15.3.15

Η τραγωδία είναι κοντά…



Ακούγεται όλο και πιο συχνά ότι θα φύγει ο Βαρουφάκης, ότι είναι θέμα χρόνου να αναλάβει ο Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών να κάνει πιο άνετα τις βόλτες του και τις φωτογραφήσεις του.
Θα βρει πολύ χρόνο άλλωστε να κάνει και διαλέξεις επί πληρωμή για να εξηγεί πώς κατάφερε να χρεοκοπήσει τη χώρα.




Ωστόσο, τι πιστεύετε; Ότι το πρόβλημα είναι ο Βαρουφάκης ή όλη αυτή η… μπαρουφολογία της κυβέρνησης;
Το πρόβλημα είναι το πρόσωπο ενός απίθανου οικονομολόγου που ήρθε να κάνει πρακτική πάνω σε μια Ελλάδα η οποία κινδύνευε και κινδυνεύει;
Αν αλλάξει ο Βαρουφάκης δηλαδή θα σωθούμε από απίθανους τύπους σαν τον Φλαμπουράρη που λέει ότι θα πληρώσουμε με… αέρα το χρέος;



Το βασικό θέμα για την κυβέρνηση και για ολόκληρη τη χώρα είναι η νοοτροπία. Είναι αυτή η λογική που έχει περάσει στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των στελεχών του που λέει ότι υπάρχει από μηχανής Θεός που θα λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας χωρίς η Ελλάδα να κουνήσει το δακτυλάκι της.
Είναι όλος αυτός ο ακροδεξιός και ακροαριστερός εσμός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που τρώνε κομματάκι – κομματάκι από τις σάρκες της πατρίδας και κανείς δεν αντιδρά γιατί είναι λέει «φρέσκια κυβέρνηση η οποία αντιστέκεται με υπερηφάνεια στην γερμανική εισβολή».
Για σκεφτείτε τι έχει γίνει μέσα σε 50 ημέρες και θα νομίσετε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι 5 χρόνια.
Κατάφερε να κάνει εχθρούς παντού.
Η Ελλάδα απομονωμένη βολοδέρνει από εδώ κι από εκεί ζητώντας βοήθεια. Ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Κινέζοι έκαναν τη χάρη στον Καμμένο να έρθουν και να βοηθήσουν.
Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ζητά, απαιτεί ή διαμαρτύρεται και δικαίως πολλές φορές από τους δανειστές, συγκρούεται και μαζί τους. Τέτοια ηλίθια διπλωματία δεν έχει ξαναϋπάρξει.
Απαιτείς από τους Γερμανούς να δώσουν ξανά λεφτά χωρίς κανόνες και την ίδια στιγμή τους βγάζεις στα μανταλάκια για τις γερμανικές αποζημιώσεις;
Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι εκτός από το ηθικό δικαίωμα της χώρας υπάρχει και το οικονομικό ας πάει στα δικαστήρια.
Δεν είναι δυνατόν να βάζεις απέναντί σου έναν ολόκληρο λαό.
Παράλληλα, η ίδια κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε 50 ημέρες να διαλύσει την πραγματική οικονομία και να πνίξει την αγορά. Δεν υπάρχει σάλιο κύριοι και πουθενά.
Επίσης, η χώρα είναι εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι, εκτός του πακέτου Γιούνκερ και ταυτόχρονα κινδυνεύει να δει «παγωμένα» και τα λεφτά του ΕΣΠΑ.
Αυτό είναι εθνική καταστροφή η οποία θα αρχίσει να φαίνεται σύντομα αν δεν υπάρξουν ταχύτατες αποφάσεις. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα πληρωθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις Απριλίου και επαίρεται γι’ αυτό. Μα το γεγονός και μόνο ότι γίνεται μια τέτοια συζήτηση δείχνει ότι η χώρα είναι κοντά στη στάση πληρωμών.
Το γεγονός ότι βγαίνουν και λένε ότι μαζεύουν τα αποθεματικά για να πληρώσουν το ΔΝΤ δείχνει ξεκάθαρα ότι η οικονομία είναι ένα βήμα πριν να πέσει στο γκρεμό. Κάποια στιγμή θα γίνει το ατύχημα και τότε το πράγμα δεν θα μαζεύεται με τίποτε.
Οι Γερμανοί διαρρέουν ότι σκέφτονται το κούρεμα καταθέσεων. Θα το κάνουν ή είναι μέσο πίεσης;
Το γεγονός και μόνο ότι το συζητούν, ότι έχει επανέλθει το σενάριο του Grexit, δείχνει ότι η χώρα βαδίζει σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια.
Η τραγωδία είναι κοντά και οι μόνοι που δεν την βλέπουν είναι οι Βαρουφάκηδες του κυβερνητικού θιάσου.
Μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες. Οι 50 μέρες που πέρασαν μοιάζουν με τις 50 αποχρώσεις του γκρι, για όποιον έχει δει την ταινία.
Άγριο σεξ δηλαδή μόνο που εδώ η χώρα δεν το απολαμβάνει. Όσο για τους πολίτες; Ακόμη δεν έχουν καταλάβει που πάει η πατρίδα.
Όσο πληρώνονται κανονικά, όσο τα ΑΤΜ δίνουν ακόμη χρήμα, όσο ακούνε ότι θα προσληφθούν 50 κι 60 χιλιάδες κι όσο δεν έχουν πληρώσει ακόμη το μάρμαρο θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.
Το πραγματικό ξύλο θα πέσει αργότερα.
Όταν οι τράπεζες θα επιβάλλουν περιορισμούς στις καταθέσεις, όταν τα ΑΤΜ δεν θα δίνουν όσα γουστάρουμε, όταν θα μας κουρέψουν τις καταθέσεις, όταν θα πρέπει να πληρώσουμε έκτακτες εισφορές και φόρους πολύ χειρότερους απ’ ότι πληρώσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι πολύ κοντά και κάποιος πρέπει να τον πληρώσει. Ξέρετε πολλά κορόιδα; Οι γνωστοί που πληρώνουν πάντα.
Όμως, οι ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης είναι ιστορικές.
Αν φταίνε οι προηγούμενοι σε κάτι για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο να πληρώσουν.
Την τραγωδία που έρχεται για τις επόμενες γενιές Ελλήνων ποιος θα την πληρώσει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου