31.7.15

Τα λαμόγια της Επανάστασης!



Πολλοί σύντροφοι αναγνώστες/τριες έδειξαν ότι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι σε ένα τόσο σύντομο διάστημα από την αναρρίχησή του στην εξουσία, το φαινόμενο της διαφθοράς φαίνεται να σημαδεύει ανεξίτηλα τον κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ.




Διορισμοί πολιτικών φίλων και συγγενών, χρήση εσωτερικής πληροφόρησης από υπουργούς για πλουτισμό τους καθώς και συγγενών τους, σχέδια για την υφαρπαγή μισθών και άλλων στοιχείων των πολιτών μέσω της δημιουργίας «σκιώδους τραπεζικού συστήματος», έκδοση «πλαστού» χρήματος - ιδού μερικές από τις προφανείς περιπτώσεις διαφθοράς του νέου καθεστώτος...


ΣΥΡΙΖΑ: Μια αναπάντητη ερώτηση στην Ιστορία…



Όταν  ειπώθηκε  το καλοκαίρι  του 1975  η φράση «Βυθίσατε   το  ΧΟΡΑ», από τον Ανδρέα  Παπανδρέου  δεν φαντάζονταν  κανείς, αυτά που θα λεγόντουσαν  δημοσίως ή  κρυφά  αργότερα, σχετικά  με την πραγματική  σημασία  της  αποστροφής αυτής.




Ο Παν. Κανελλόπουλος  είπε, δύο χρόνια μετά,  πως  ό, τι  λέχθηκε  από τον Παπανδρέου  ήταν σε  πλήρη γνώση  του Κ. Καραμανλή , πιθανόν και  σε συνεννόηση μαζί  του, πως  λίγο – πολύ  ήταν κι άλλοι που γνώριζαν αυτό το σενάριο και πως ήταν κομμάτι  μιας  ιδιότυπης εθνικής στρατηγικής. Η φιλολογία, που κράτησε κάποιο καιρό διαψεύστηκε, όχι πολύ φανατικά, κι από  τις  δύο πλευρές. Άλλωστε οι  επίσημες ανακοινώσεις συνήθως λένε την μισή αλήθεια, η υπόλοιπη αφορά  στους πρωταγωνιστές και  μόνον.
Πάντως, τόσα χρόνια  μετά  δεν έχει  διακριβωθεί  τι  ακριβώς  συνέβη τότε, εννοώ  ιστορικά…


Βαρουφακειάδα και Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν το μέλλον της χώρας...



Όσοι τον γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι αν δεν είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος- ακόμη και στον ύπνο του- νιώθει πως είναι άρρωστος.
Η φράση «ξέρω ξέρω», αποτελεί το σήμα κατατεθέν του.
Ομού μετά της απαξιωτικής στάσης του απέναντι σ’ εκείνους που δεν ασπάζονται την μεγαλειότητά του.
Περί του τ. υπουργού Οικονομικών ο λόγος, του Γιάνη Βαρουφάκη.




Για τον οποίο, επίσης όσοι τον γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι ζούσε κι ανέπνεε για
τη στιγμή που θα τον μάθει –όχι μόνο η Ελλάδα- αλλά όλη η υφήλιος.
Μοιραίος και καταστροφικός άνθρωπος.
Τόσο για τον τόπο όσο και για το κόμμα στο οποίο κατέληξε, μετά την περιπλάνησή κι εκδίωξή του, τόσο από το ΠαΣοΚ όσο κι από το Ποτάμι…

Respect στον Λαφαζάνη;



Η εμφάνισή του στο γήπεδο του Πανελληνίου τις προάλλες ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.
Οταν τον άκουσα να λέει «Ισκρα στα ρωσικά σημαίνει σπίθα, και Ισκρα λεγόταν η εφημερίδα που έβγαζε ο Λένιν στα μαύρα χρόνια της τσαρικής τρομοκρατίας», ένιωσα το ρίγος της κομμουνιστικής ανατριχίλας να με διαπερνά.
Θες να είναι ο πνευματικός όγκος της φωνής του όταν βγάζει λέξεις μαγικές, όπως «δραχμή»;




Θες να είναι ο αγωνιστικός δυναμισμός του, οι ουλές και οι ρυτίδες που χάραξαν στο πρόσωπό του οι ταξικοί αγώνες και τα Οχι;
Δεν μπορώ να προσδιορίσω τι είναι αυτό που με γοητεύει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και, για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να το προσδιορίσω. Μου αρκεί που με γοητεύει.
Είναι σαν κάτι φωνές που δεν σε νοιάζει τι τραγουδούν. Αρκεί να τις ακούς να τραγουδούν.