7.8.14

Fool's Overture...

Supertramp



Κάμπινγκ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: σκυλάδικο και γαΐδουριά.



Μισανοίγω το μάτι. 07.03,  ξημερώματα Πέμπτης 7 Αυγούστου.
Για πέμπτη συνεχή νύχτα, εκατοντάδες , ίσως λίγες χιλιάδες άνθρωποι, μάταια προσπαθούμε να κοιμηθούμε στο Βαθύ, έξω απ' το Γύθειο.




Απίθανα σκυλάδικα με απίθανους στίχους (του τύπου «εγώ γεννήθηκα ελεύθερος και θέλω τις γυναίκες δέκα δέκα και τα μαγαζιά τα καίω» - βάλτε το σε ρίμα) κανονιοβολούν κάθε βράδυ απ' το διπλανό κάμπινγκ, όπου λαμβάνει χώρα μία, ας πούμε πολιτική, εκδήλωση: το «2ο Κάμπινγκ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ».

Θερσιτισμός και κατά του Σταύρου…



Χτες βράδυ έπεσε κεραυνός εν αιθρία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Κάποιος, που ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε χρίσει υποψήφιο ευρωβουλευτή, κατήγγειλε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού τον ξεδιόρισε μέσω ενός SMS.



Τα πλήθη εξεμάνησαν, χωρίς να τους περάσει από το μυαλό, τι άραγε λέει επ’ αυτού και ο ίδιος ο Σ.Θ., που μπορεί να έχει άδικο, μπορεί, όμως, να έχει και δίκιο. Σε λίγες ώρες έγινε χαμός στο Κατιναριάτο, από το οποίο και παρασύρθηκε σύμπας ο ελληνισμός...


Τι δουλειά έχει ο Τσίπρας στο Περιβόλι της Παναγιάς;



Μετά τη συμμαχία με τον διάβολο για την κατάληψη της εξουσίας ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κάνει συμμαχία και με το Θεό.




Όπως ανακοινώθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί επίσκεψη στο Άγιο Όρος.


Το τέλος των αυτοκρατοριών…



«Κατέχουν σήμερα οι Αχαιοί την Τροία. Φαντάζομαι, θ' ακούωνται στην πόλη ευδιάκριτες φωνές. Αν χύσης σ' ένα πιάτο ξείδι και λάδι, δεν θάλεγες ποτέ πως σμείγουν φιλικά. Θα ξεχωρίζουν οι φωνές νικητών και νικημένων, όπως ξεχωρίζει η αντίθετή τους τύχη».
Αισχύλου, «Αγαμέμνων», στ. 320-325, Άπαντα Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων, εκδ. Πάπυρος

 


Αυτό το έργο του Αισχύλου είναι πολυεπίπεδο, βρίθει συμβολισμών και συγκαλυμμένων μηνυμάτων.
Δεν είναι τυχαίο στον «Αγαμέμνονα», για πρώτη φορά στην ελληνική γραμματεία, γίνεται σαφής μνεία στον αριθμό 666 (στ. 32-33) – και μάλιστα ως καλός οιωνός!
Ο Αισχύλος ήταν μυημένος στα Ελευσίνια μυστήρια και οι «εσωτερικού χαρακτήρα» αναφορές του λίγο έλειψαν να τον οδηγήσουν στον θάνατο αφού κατηγορήθηκε πως διά των έργων του αποκάλυπτε «άρρητα μυστήρια».


Οι κυρώσεις της ΕΕ δυσκολεύουν τη Ρωσία…



Πριν τη κατάρριψη  του αεροσκάφους της πτήσης MH17 ήταν πολύ δύσκολο για τους Ευρωπαίους να επιβάλλουν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.





Η κατάρριψη όμως ενός επιβατικού αεροπλάνου άλλαξε το «πολιτικό παιχνίδι» και ώθησε τα έως τώρα διστακτικά κράτη της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, κ.ά) να προβούν σε ενέργειες που θεωρούνταν απίθανες μέχρι πριν από ένα μήνα.


Ο μνημονιακός Νετανιάχου και ο αντιμνημονιακός Πούτιν!



Πότε θα γίνουν άραγε εκλογές;
Μη(μ)πως τον Οκτώβριο όπως ακούγεται όλο και περισσότερο στην πολιτική πιάτσα;
Ίσως τον Φεβρουάριο μετά από ενδεχόμενη ανεπιτυχή εκλογή νέου προέδρου.



Εκτός φυσικά αν ο Σαμαράς βγάλει άσους από το μανίκι και βρει του 180 βουλευτές που ψάχνει, κατορθώνοντας να εξαντλήσει την τετραετία. Κανείς δεν ξέρει...