27.2.15

Heartbeats...

The Knife



Η Προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού για τις διαπραγματεύσεις Βαρουφάκη!



Μεγάλωσα με τα προφητικά γράμματα που ερχόντουσαν σπίτι.
Ηταν πάντοτε γραμμένα σε εκείνο το γραμμωτό μισό Α4 χαρτί που το αγόραζες στο περίπτερο και από την πρώτη γραμμή προσπαθούσαν να σου τραβήξουν το ενδιαφέρον.
ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ.



Ο Χόρχε Γκονζάλες από την Τιχουάνα του Μεξικού που το πέταξε πέθανε ο ίδιος, η γυναίκα του, τα παιδιά του και ένας κουνιάδος του από την Γκουανταλαχάρα.
Ο Ερβιν Χουντελστούρμερ που το πέταξε δεν πέθανε.
Όχι αμέσως δηλαδή αφού έπαθε το επάρατο πορνιόκο και πέθανε μέσα σε φρικτούς πόνους μετά από τέσσερις μήνες αφού είχε δει την ομάδα του το Μπράουνσβάιγκ να έχει υποβιβαστεί.
Αφού σου είχε κοπεί η χολή το γράμμα πέρναγε στο καρότο...


Η ζαλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης …



Δεν μπορεί να μην έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι εδώ και μια εβδομάδα είναι δεμένη χειροπόδαρα.
Δυστυχώς, όσο κι αν ωραιοποιείται η κατάσταση στο εσωτερικό, όσο κι αν κάποιοι συμπατριώτες μας δηλώνουν υπερήφανοι από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, η πραγματικότητα άλλα λέει.




Προσωπικά εκτιμώ ότι  ο Τσίπρας και οι συν αυτώ κατανόησαν πλήρως ότι όσα έλεγαν από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και τα μπαλκόνια, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα που συνάντησαν.
Εξ ου κι η εντυπωσιακή –τύπου Ιωάννη Μελισσανίδη- κυβίστηση...


Ειδικό Δικαστήριο για το Μήνα του Μέλιτος;



Ο πολιτικός χρόνος πυκνώνει ραγδαία. Πλέον η στερεότυπη δημοσιογραφική περιγραφή «συγκλονιστικές οι εξελίξεις…» έχει απολέσει τη δραματικότητά της, από την ροή των καταιγιστικά δυσάρεστων για την Ελλάδα γεγονότων.
Σε ανταπόκριση
του «ΒΗΜΑΤΟΣ» από το Βερολίνο αναφέρεται ότι σύμφωνα με γερμανική πηγή η ευνοϊκή για την Ελλάδα απόφαση για ελάφρυνση του χρέους, που λήφθηκε στο Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012, δεν ισχύει πια !
Αναιρέθηκε με την τελευταία συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου 2015 που υπέγραψε ο Βαρουφάκης.



Όπως τουλάχιστον μεταφέρει η πηγή, ο μεν Βαρουφάκης προσπάθησε στη συνεδρίαση στο Eurogroup, όμως ο Δραγασάκης, που παρευρισκόταν επίσης εκεί, τον «άδειασε» τελικά, σε συνεργία με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Ο Δραγασάκης δεν είπε σχεδόν κουβέντα στη συνεδρίαση» θυμάται η πηγή. «Το μόνο που έκανε ήταν κάτι που δεν κάνει κανείς άλλος στο Eurogroup: Να τηλεφωνεί ακατάπαυστα – προφανώς στον Τσίπρα»…


Η κυβέρνηση και το φάντασμα του (Γκραούτσο) Μαρξ…



Κατά το γνωστό ανέκδοτο. Ατενίζεις από μακριά  τους “θεσμούς”. Πλησιάζεις λίγο πιο κοντά και τι να δεις;
Είναι η τρόικα!



Είναι νωρίς για να κριθεί η κυβέρνηση, αν και ο Μανώλης Γλέζος, ήδη ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και μίλησε για συμβιβασμό.
Ίσως να βιάστηκε βέβαια και ίσως να μην τα ξέρει καλά τα πράγματα. Δεν έχει και την εμπειρία των σημερινών συντρόφων του.
Μέχρι στιγμής πάντως, έχουμε δει κινήσεις στο πεδίο των συμβολισμών, έχουμε δει υποσχέσεις, έχουμε δει “δημιουργική ασάφεια” και παραπομπή δεσμεύσεων στο  μέλλον, αλλά δεν έχουμε δει πράξεις….

Άλλο συναίνεση, άλλο σιωπή!



Ακούμε τον τελευταίο καιρό ότι όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στο όνομα του εθνικού συμφέροντος.
Η επιτυχία του έργου της κάθε κυβέρνησης είναι προαπαιτούμενο για να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων μιας χώρας.




Δεν θα μείνουμε στο γεγονός ότι το "εθνικό συμφέρον" το είχαν ξεχάσει οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όσο βρισκόντουσαν στην αντιπολίτευση. Θα θέλαμε, όμως, να το προσδιορίσουμε αυτό το "εθνικό συμφέρον".
Εκείνο που σίγουρα, πάντως, δεν είναι προς το συμφέρον του έθνους και της Δημοκρατίας είναι η έλλειψη κριτικής προς την κυβέρνηση...

Συλλήψεις στο Παρίσι για πτήσεις drones…



Σύμφωνα με την γενική εισαγγελία του Παρισιού, τρεις δημοσιογράφοι του al-Jazeera συνελήφθησαν με τη κατηγορία της παράνομης πτήσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone).



Οι πληροφορίες θέλουν τους τρεις κατηγορούμενους, ηλικίας 70, 54, και 36 να έχουν συλληφθεί επ αυτοφώρω όταν αστυνομικοί εντόπισαν ένα drone να πετάει πάνω από το δάσος Bois de Boulogne του δυτικού Παρισιού…


Mein Kampf: Το κουτί της Πανδώρας ανοίγει και πάλι…



Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το «πόνημα» του Αδόλφου Χίτλερ Mein Kampf, το οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν ως την Βίβλο των Ναζί, είναι κρυμμένο σε κάποια σκοτεινά συρτάρια της Γερμανίας.
Το κρατίδιο της Βαυαρίας είναι αυτό που έχει τα δικαιώματά του, και δεν έχει επιτρέψει την επανέκδοσή του από το 1945.




Φέτος όμως εκπνέει η χρονική διάρκεια ισχύος των δικαιωμάτων, η Βαυαρία δεν θα έχει πια λόγο, και άρα όλοι περιμένουν μια νέα έκδοση να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία...