20.11.14

Death is the road to awe...

Track from the movie "The Fountain" (music by Clint Mansell)



Διεθνής διάκριση για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας!



O πρόεδρος της Πολιτικής Αεροπορίας της Πολωνίας, κ. Piotr Olowski, ως προεδρεύων, την περίοδο αυτή, της Εναλλασσόμενης Ομάδας της Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group - CERG), ανακοίνωσε στην ΥΠΑ, με επιστολή του, της 4ης Νοεμβρίου 2014, την ομόφωνη απόφαση του CERG για την ένταξη της Ελλάδας στην εν λόγω Ομάδα.




Η ένταξη της χώρας στο CERG αποτελεί την ευτυχή κατάληξη πολυετούς προσπάθειας της ΥΠΑ, καθώς είναι αδιαμφισβήτητη η σημασία της συμμετοχής των χωρών-μελών της ECAC, σε μία από τις Εναλλασσόμενες Ομάδες.
Η προσπάθεια ένταξης μας στο CERG εντατικοποιήθηκε από την Διοίκηση της ΥΠΑ τον τελευταίο χρόνο, ιδίως μετά την συμμετοχή της στην 38η σύνοδο του ICAO…


Ψάχνοντας για δράκους, εκεί που δεν υπάρχουν!



Κάνοντας  χθες βράδυ το κλασικό μου διαδικτυακό ζάπινγκ, μπας και ενημερωθώ, έπεσα επάνω σε ένα «ενημερωτικό» άρθρο των ΝΕΩΝ.
Τόσο ενημερωτικό που μου  έμοιαζε με τρολιά, αν όχι με αναδημοσίευση από το ΧΩΝΙ (της αγανάΧτησης).



Και από κάτω δώσ’ του σχόλια επί σχολίων, οργισμένων αναγνωστών, που αναθεμάτιζαν τη μαύρη χούντα που μας κυβερνά…

Θα είναι κάτι σαν σοβιέτ, αλλά δεν θα είναι σοβιέτ…



Έγινε και αυτό!
Την ώρα δηλαδή που κάτω από την έντονη πίεση της πραγματικότητας, ο Αλέξης άρχισε κι αυτός τις κυβιστήσεις, φορώντας το κοστούμι του μετριοπαθούς, οι σύντροφοί του, μη μπορώντας να ελέγξουν τον πρωτόγονο «μπολσεβικισμό» που βράζει μέσα τους, την έκαναν τη κουτσουκέλα.



Έτσι, ο αντισυστημικός  γίγας της πολιτικής διανόησης (και υπάλληλος του αντισυστημικού ΟΤΕ) Δημήτρης Στρατούλης, παρέα με τον διευθυντή της αντισυστημικής Αυγής, τον αντικομφορμιστή  Νίκο Φίλη, είχαν δεν είχαν… ξεδίπλωσαν  το όραμά τους για την αυριανή Ελλάδα του Σύριζα.
Στην οποία δεν θα έχει καμία θέση η σημερινή (όπως τη ξέρουμε) αναχρονιστική και κατασταλτική αστυνομία των δοσίλογων που μας κυβερνάνε αφού… και που μας γδέρνει τα όνειρα, μπλα, μπλα...

Σύριζα για πάντα…



Όταν κόμματα και οπαδοί πανηγυρίζουν ακόμη και στο ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση λόγω απόρριψης από την Τρόικα μιας ρύθμισης που περιμένουν 3.000.000 φορολογούμενοι με χρέη 70 δισ.,  το μόνο που μένει να πεις είναι... ο αγώνας (όντως) τώρα δικαιώνεται.



Και ότι ήρθε η ώρα για την κυριαρχούσα (σαράντα χρόνια) αριστερή αντίληψη να αναλάβει επιτέλους και ευθύνες.
Γι΄ αυτό φέρτε τον ΣΥΡΙΖΑ για πάντα...

Αλλαγή Συντάγματος ή το τέλος των Lexus…



Όταν στις 8 Δεκεμβρίου του 1974 οι Ελληνες αποφάσιζαν το πολίτευμα της χώρας τους να είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.
Το σύνθημα της εποχής ήταν το «Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία» και το γαλλικό πολιτικό σύστημα με τις αυξημένες εξουσίες του προέδρου παρουσιαζόταν ως το καταλληλότερο για την Ελλάδα.




Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι 40 χρόνια αργότερα, στη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής Ελλάδας, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές για να αναδειχτεί κυβέρνηση επειδή η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει ποιος πρέπει να ακούει την Πρωτοχρονιά τους ευζώνους να λένε τα κάλαντα.


Πόσο ισχυρή είναι η Τουρκία;



Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στο θέμα των σοβαρότατων εξελίξεων που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, εξελίξεις που δρομολογεί η ίδια η Ιστορία, με τον διεθνή παράγοντα να παίζει τον ρόλο του επιταχυντή, εκεί που αυτό επιβάλλουν τα στρατηγικά συμφέροντά του.



Στο ευρύτερο θέατρο των εξελίξεων συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος και η Ελλάδα, με την Τουρκία να χάνει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες την υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα στις πολιτικές της που σχετίζονται με το Κυπριακό και το Κουρδικό.

Τα είπαν Σαμαράς και Θεοδωράκης.



Περισσότερο από μία ώρα κράτησε η συζήτηση που είχαν οι Αντώνης Σαμαράς και Σταύρος Θεοδωράκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δύο άντρες να βάζουν στο τραπέζι θέματα που αφορούν τόσο στην τρόικα και στις διαπραγματεύσεις, όσο και στην Προεδρική εκλογή.



«Η χώρα δεν μπορεί να παίζει καθημερινά τζόκερ με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.