13.3.13

Επιστροφή στο Κέντρο της Κοινωνίας

Είναι κοινή πεποίθηση στην χωρά μας πως η οικονομική κρίση πολιτικοποίησε ξανά μια κοινωνία σε λήθαργο που βίωνε μια απολιτίκ ευτυχισμένη belle époque . Αυτή η κοινωνία φαντασιωνόταν πως ζούσε την ζωή των προτύπων της που πλασάρονταν μέσα από τα editorial των lifestyle περιοδικών, την χρηματοδοτούσε με καταναλωτικά δάνεια και την μοστράριζε μέσα σε ένα φανταχτερό αυτοκίνητο που δεν άντεχε να συντηρεί .

Ένα σφοδρό τρα(γ)κάρισμα…


Ο Γιώργος Τράγκας είναι ο μεγαλύτερος σόουμαν της ελεύθερης δημοσιογραφίας των τελευταίων 25 χρόνων.
Τόσο προικισμένος, που αν έχεις στο mute την τηλεόραση ή τον ακούσεις για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο θα πιστέψεις ότι πρόκειται για stand-up κωμικό.
Και όχι για εκδότη, αρθογράφο ή τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό παρουσιαστή.

 
Τον θυμόμαστε πάντα ταγμένο στη συντηρητική παράταξη.
Να πανηγυρίζει, όμως, με ένα θεατρικό «έπεσε» στο ραδιόφωνο την ημέρα που ανατράπηκε ο Μητσοτάκης το 1993.
Να συνεντευξιάζει «χωρίς αναισθητικό» τρανσέξουαλ τον καιρό που πούλαγε η Τζένη Χειλουδάκη… 

Ιατρική του μέλλοντος… σήμερα.


Ο κόσμος των νέων τρισδιάστατων εκτυπωτών συνεχίζει να μας εκπλήσσει εντυπωσιακά.


Αυτή τη φορά βρέθηκαν νέες πολύ πιο χρήσιμες εφαρμογές για αυτούς, από την αντιγραφή όπλων.


Ο επίορκος, του επίορκου, ω επίορκε…


Περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που ζημίωσαν το δημόσιο και μένουν ακόμα στην θέση τους αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα παραδείγματα που επικαλείται η εφημερίδα είναι συγκλονιστικό το πως το καθεστώς ατιμωρησίας παραμένει ισχυρό και δικαιώνει εκείνους που λένε ότι οι επίορκοι ξέρουν πάντα ότι ακόμα και αν πιαστούν θα την γλιτώσουν!


Έκλεισε οριστικά η υπόθεση Valkyrie.


Πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 χρόνων ένας πρώην Γερμανός αξιωματικός, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς συμμετέχοντες στην απόπειρα δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ πριν από 69 χρόνια.

 
Πρόκειται για τον Ewald-Heinrich von Kleist, που το 1944 ήταν ένας 22χρονος υπολοχαγός, που είχε προσφερθεί εθελοντικά να φορέσει γιλέκο με εκρηκτικά με σκοπό να δολοφονήσει τον Χίτλερ.


Οι βαψομαλλιάδες Κινέζοι κομμουνιστές!


Κάτω από ένα τεράστιο σφυροδρέπανο, η ελίτ του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με όλα τα μέλη της να φοράνε την ίδια ακριβώς ανεπίσημη στολή.


Όρθιοι, ακούνε τον εθνικό ύμνο, σχηματίζοντας τέλειες σειρές, αφήνοντας ακριβή απόσταση μεταξύ τους.
Μπροστά από τον καθένα υπάρχει  από  ένα λευκό φλιτζάνι τσαγιού, και από ένα αντίγραφο της ομιλίας του πρωθυπουργού.
Από κάποια απόσταση, είναι αδύνατον να ξεχωρίσει ο ένας από τον άλλο.

Εκβιασμοί και επαιτείες…


Η τρόικα εκβιάζει για 25.000 απολύσεις στο δημόσιο. Οι απειλές γίνονται όλο και πιο επιτακτικές, η κόντρα με τους υπουργούς μαίνεται και οι αντιδράσεις από τα κόμματα είναι λυσσαλέες.
Κι αυτοί εκβιάζουν.
Κι εμείς αντιστεκόμαστε, δίνοντας έναν «υπέρ πάντων» αγώνα. 


Δεν θέλουμε να απολύσουμε κανέναν.
Ούτε επίορκους ούτε αργόμισθους ούτε απατεώνες με πλαστά πιστοποιητικά.
Τους «αγαπάμε» όλους και «πολεμάμε» γι΄ αυτούς.

Η χαμένη γενιά.


Υποκριτική μπορεί να φαίνεται η δήλωση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι «σώσαμε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε μια γενιά», φανερώνει εντούτοις μια πραγματικότητα που οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δημιούργησαν και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γι'αυτήν.



Νωρίς θυμήθηκαν οι υψηλοί αξιωματούχοι ότι, αν οι λαοί χάσουν την εμπιστοσύνη τους σ” αυτούς που αποφασίζουν για την τύχη τους, τότε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα καταρρεύσει εν μια νυκτί.
Το δήλωσε καθαρά ο Γερμανός «σοσιαλιστής»: «Αν η νεότερη γενιά χάσει την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα της Ε.Ε. να επιλύσει τα προβλήματά της, τότε στα μάτια μου η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο».
Το λέει σήμερα που η Ευρώπη αριθμεί περίπου 27 εκατομμύρια ανέργους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νέοι.