16.7.15

Περί της κας Κατάντιας Βαλαβάνη…



Αυτή η ιστορία με τις 200.000 ευρώ που  έφυγαν από τράπεζα στο πάρα πέντε της επιβολής capital controls πολύ με προβλημάτισε.
Είναι δυνατόν, είπα, να συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα, όπως άφηναν να εννοηθεί, από υπουργό ο οποίος εκ της ιδιότητάς του έχει και εσωτερική ενημέρωση;




Αφήστε που θύμιζε έντονα την περίπτωση της Κύπρου, όπου, όπως αποδείχθηκε, λίγες ημέρες πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων συγγενικά πρόσωπα πολιτικών έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κέρδισαν εκατομμύρια.
Τι ακριβώς έχει συμβεί, πόσα χρήματα έφυγαν από τις  τράπεζες και ποια ανάμειξη είχε στην υπόθεση η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη;


Ο Δρ. Μπαρουφάκης και η … ψυχιατρική επιστήμη!



Ο ψυχίατρος- Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών Χρήστος Λιάπης λυτρώνει έναν λαό και μας δίνει μια επιστημονική εξήγηση για τον Γιάνη Βαρούφάκη. Ένα εξαιρετικό άρθρο που πρέπει να διαβάσετε!




Για τον Υπουργό μας επί των Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη σχεδίαζα ούτως ή άλλως να γράψω, ακόμη και αν δεν είχαν επισυμβεί οι τραγικές για τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό συνέπειες του capital control, καθώς η περίπτωση του παθολογικού ναρκισσισμού του άπτεται της ιατρικής μου ιδιότητας, ενώ η εν γένει παρουσία του και οι πολιτικοί χειρισμοί του βρίθουν συμπεριφορικών στοιχείων που στοιχειοθετούν τη διάγνωση του Συνδρόμου της Ύβρεως, εμπίπτοντας στο ερευνητικό πεδίο στο οποίο συνεργάζομαι με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου του Tufts, και τον Καθηγητή Νασσίρ Γκέμι…

Το «λόμπι της δραχμής» ισχυροποιήθηκε…



Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά χθες οι μόνοι που ήταν χαρούμενοι, οι μόνοι που γέλαγαν και τ’ αυτιά τους σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου ήταν όσοι ψήφισαν «όχι».



Αυτοί οι 70 και πλέον βουλευτές που κατέγραψαν το λεγόμενο αντιευρωπαϊκό κύμα και που είναι μια ετερόκλητη ομάδα από κομμουνιστές, νεοκομμουνιστές και χρυσαυγίτες, νίκησαν.
Ακόμη και αν δεν ανήκουν όλοι στην Αριστερή Πλατφόρμα έχουν αφήσει την παρακαταθήκη τους στην ελληνική κοινωνία.