31.12.18

Το σύνδρομο του Φρανκενστάιν…


Σε ένα γιορτινό κάλεσμα τις προάλλες, βρέθηκα να πίνω κρασί με δυο συμπαθέστατους νεαρούς - τριαντάρηδες για την ακρίβεια, οι οποίοι στα γεροντικά μάτια, τα δικά μου και της ελληνικής κοινωνίας, φαντάζουν σαν να βγήκαν μόλις από το αβγό. Ενδιαφέρθηκα για τις σπουδές τους, εντυπωσιάστηκα με τα πτυχία και με τα μεταπτυχιακά τους.





"Πού εργάζεστε με τόσα προσόντα;"
"Στη διαφήμιση, κειμενογράφος" μού απάντησε άκεφα το κορίτσι.
"Σε μια δικηγορική εταιρεία" απολογήθηκε το αγόρι.
"Γιατί κατεβασμένα μούτρα;" απόρησα. "Δεν σάς αρέσουν οι δουλειές σας;"
Τα ποτήρια άδειασαν και ξαναγέμισαν, το ύφος τους έγινε συνωμοτικό. "Εμείς άλλο λαχταράμε να κάνουμε..." ψιθύρισαν.
Κι αφού μού δήλωσαν ότι ήταν παθιασμένοι φιλελεύθεροι, ένθερμοι υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, μού αποκάλυψαν πως ονειρεύονταν να γίνουν οι "profile makers" του…

Εμείς οι Σαμαροβενιζέλοι…


Ποιοι είναι οι Σαμαροβενιζέλοι; Είναι όλοι αυτοί που εκτίμησαν και εκτιμούν την προσπάθεια που έκαναν οι δύο ηγέτες και τα κόμματα τους να σώσουν την χώρα από την καταστροφή την περίοδο 2012-2014.




Πριν από τέσσερα χρόνια, στις 29 Δεκεμβρίου 2014 το φαιοκόκκινο μέτωπο αποφάσισε, μέσω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, πως έπρεπε να τορπιλισθεί αυτή η προσπάθεια, να ανακοπεί η σταθερή οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας και να προκηρυχθούν εκλογές…


Ένα ανιστόρητο γραμματόσημο…


Λέμε για τις γκάφες και γενικά για την όλη φαρσοκωμωδία των συριζανέλ που μας κυβερνάνε, αλλά  ευτράπελα συμβαίνουν κι αλλού… σε όλες τις «καλές» οικογένειες.





Όπως π.χ. στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο ακόμη προσπαθεί να βρει τρόπο για να βγει από την ΕΕ χωρίς να διαλυθεί…