14.4.16

Λάκη βγες στην τιβί ΤΩΡΑ!Άμεσα πρέπει να βγει στην τηλεόραση ο Λάκης, άμεσα!
Πρέπει να μας εξηγήσει με απλό λόγο, γιατί δεν πρέπει να κλαίμε για τους 450 απολυμένους της Ηλεκτρονικής. Να μας ενθαρρύνει, να έχουν ελπίδα, ΘΑ διοριστούν στο Δημόσιο και αυτοί όπως καλή ώρα οι καθαρίστριες. Και για να μην απελπίζονται περισσότερο, ακολούθως θα μεταταγούν στα Δικαστήρια. Που είσαι βρε Λάκη, απο το στόμα σου κρεμόμαστε;Επίσης πρέπει να μας εξηγήσει αυτό το όνειρο που ζούμε. Πόσο καλή είναι η αύξηση του ΦΠΑ, πόσο καλή είναι η υπερφορολόγηση, πόσο καλή είναι η μείωση των επικουρικών. Ποιος άλλος μπορεί  να τα εξηγήσει όλα αυτά με απλά λόγια, στους παλαμοκροτητές; Ποιος;

Στη δασκάλα μας με αγάπη…Η επόμενη ημέρα της κατάθεσης της τροπολογίας που αφορά την πρωθυπουργική σύντροφο και τη μετακίνησή της στο Πολυτεχνείο βρήκε την Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα στην Κοζάνη να διδάσκει τους φοιτητές στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 
Στην αρχή η διδασκαλία της ήταν κάθε Δευτέρα, αλλά στο δεύτερο εξάμηνο άλλαξε και έγινε κάθε Τετάρτη. Ετσι η σύντροφος του Πρωθυπουργού πηγαίνει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και από εκεί οδικώς στην Κοζάνη. Μου λένε ότι υπάρχει διακριτική αστυνομική παρουσία καθ' όλη τη διάρκεια της εκεί παραμονής της…

Αυτά ζούμε…Μέχρι πρόσφατα ήμουν κι εγώ θιασώτης της θεωρίας της «αριστερής παρένθεσης», πιστεύοντας πως πολύ σύντομα η χώρα θα απαλλαγεί από το κακό σπυρί που την «κυβερνάει» (χάρη στην απέραντη σοφία του ελληνικού λαού). Κι αυτό διότι  είχα προβλέψει την καταστροφή που θα επέφερε το τσίρκουλο του Αλέξη, με μόνη μου παράβλεψη το μέγεθός της, το οποίο δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ούτε εγώ ο «υπερβολικός».
Κάτι άλλο που επίσης δεν είχα προβλέψει ήταν το μέγεθος της βλακείας που δέρνει τον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο, και το οποίο αποδείχθηκε εκτός από την 25/1/15, μια φορά με το δημοψήφισμα, και μια με το 36% που έδωσε στον στραβοστομιασμένο κωλοτούμπα τον περασμένο Σεπτέμβριο, με κλειστές τράπεζες, και με ένα νέο μνημόνιο ναααααα με το συμπάθιο…

Πρόκειται περί τσίρκου…«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει κοροϊδέψει τους πάντες!
Έχει διαψεύσει οικτρά όσους την εμπιστεύτηκαν γιατί τους είχε υποσχεθεί τα πάντα...Πρόκειται για μία επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία ψεύδεται παντού και συνεχώς!», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα"…

Ένας «Δεκέμβρης των ξένων»;Όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε να αυξάνουν σε έκταση και ένταση οι διαμαρτυρίες των εγκλωβισμένων στην χώρα μας μεταναστών/προσφύγων.
Η Ειδομένη είναι στην ουσία μια πολιτεία αντίσκηνων 12.000 ανθρώπων, όπου η ελληνική πολιτεία είναι απούσα και κυριαρχεί η απόλυτη ανομία ή, ακόμη χειρότερα, ο νόμος των ομάδων/φατριών που έχουν αρχίσει να οργανώνονται.
Στον Πειραιά η κατάσταση των 5.000 δεν διαφέρει. Στα νησιά τα χοτ σποτ είναι εκτός ελέγχου. Στα «κέντρα μετεγκατάστασης» οι μετεγκατεστημένοι βιώνουν την προχειρότητα και τις απαράδεκτες συνθήκες. Δίπλα στους παράξενους γαλαξίες των «Μ»ΚΟ αναπτύσσεται και αυτός των «αλληλέγγυων».
Λένε πως η πυρκαγιά για να ξεσπάσει χρειάζεται καύσιμη ύλη, οξυγόνο και θερμοκρασία ανάφλεξης…Οι μέτριοι θα καταστρέψουν τον κόσμο…Κεντρική ιδέα της αθροιστικής θεωρίας του Αριστοτέλη είναι ότι το πλήθος ως σύνολο, είναι καλύτερο  ή ισχυρότερο από τους λίγους ή τον Ένα. Ανάλογα με τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ' όψιν ("αρετή", "φρόνησις", "πλούτος") η υπεροχή αυτή είναι ηθική, διανοητική και υλική. Για αυτό άλλωστε θεωρούμε ακόμα, την δημοκρατία ως το «μη χείρον, βέλτιστον» πολίτευμα από τα υπόλοιπα.
Το ζήτημα όμως είναι ότι ο φιλόσοφος που έδωσε τις βάσεις της δυτικής σκέψης, δεν είχε στον νου του την εκτροπή του πολιτεύματος, όπως έχει παγιωθεί σήμερα, αλλά μία δημοκρατία, όπου η ιδιότητα του πολίτη δεν είναι «καταναλωτικό δικαίωμα» αλλά «αξίωμα» ευθύνης υπό αυστηρές προϋποθέσεις.