7.8.14

Θερσιτισμός και κατά του Σταύρου…



Χτες βράδυ έπεσε κεραυνός εν αιθρία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Κάποιος, που ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε χρίσει υποψήφιο ευρωβουλευτή, κατήγγειλε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού τον ξεδιόρισε μέσω ενός SMS.



Τα πλήθη εξεμάνησαν, χωρίς να τους περάσει από το μυαλό, τι άραγε λέει επ’ αυτού και ο ίδιος ο Σ.Θ., που μπορεί να έχει άδικο, μπορεί, όμως, να έχει και δίκιο. Σε λίγες ώρες έγινε χαμός στο Κατιναριάτο, από το οποίο και παρασύρθηκε σύμπας ο ελληνισμός...



Χωρίς να κάνει κανείς ρεπορτάζ, όλοι υιοθετούσαν την αφήγηση του «διαγραφέντος».
Κανείς δεν σκέφτηκε να ρωτήσει την επίσημη πλευρά Του Ποταμιού.
Έτσι ακούστηκε χτες: «Να τα. Ο Θεοδωράκης είναι Τζήμερος 2.0».
Και όλα αυτά την ημέρα που βγήκε το καταπληκτικό βιβλιαράκι Του Ποταμιού (διαβάστε το, με μια ματιά που ρίξαμε χτες δείχνει πολύ ενδιαφέρον).
Ένας Θερσιτισμός (από τον ομηρικό Θερσίτη, τον γνωστό κακομούτσουνο ανακατωσούρη του Τρωικού Πολέμου, που τσακωνόταν με όλους και έβαζε φυτιλιές ανάμεσα σε όλους τους άλλους) τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα διαλύει τις δυνατότητες αυτού του τόπου.
Κανείς δεν σκέφτεται να βάλει χέρι στο φαινόμενο αυτό, που αποδεικνύει από το παράθυρο την συνέχεια του ελληνικού έθνους…
Δέκα εκατομμύρια Θερσίτες ξαμολιούνται και τώρα και διαλύουν την πατρίδα, όπως έκπαλαι γίνεται στον τόπο μας.
Το «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» δεν είναι ο οδηγός της Δικτατορίας του Κατιναριάτου.
Δεν με νοιάζει τι λέει η άλλη πλευρά.
Ακούω μόνο την πρώτη πλευρά που θα εμφανιστεί και θα καταγγείλει κάτι. Όποιος σας κατηγορήσει, ας πούμε, ότι κάθε βράδυ βάζετε ψεύτικο στήθος, βάφεστε με κραγιόνια και κάνετε πιάτσα στη Συγγρού, έχει δίκιο.
Δεν υπάρχει altera pars για να ακουστεί.
 Όποιος πρόλαβε τον Κύριον κατήγγειλε και ρούμπωσε το δίκαιο, το δίκιο του γρήγορου θα λέγαμε…
Ό, τι καταγγέλλεται είναι αληθές.
Τελεία και παύλα.
Συνήθως, οι ίδιοι που βρίζουν τον Τζήμερο διότι είναι «ο γνωστός φασίστας Τζήμερος», είναι και αυτοί που βρίζουν τον κάθε άλλο επικεφαλής του μεταρρυθμιστικού χώρου.
Ξέρουν αυτοί. Ήτανε ΠΑΣΟΚ, μέχρι και Γεωργακίστας.
Μετά αγανάκτησαν και γίνανε Δράση ή Τζημερίστας, πηγαινοερχόμενοι λίγο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, φτιάξανε κάνα Νέο Κόμμα, είδανε φως στου Σταύρου, μπήκαν κι εκεί, αλλά κάτι θα του βρουν κι αυτουνού.
Κάτι βρίσκουνε για όλους.
Είναι πάντα σύμφωνοι με όποιον βρίσκεται δίπλα τους κάθε στιγμή, θάβοντας τον παραδίπλα, στον οποίο θα προσκολληθούν αμέσως μετά θάβοντας τον προηγούμενο.
Και μετά πάνε πάλι παρακάτω.
Γιατί έχουν τον Θερσιτισμό μέσα τους και κογιονάρουν όποιον βρουν μπροστά τους.
Υπάρχουν βέβαια ανάμεσά τους και κάποια δολίως οργανωμένα εγκάθετα στελέχη του πελατειακού παρακράτους.
Αυτά πάντα βυσσοδομούν κατά όποιου βάζει χέρι σε αυτό το παρακράτος, καθόσον εύλογα ενεργοποιείται το ένστικτο αυτοσυντήρησής τους.
Πόρκα μιζέρια.
Είτε έξυπνος, είτε ανατρεπτικός είτε (ακόμα χειρότερα) και τα δύο, την έβαψες. Είσαι πολύ ενοχλητικός και θα πονέσεις πολύ, πάρα πολύ, για να καθιερωθείς. Τέτοιοι Θερσίτες είμαστε, σε μια φάση, κατά την οποία ο τόπος ρημάζει από τον πελατειακό λαϊκισμό και δύσκολα θα ξανασηκώσει κεφάλι μετά το πρόσφατο βαθύ κάθισμα.
Έτσι το μέλλον των παιδιών μας δεν είναι ευοίωνο.

Σακελλάρης Σκουμπουρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου