20.11.14

Τα είπαν Σαμαράς και Θεοδωράκης.



Περισσότερο από μία ώρα κράτησε η συζήτηση που είχαν οι Αντώνης Σαμαράς και Σταύρος Θεοδωράκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δύο άντρες να βάζουν στο τραπέζι θέματα που αφορούν τόσο στην τρόικα και στις διαπραγματεύσεις, όσο και στην Προεδρική εκλογή.



«Η χώρα δεν μπορεί να παίζει καθημερινά τζόκερ με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.





Η συνάντηση των δύο αντρών πρόκειται ουσιαστικά για... εκπλήρωση του ραντεβού που είχε ορισθεί αλλά ποτέ δεν έγινε λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης τον προηγούμενο μήνα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά πριν από τις 18:00 και συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, υπό τη σκιά των σοβαρών εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Θεοδωράκης πηγαίνει στο Μαξίμου με τον ρόλο του επικεφαλής κόμματος.
Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός δείχνει στον Αλέξη Τσίπρα πως είναι ανοιχτός σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, όχι όμως και με τον ίδιο, ο οποίος -όπως θεωρεί ο Σαμαράς- δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και υπονομεύει την προσπάθεια που γίνεται.
«Η χώρα δεν μπορεί να παίζει καθημερινά τζόκερ με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε να λέμε εάν βρέθηκε ή δεν βρέθηκε ένας ακόμη βουλευτής για να συμπληρωθούν οι 180», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη θέση του, ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την παρούσα Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία, τονίζοντας ότι για αυτό το θέμα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα.
Μάλιστα, επανέλαβε πως η παρούσα Βουλή πρέπει να προχωρήσει και σε Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και αλλαγή του εκλογικού νόμου.
«Ο πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις μου», είπε βγαίνοντας από το Μαξίμου.

1 σχόλιο:

  1. Ρε το παιδί του συστήματος φόρεσε και κουστουμιά.Πρόθυμο τσιράκι των αφεντικών του νομίζει οτι φέρνει το νέο στη πολιτική.Από το πουθενά θέλει να γίνει και ρυθμιστής του πολιτικού γίγνεσθαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή