3.4.16

Amused to Death...

Roger Waters
Η μεγάλη φυγή των Ευρωπαίων εκατομμυριούχων…Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Γαλλία, ειδικά στο Παρίσι όπου σημειώθηκαν ουκ ολίγες τρομοκρατικές επιθέσεις, έχουν προκαλέσει μια «έξοδο» των ζάπλουτων Γάλλων, όπως αναφέρει μια νέα εργασία με θέμα τις τάσεις των διάφορων πολυεκατομμυριούχων στον κόσμο.Σύμφωνα με την Έκθεση αυτή, ότι συμβαίνει στη Γαλλία αναμένεται να συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά σε όσες έχουν αρχίσει να αναδύονται θρησκευτικές εντάσεις. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός Brexit, η εν λόγω αναφορά σημειώνει ότι οι πλούσιοι της Γαλλίας θα θελήσουν να μείνουν στη χώρα, άσχετα η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.


Και αν αρνούνται να μπουν στα πλοία;Επειδή πια πρέπει να προσέχουμε και τι λέμε: ας υποθέσουμε ότι παίρνεις δύο χιλιάδες φιλελεύθερα αγόρια και κορίτσια, αποφοίτους του Harvard και του LSE. Τα μαντρώνεις πίσω από συρματόπλεγμα και ετοιμάζεσαι να τα στείλεις στην Τουρκία. Νομίζεις ότι υπάρχει έστω και μία περίπτωση να διατηρηθεί η τάξη και η ηρεμία; Ομως ακόμα και αν μείνουν όλοι βουβοί και ακίνητοι, δεν θα συμβεί το ίδιο με τους ιούς. Και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το χρώμα, ούτε με τη φυλή, ούτε την εθνικότητα των ανθρώπων.

Στην πραγματικότητα τα περιστατικά βίας στους καταυλισμούς και στα κέντρα προσφύγων δεν είναι πολλά ή, τέλος πάντων, δεν αντιστοιχούν, ακόμα, στις συνθήκες που διαμορφώνονται εκεί. Οπως λέει μία κυβερνητική πηγή, ο μεγάλος αριθμός γυναικόπαιδων συγκρατεί κάπως τα πράγματα. Ωστόσο αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ αν δεν υπάρξει αποτελεσματικός διαχωρισμός και ομαδοποίηση ανά εθνικότητα. «Δεν μπορείς να αφήνεις solo Μαροκινούς ανάμεσα σε γυναικόπαιδα από τη Συρία…» Και από Δευτέρα αρχίζουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία…Ο 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πλέον γεγονός …Από τις στήλες της Εστίας, λίγες ημέρες μετά τα δραματικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, με την επίθεση κατά των διδύμων πύργων, υπογράφαμε ένα άρθρο με τίτλο «Ο 4ος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε». Τονίζαμε δε ότι, μετά το 1914-1918, το 1929-1945 και τον Ψυχρό Πόλεμο, η νέα πλανητική σύγκρουση απλώνεται σε δέκα και πλέον χώρες, κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις και τα 15 τελευταία χρόνια έχει πάνω από 2 εκατομμύρια θύματα.
Επισημαίναμε, επίσης, ότι ο πόλεμος αυτός δεν θα έχει τέλος, γιατί αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ο πρίγκιπας Φαϊζάλ, παππούς του ιδρυτή της Σαουδικής Αραβίας Ιμπν Σαούντ, ήταν αυτός που είχε πει: «Στην έρημο υπάρχουν δύο τύποι πολέμου: ο πολιτικός και ο θρησκευτικός. Στον πολιτικό μπορούν να βρεθούν συμβιβασμοί. Όχι όμως στον θρησκευτικό πόλεμο, όπου πρέπει να εξολοθρεύσουμε όλο τον κόσμο...».


Η αγωνία του Μουζάλα πριν από τα πέναλτι…Είναι αλήθεια ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του, και δίνει -για όποιον σταθεί προσεκτικά στις δηλώσεις του- την ακριβή διάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
Όταν λοιπόν “βλέπει” τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που υποτίθεται ότι αρχίζει να υλοποιείται τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, ως μια κάποια “μορφή στο χάος”, για την οποία ελπίζει... προοπτικά να αποτελέσει “αρχή της λύσης”, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι…Μια ανάσα πριν την πτώση…Υπάρχει μια λέξη ιδιαίτερα ηχηρή που περιγράφει αυτό που αισθάνονται πλέον εκατομμύρια Έλληνες. Δυστυχώς την έχει χρησιμοποιήσει ένας άθλιος εχθρός της Δημοκρατίας, ο Χρυσαυγίτης Νίκος Μιχαλολιάκος όταν μιλούσε για τη Δημοκρατία. Εμείς μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και η λέξη είναι «σιχασιά». Σε όλα τα επίπεδα.
Έχουν διαλύσει τα πάντα, έχουν φέρει μια σκοτεινιά στη χώρα, έχουν απαξιώσει ό,τι καλό έχει αυτός ο τόπος. Έχουν δημιουργήσει εχθρούς παντού, ακόμη και πρώην «σύντροφοι» και συναγωνιστές στη μάχη για να φύγει η… κακή Δεξιά, τους γυρίζουν την πλάτη…