5.2.18

Η Αυλή...

Φαραντούρη-Θεοδωράκης





Τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει…


Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ένα εκατομμύριο κόσμου ακροδεξιούς και φασιστές είναι σίγουρο ότι ο πανικός έχει κυριεύσει τον Αλέξη. Όπως έχει κυριεύσει και τον Κοτζιά, ο οποίος αντί να μετατρέψει σε διαπραγματευτικό όπλο την λαοθάλασσα σπεύδει να υποβαθμίσει το συλλαλητήριο υιοθετώντας τις... μετρήσεις Τόσκα για να δικαιολογήσει το φιάσκο της πολιτικής του.




Όσο κι αν προσπαθούν όμως να παραποιήσουν την πραγματικότητα, η ουσία είναι ότι από χθες ξεκίνησε η αντιστροφή μέτρηση για το καθεστώς τους.
Ο λαός πλέον ξύπνησε, σηκώθηκε από τους καναπέδες και φώναξε «Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα»…



Συγνώμη κύριε Μίκη…


Κύριε Μίκη, όλα σας τα χρόνια ήσασταν Αριστερός, με αυτό πορευτήκατε, για αυτό παλέψατε. Αυτό λέγατε αυτό γνωρίζαμε όλοι. Μέχρι προχθές ο Αλέκσης σας φιλούσε το χέρι ήθελε την ευχή σας (και μαζί και του κου Γλέζου). Οσοι δεν είναι αριστεροί, θαύμαζαν το μουσικό ταλέντο σας και ας διαφωνούσαν πολιτικά μαζί σας.




Κάνατε γνωστή την Αριστερά της Ελλάδας με τα τραγούδια σας (ή εκ των υστέρων η Αριστερά καπηλεύτηκε αυτά τα τραγούδια για να γίνει γνωστή...). Χθες σας άκουσα και σας άκουσα με προσοχή. Άκουσα τα λόγια σας, τα δικά σας λόγια.
Άκουσα έναν Ελληνα να θυμάται τον Κολοκοτρώνη…


Τι είδα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία…

Στη ζωή μου δεν έχω πάει ποτέ σε συλλαλητήριο. Χθες όμως, ως Έλληνας, αισθάνθηκα, ότι εάν δεν βρισκόμουν στο Σύνταγμα θα είχα πρόβλημα με τη συνείδησή μου και αυτά που, πάνω από πολιτικές ιδεολογίες, κόμματα, και απόψεις, πιστεύω.




Βρέθηκα λοιπόν να περπατώ με κατεύθυνση την πλατεία Συνάγματος, από τις 12 το μεσημέρι, παρατηρώντας με προσοχή αυτό που συνέβαινε γύρω μου. Πραγματικά η όλη εμπειρία επιβεβαίωσε αυτό που βλέπω εδώ και καιρό. Η κοινωνία και ο λαός, η Ελλάδα, έχει αφήσει πίσω της τους κυβερνώντες και το πολιτικό σύστημα, και παρά αυτά που υφίσταται, παραμένει ζωντανή…


Η αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ…

Μετά τη μεγάλη έκπληξη της Θεσσαλονίκης ήρθε η σειρά της Αθήνας.
Ήταν κάτι το αναμενόμενο μια μεγάλη συγκέντρωση. Όχι όμως σε αυτές τις διαστάσεις. Όχι με τόσο πλήθος κόσμου και κυρίως με τόσα νέα παιδιά. 


 

Η σημερινή ημέρα είναι μια άλλη ημέρα πλέον. Έχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό. Το αμέτρητο πλήθος που συγκεντρώθηκε, με μια μυριόστομη κραυγή αποδοκίμασε την κυβέρνηση, όταν ο Μ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε αυτήν…




Γερμανική υπονόμευση με «ανακάλυψη» εθνοτήτων στα Βαλκάνια…

Ερανιζόμενος την σχετική πραγματολογία από τον ιστορικό δρα Η. Ηλιόπουλο, δεινό μελετητή –μεταξύ άλλων– και του φαινομένου των γερμανικής εμπνεύσεως εθνοκρατικών αποσταθεροποιήσεων, υποστηρίζω ότι οι γερμανικές και οι εταιρικές τους «ευρωπαϊκές ελίτ» έχουν επιλέξει μια συγκεκριμένη βαλκανική πολιτική: την μοριοποιήση και πολτοποίηση των εθνικών ταυτοτήτων.



 

Πρόκειται για επιλογή η οποία υποστηρίχθηκε από τους «οργανικούς -με το αζημίωτο-διανοουμένους» των Open Society Funds του κ. Σόρος στις ημέρες μας. Αλλά και από την ιδεολογικοπολιτική νομενκλατούρα μηχανισμών, όπως το διαχρονικό νεοσυντηρητικό American Enterprise Institut (ιδρύθηκε το 1938, με σημαίνοντα μέλη όπως ο «φωτισθείς» πρώην τροτσιστής Irving Kristol και άλλοι της ιδίας ιδεολογικής τάσεως) των Μπους, Κλίντον και Ομπάμα…