11.9.13

My Way....

Sid Vicious, My Way!!!!!!!




Ποιος έριξε τους δίδυμους πύργους;



Ένα παλιό αλλά πάντα ενδιαφέρον άρθρο του Antinews σχετικά με τη σημερινή μαύρη επέτειο.

Αύριο συμπληρώνονται 9 χρόνια από την 11/9/2001 και τη κατάρρευση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη.
Ένα γεγονός που οδήγησε σε βομβαρδισμούς, εισβολές, πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και θανάτους χιλιάδων αθώων και μη.





Μέχρι σήμερα, συνεχίζει ακάθεκτη η αμφισβήτηση της επίσημης εκδοχής όσον αφορά στο ποιος σχεδίασε και ποιος εκτέλεσε την «τρομοκρατική» αυτή επιχείρηση.
Τα στοιχεία που απορρίπτουν  την επίσημη εκδοχή, είναι πλέον αρκετά.
Ας δούμε μερικά μόνο από αυτά, όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα Scholars for 9/11 Truth, και είναι άκρως ενδιαφέροντα.


Ο Σωκράτης Μάλαμας: Εχθρός του λαού;



Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω δυναμικά και αγωνιστικά και να ενώσω τη φωνή μου με την Ένωση Γονέων Πετρούπολης, η οποία, «μαζί με εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης», όπως διαβάζω σε σχετική επιστολή που κυκλοφορεί πολύ τις τελευταίες ημέρες στο πεδίο των λαϊκών αγώνων που έχει την κωδική ονομασία Facebook, είχε αποφασίσει να κάνει παρέμβαση-διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια συναυλίας του Σωκράτη του Μάλαμα.




Κάποιοι πονηροί, εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των λαϊκών αγώνων, ενδεχομένως να αναρωτηθούν –τάχα μου αθώα– για το πώς είναι δυνατόν κάποιος φορέας να αποφασίζει την παρέμβαση σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της διαμαρτυρίας του, χωρίς να συμβουλευτεί τον καλλιτέχνη.
Δεν χρειάζεται εγώ να είμαι αυτός που θα πω πως αυτές οι «απορίες» είναι, στην πραγματικότητα, ύποπτοι καθωσπρεπισμοί υποταγμένων εθελόδουλων, στους οποίους οι εν λόγω αγωνιστές δεν πρέπει να καταδεχτούν να απαντήσουν.
Μπορεί να θέλουν να το κάνουν, αλλά δεν θα τους το επιτρέψει η δημοκρατική τους συνείδηση και οι άλλες αφηρημένες έννοιες, χάρη στις οποίες έχουν κερδίσει μια ελευθερία κινήσεων που μόνο οι αγωνιστικοί φορείς δικαιούνται να έχουν.


Θα αλλάζαμε τον κόσμο!



Γεννήθηκα  το 1980. Το 1998 τελείωσα το λύκειο, εκείνο το παλιό, το Γενικό, με τις δέσμες και τα 4 μαθήματα, που νόμιζες πως θα έκριναν τη ζωή σου. 
Μετά έδωσα κι εγώ πανελλήνιες. Ηράκλειο Κρήτης. Σε σχολή που δεν ήθελα.
Δεν πήγα ποτέ.
Πήγα όμως στην Ιταλία. Στη Βοlogna.
Σε σχολή που νόμιζα πως ήθελα. 



Λίγα χρόνια νωρίτερα, κοντά στο γυμνάσιο νομίζω πως ήμουν, θεωρούσα σχεδόν βέβαιο πως η δική μου γενιά θα άλλαζε τον κόσμο.
Αλήθεια σου λέω, το πίστευα…είχα στο βλέμμα μου, τη ματιά εκείνη του 16χρονου που πιστεύει σε θαύματα.
Κι είχα και κάτι μάτια μεγάλα και πράσινα, που πίστευες κι εσύ πως θα αλλάζαμε μαζί τον κόσμο και μαζί θα κάναμε τα θαύματα.
Μικρά καθημερινά θαύματα.

Κλαρινογαμπροί, και γυφτοπρόξενοι…



Αν και κλαρινογαμπρός δήλωνε αρχικά τον λαϊκό άντρα που φορούσε τα καλά του ρούχα, που συνήθως ήταν αυτά λαμέ κουστούμι, μακρουλά παπούτσια και μεγάλοι γιακάδες, η σημασία της λέξης έχει πλέον, όχι μόνο συγκεκριμενοποιηθεί, αλλά και μετατοπιστεί προς την αντρική νεολαία της δεκαετίας του 2010.
Έτσι πλέον, ο κλαρινογαμπρός είναι ο νέος που έχει ξυρίσει στα πλάγια τα μαλλιά του, ενώ πάνω είναι μακριά, φοράει τόσο πλεκτές ζακέτες όσο και αμάνικα μπουφάν, στενά παντελόνια ή φόρμες και πάνινα παπούτσια ή αθλητικά ανάλογα.




Το στυλ του κλαρινογαμπρού που εδώ αναφέρουμε αποτελεί το πέρασμα από το ομοφυλοφιλικό χιψτερικό στυλ σε αυτό των ετεροφυλόφιλων αντρών.
Έτσι, ο κλαρινογαμπρός δεν σχετίζεται πλέον με τους πρώτους, παρά με τους κάγκουρες και τους κλαμπόβιους.

Ένας Αλέξης με όραμα…



Χωρίς Burberry αλλά με περισσή δόση αλαζονείας, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την Κυριακή συνέντευξη στην… ανεξάρτητη Ελευθεροτυπία και μίλησε για το όραμά του, όταν γίνει πρωθυπουργός. Φυσικά αναφέρθηκε και στο ελληνικό χρέος για το οποίο πολύς λόγος γίνεται για το πώς θα μπορούσε να μειωθεί.



Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αποκάλυψε στον ελληνικό λαός ότι θα πάει στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής και θα πει στους Ευρωπαίους: «Κύριοι ή μου κόβετε το 50% του ελληνικού χρέους ή σταματάω να σας πληρώνω».
Θα πιάσει και την μαντάμ Μέρκελ από το πέτο του ωραίου ταγέρ της και θα απαιτήσει να κοπούν από την Ελλάδα 160 δις ευρώ τα οποία φυσικά θα πρέπει οι δανειστές να τα εγγράψουν ως ζημιές.
Επειδή τόσο οι υπόλοιποι δανειστές όσο και η κ. Μέρκελ είναι βαθιά θρησκευόμενοι, οι περισσότεροι καθολικοί, θα είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και δεν θα κάνουν τη γνωστή χειρονομία που κάνουμε εδώ στην Ελλάδα όταν ζητάμε κάτι αλλά δε θέλουν να μας το δώσουν.


Πάει καλά ο κυρ Φώτης;



Ξενίζει ασφαλώς η άποψη που εξέθεσε στην κυριακάτικη «Real News» ο Φ. Κουβέλης ότι η συνταγματική διαδικασία επιτρέπει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με άλλον πρωθυπουργό.
Ξενίζει γιατί ένα σενάριο που διακινείται εσχάτως σε περιθωριακά δημοσιογραφικο-πολιτικά καφενεία για πρώτη φορά ακούγεται δημοσίως από αρχηγό κόμματος.




Επιπλέον, ένα σενάριο σκοτεινού παρασκηνίου που παραπέμπει σε «παλατιανές» αντιλήψεις άσκησης της εξουσίας, που δεν έχουν καμιά σχέση με την κουλτούρα της Δημοκρατικής Αριστεράς.