17.9.18

Keep The Streets Empty For Me...

Fever Ray





Στήριξη – χωρίς κολακείες!


  Μερικά σχόλια για την παρουσία του Κυριάκου στη Θεσσαλονίκη του Σαββατοκύριακο.    Γενικά επιτυχημένη!
Και σίγουρα η καλύτερη από τις τρεις που έχει κάνει συνολικά.
Βέβαια υπήρξαν και σφάλματα και αδυναμίες.
Εδώ στηρίζουμε την παράταξη, δεν «κολακεύουμε» τον αρχηγό…






Αλλά κάθε «κριτική» διάθεση (προς τον Κυριακό) εξασθενεί και εξατμίζεται, όταν απλά τον συγκρίνουμε με το «θρασίμι» που εμφανίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον ίδιο χώρο. Τι να «συγκρίνουμε», δηλαδή; Δεν υπάρχει καμία σύγκριση



Τελικά τι χρειάζεται ο ένοπλος αστυνομικός φρουρός έξω από την πρεσβεία;


Ενοπλος σκοπός έξω από πρεσβεία. Όχι οποιαδήποτε πρεσβεία. Την πρεσβεία του Ιράν, στο καλά φρουρούμενο λόγω του αριθμού των διπλωματικών αντιπροσωπειών που φιλοξενεί, Παλαιό Ψυχικό. Ε και; Ο Ρουβίκωνας πήγε, είδε, έσπασε και απήλθε χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.
Ούτε ο αστυνομικός φρουρός που όταν είδε να κοντοζυγώνουν οι κρανοφόροι δεν έκανε απολύτως τίποτα (ίσως βέβαια και να είχε πάρει έναν ελαφρύ).





Η… δυναμική εμφάνιση όμως του οκνηρού φρουρού (ο οποίος υποτίθεται ότι βρίσκεται εκεί για να προστατέψει την διπλωματική αντιπροσωπεία μίας ξένης χώρας) είχε και συνέχεια! Με περιβολή που μάλλον παρέπεμπε σε ταβερνιάρη (χωρίς τίποτα περιφρονητικό στον χαρακτηρισμό για την εν λόγω επαγγελματική τάξη) και το πολυβόλο περασμένο σαν γυναικείο τσαντάκι στον ώμο, ο φρουρός της πρεσβείας υπακούει στο πρόσταγμα του μέλους του Ρουβίκωνα που τον χτυπά γεμάτος κατανόηση στην πλάτη, και εξέρχεται του κουβουκλίου...



Είναι να μη σου τύχει…


Το είδαμε και αυτό! Ομάδα κρανοφόρων και κουκουλοφόρων μελών του Ρουβίκωνα έκανε ντου στην πρεσβεία του Ιράν, και πέταξε μπογιές στο κτίριο, σπάζοντας παράλληλα το φυλάκιο-κουβούκλιο του εν υπηρεσία αστυνομικού φρουρού με βαριοπούλες.
Μάλιστα, οι αγωνιστές του φωτός φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν το βίντεο της αΧτιβιστικής τους αυτής ενέργειας, ανεβάζοντάς το στο διαδίκτυο.





Και τι είδαμε σε αυτό;
Έναν ζαλισμένο αστυφύλακα σκοπό, με πολιτικά (άσπρο φανελάκι φορούσε), ο οποίος μόλις είδε τους «αγωνιστές να πλησιάζουν, βγήκε έξω, με το αυτόματο οπλοπολυβόλο του κρεμασμένο στον ώμο, και άρχισε να παίζει με το κινητό του.
Καμία αντίδραση, και καμία προσπάθεια αντιμετώπισης της επίθεσης που δέχθηκε… λες και ήταν συνεννοημένος!


Μεγάλη μπίζνα οι ιδιωτικές φυλακές των ΗΠΑ…


Με αφορμή την προχθεσινή ομιλία,  και τη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου, μέσα από τις οποίες αναφέρθηκε (και πολύ καλά έκανε) στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, και στον περιορισμό των αδειών σε καταδικασμένους δολοφόνους, θυμήθηκα τι παίζει στην Αμερική, όπου όταν πας φυλακή πας φυλακή, αλλά που και εκεί υπάρχουν κάποιες σοβαρές δυσλειτουργίες που οφείλονται στον υπερβολικό και κακώς εννοούμενο «φιλελευθερισμό».





Τη δεκαετία του ’80 λοιπόν, επί προεδρίας Reagan, η Αμερική αποφάσισε να επιτρέψει τη σύσταση και λειτουργία ιδιωτικών φυλακών.
Οι λόγοι πολλοί, αλλά οι κυριότεροι ήταν η μείωση των κρατικών δαπανών, και η αυστηρή στάση απέναντι στην παραβατικότητα, μια στάση  στην οποία συμφωνούσαν τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί. Πως λέμε Σύριζα δηλαδή; Καμία σχέση…
Έτσι προέκυψαν διάφορες ιδιωτικές εταιρίες, που υπόσχονταν μια πιο φθηνή για το κράτος, και πιο λειτουργική γενικώς, παροχή υπηρεσιών φύλαξης (φυλάκιση).
Εσύ είσαι που το λες;