2.8.17

Blue Monday...

Flunk





Ο γάιδαρος, ο ΣΥΡΙΖΑ κι εμείς…



Κάθε που θέλουν να πείσουν ότι δεν είναι επαγγελματίες απατεώνες, αλλά περιστασιακοί, μας υπενθυμίζουν τις  εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.  – «Μπορεί να μην ίσχυε τίποτε απ’ όσα είπαμε τον Ιανουάριο του 2015, όμως, την πολιτική  που ασκούμε τώρα, την θέσαμε για έγκριση στον λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015», μας πετάνε κατάμουτρα.




Κι εμείς, μένουμε αποσβολωμένοι και παγώνουμε, αφού δεν μπορούμε να φανταστούμε το απόλυτο θράσος. Το ότι δηλαδή πάνε να μας πείσουν ότι τέλειωσαν οι απάτες της πρώτης περιόδου, με την επίκληση μιας ακόμη μεγαλύτερης απάτης, που ορίζει την δεύτερη περίοδο!


Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό…



Το ερώτημα που τίθεται, είναι αν τους βλέπει ξύπνιος ή στον ύπνο του. Γιατί θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι αυτή η παρατήρηση είναι ένα ακόμη από τα πολλά και ήδη γνωστά ψέματα του, που μας έχει αραδιάσει όλα αυτά τα χρόνια, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.



Βεβαίως όλα αυτά τα δίσεκτα χρόνια έχουμε ακούσει και άλλους πολιτικούς αρχηγούς να μας παραμυθιάζουν. Όμως ο Α. Τσίπρας έκανε στο θέμα αυτό πρωταθλητισμό και κέρδισε επάξια το πρώτο βραβείο, αφήνοντας πολύ πίσω του τους άλλους παραμυθατζήδες της πολιτικής σκηνής...

Πότε εξημερώθηκαν οι σκύλοι;



Η μέχρι τώρα θεωρία για την εξημέρωση των σκύλων λέει ότι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου εξημερώθηκαν από δύο πληθυσμούς λύκων που ζούσαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ο ένα από τον άλλον.




Οι ερευνητές μελέτησαν το DNA τριών σκύλων που βρέθηκαν σε αρχαιολογικές τοποθεσίες στη Γερμανία και την Ιρλανδία και ήταν μεταξύ 4.700 και 7.000 χρόνων. Βρέθηκε ότι οι αρχαίοι σκύλοι έχουν την ίδια καταγωγή με τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς σκύλους….


Ο Ρουβίκωνας και ο αριστερός φασισμός της μειοψηφίας…



Το πρόβλημα με την κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι η ανοχή που επιδεικνύει στις υπερβάσεις της κάθε μειοψηφίας. Και για να μην παρεξηγηθώ, υπογραμμίζω την λέξη ανοχή σε αντίθεση με την ανεκτικότητα που είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Βεβαίως, το συγκεκριμένο πολίτευμα είναι τόσο εύθραυστο όσο και οι διαθέσεις των πολιτών που το στηρίζουν. Υπάρχει ποιότητα στην κοινωνία, υπάρχει και στην δημοκρατία. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι τα δύο μεγέθη που αλληλοπροσδιορίζονται στο αποτέλεσμα.




Το ζήτημα της ανεξέλεγκτης δράσης των μειοψηφιών στην Ελλάδα είναι παλιό. Αποτελεί προνόμιο της Αριστεράς με εξαίρεση την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής την τελευταία δεκαετία. Ασφαλώς, η δράση της κάθε ομάδας θα είχε τον ποσοτικό της αντίκτυπο αν δεν υπήρχαν μηχανισμοί διόγκωσης της επιρροής της στην κοινή γνώμη. Ας δούμε μερικά δείγματα…