15.3.15

Girl...

Alan Vega & Suicide



Η τραγωδία είναι κοντά…



Ακούγεται όλο και πιο συχνά ότι θα φύγει ο Βαρουφάκης, ότι είναι θέμα χρόνου να αναλάβει ο Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών να κάνει πιο άνετα τις βόλτες του και τις φωτογραφήσεις του.
Θα βρει πολύ χρόνο άλλωστε να κάνει και διαλέξεις επί πληρωμή για να εξηγεί πώς κατάφερε να χρεοκοπήσει τη χώρα.




Ωστόσο, τι πιστεύετε; Ότι το πρόβλημα είναι ο Βαρουφάκης ή όλη αυτή η… μπαρουφολογία της κυβέρνησης;
Το πρόβλημα είναι το πρόσωπο ενός απίθανου οικονομολόγου που ήρθε να κάνει πρακτική πάνω σε μια Ελλάδα η οποία κινδύνευε και κινδυνεύει;
Αν αλλάξει ο Βαρουφάκης δηλαδή θα σωθούμε από απίθανους τύπους σαν τον Φλαμπουράρη που λέει ότι θα πληρώσουμε με… αέρα το χρέος;


Τα’ θελε ο κ...ς μας… δυστυχώς.



Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν είναι στραβός ο γιαλός ή αν εγώ αρμενίζω στραβά.
Αν δηλαδή εγώ είμαι στον κόσμο μου, και οι υπόλοιποι έχουν ήδη δει το φως… που εμένα μου διαφεύγει.
Αναφέρομαι σε αυτή τη διάχυτη λατρεία προς τη κυβέρνηση του Σύριζα, που όποια σαχλαμάρα ή ακόμη και σαμποτάζ (προς τη χώρα) κάνει, η πλειοψηφία του λαού συνεχίζει να τη κοιτάει στα μάτια με δέος και με θαυμασμό.
Σαν να είμαστε ομαδικά ματιασμένοι.




«Πρώτη φορά υψώσαμε ανάστημα», ακούω από πολλούς και διάφορους, ακόμη και, κατά τα άλλα, συγκροτημένους ανθρώπους.
Λες και τους κάνανε μάγια.
Μέχρι και τη Ζωζώ θαυμάζουν ουκ ολίγοι, διότι «βάζει μια τάξη», και «αν είχαμε μερικές τέτοιες ακόμη θα σφίγγανε οι κώλοι»!!!!
Για να μην αναφερθώ στη Ραχήλ, που αντί να τη πάρουν με ζουρλομανδύα οι αρμόδιες αρχές, αυτή εκλέγεται πανηγυρικά… με οποιοδήποτε κόμμα κι αν κατέβει.
Ή τον Πάνο, που κάποιος συνάδελφός μου παρομοίασε με τον… Παπαφλέσσα!


Μας ταράξαν στα πέναλτυ και δεν έχουμε τέρμα…



Οι εταίροι μας έχουν πιάσει από το λαιμό και μας στραγγαλίζουν;
Μας επιβάλλουν χρηματοδοτική ασφυξία;
Μας εκβιάζουν; Προφανώς ναι.
Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μας είχαν προειδοποιήσει.
Εμείς βέβαια είχαμε χαθεί στο βολονταριστικό λόγο του Αλέξη και δεν είχαμε αυτιά για το νέτο - σκέτο λόγο του δόκτορα Σόϊμπλε.
Και αυτό είναι μάλλον το δικό μας πρόβλημα. 



Σε όλες τις επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη καθ’ όλη την μακρόχρονη προεκλογική περίοδο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ ήταν σαφείς. Αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις δεν έχει χρήμα που να χτυπιέστε ανάποδα.
Πολιτική λύση όπως την εννοείτε εσείς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Και μη φανταστείτε τίποτα (νέο) φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις.
Απλά πραγματάκια που θα έκαναν την Ελλάδα να πλησιάσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Μάζεμα στα έξοδα του κράτους για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης, ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και κίνητρα για την αποπληρωμή των οφειλών, παραμετρικές αλλαγές στο ασφαλιστικό (δηλαδή αλλαγές σε όρια ηλικίας, ποσοστά αναπλήρωσης, απαιτούμενα έτη ασφάλισης),  νέο πραγματικά ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ολοκλήρωση των δρομολογημένων ιδιωτικοποιήσεων, άνοιγμα των αγορών, απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, αναδιάρθωση των ΔΕΚΟ. Ακόμα και η κατάργηση των εξαιρέσεων στο ΦΠΑ είχε μια λογική (γι αυτούς, όχι για μας)…

Brussels Group και… βράστε όρυζα.



 «Έχει παρατηρηθεί πως ένα από τα αποτελέσματα της υπερβολικής καταπίεσης της εξουσίας είναι ότι οι λέξεις παραμορφώνονται στη σωστή κι απλή τους έννοια και χρησιμοποιούνται για να εκφράζουν το αντίστροφο της βασικής σημασίας τους».




Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Οσκαρ Ουάιλντ και καταγράφονται στο δοκίμιό του «Η ψυχή του ανθρώπου στον σοσιαλισμό».
Να ένα δείγμα που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του:
·       Ο καπιταλισμός – σύμφωνα με τους κατόχους της εξουσίας - δεν είναι καπιταλισμός. Είναι η «οικονομία της ελεύθερης αγοράς»...
·       Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ιμπεριαλισμός. Είναι «παγκοσμιοποίηση»...
·       Οι βομβαρδισμοί λαών δεν είναι βομβαρδισμοί. Είναι «προληπτική δράση»...
·       Οι δολοφονίες αμάχων δεν είναι δολοφονίες. Είναι «παράπλευρες απώλειες»...
·       Ο πολιτικός, οικονομικός και στρατιωτικός στραγγαλισμός λαών και χωρών δεν είναι στραγγαλισμός. Είναι «εξαγωγή δημοκρατίας»…


Ο χρόνος του Γιάνη...



 Αν –γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο στο μπάχαλο που ζούμε- ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στο Eurogroup ότι στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες δε χάνεται χρόνος, τότε ζει εκτός πραγματικότητας και σε άλλον τόπο.
Και σίγουρα εκτός πραγματικής οικονομίας.




Αν –λέμε αν- ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών δεν αντιλαμβάνεται τον παράγοντα χρόνο στην χαλάρωση ή την επιδείνωση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, τότε ή δεν κάνει για τη θέση ή θα πρέπει να αλλάξει συμβούλους.
Δυο τρία τηλέφωνα να έκανε σε γνωστούς του μικροεπιχειρηματίες στην Αθήνα ή στην Αίγινα, όπου παραθερίζει, θα μάθαινε την αλήθεια...

Συνέχεια ναι… τομή όχι!



Ας βγάλουμε την αχλύ της προπαγάνδας από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών για να δούμε την ουσία τους. Την ουσία του παζαριού που γίνεται μεταξύ Αθήνας, Βερολίνου, Φρανκφούρτης, Βρυξελλών και Ουάσινγκτον.


 
Αυτό που παζαρεύεται είναι η παραχώρηση δανεικών στην Αθήνα, προκειμένου να αποπληρώσει τα παλαιότερα δάνεια που τρέχουν.
Τα δανεικά θα προέλθουν σ’ αυτή τη φάση από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, που παρατάθηκε για τέσσερις μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί (αυτό προϋποθέτει ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, επί τη βάσει των στόχων του Μνημονίου), ενώ πρέπει από τώρα να ετοιμαστεί μια τρίτη δανειακή σύμβαση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξόφληση των παλαιών δανείων από τον προσεχή Ιούλη και μετά…

Στις όχθες της λίμνης Κόμο κάθισα και έκλαψα…



Το θαύμα της ζωής. Το παλιό έφυγε.
Ηταν διεφθαρμένο και επιβράβευε τα κατεστημένα συμφέροντα, μονοπώλια, ολιγοπώλια, διαπλεκόμενους.
Οι ανάσες αξιοπρέπειας έφεραν την κοινωνική δικαιοσύνη.
Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ντεκόρ τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ προανήγγειλε το χτύπημα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.



24 ώρες μετά την συνάντηση Τσίπρα-Γκουρία η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία που θα ισχύσει μέχρι το τέλος του Μαρτίου, δηλαδή για περίπου δυο βδομάδες.
Στο διάστημα αυτό, όσοι κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης και πληρώσουν την Εφορία θα πετύχουν να απαλλαγούν από το 100% των προσαυξήσεων που αντιστοιχούν στο ποσό που θα καταβάλουν.
Το μήνυμα απλό: Δεν χρειάζεται να πληρώνεις φόρους, πήγαινε στην Εφορία όποτε γουστάρεις, δώσε ό,τι προαιρείσαι και η κυβέρνηση θα σου κάνει ρύθμιση.
Η αποθέωση της λογικής του φοροφυγά...