8.6.14

Knocking on Heaven's Door...

Bob Dylan unplugged...Η αλήθεια για τον Θεοχάρη…Ήταν το πρόβλημα ο Χάρης Θεοχάρης;
Θα λέγαμε ότι ήταν αρχής εξαρχής ένα μέρος ενός συνολικότερου προβλήματος, της εφαρμογής μιας άχαρης και αδιέξοδης φορολογικής πολιτικής.
Όταν όμως επιχείρησε να αυτονομηθεί και να διακριθεί έγινε ένα μεγάλο πρόβλημα από μόνος του.Όταν για παράδειγμα έκανε business plan για τα λεφτά που πρέπει να μαζέψει η εφορία από πρόστιμα, δημιουργήθηκε θέμα!Επικίνδυνα παιχνίδια…Εχω συγκρατήσει στη μνήμη μου τρεις διαφορετικές ιστορίες που μου έδειξαν με τον πλέον απτό τρόπο πόσο εύκολο, αλλά και πόσο επικίνδυνο είναι να παίζεις με τους θεσμούς για να βολέψεις κάποιους και να βολευτείς ο ίδιος.Ιστορία πρώτη. Είχα κάποτε γράψει ένα άρθρο διαμαρτυρόμενος γιατί σε έναν κεντρικό δρόμο της Αθήνας υπήρχαν καθημερινά παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χωρίς κανείς να κάνει κάτι γι’ αυτό.
Την επόμενη ημέρα μου τηλεφώνησε ο τότε διοικητής της Τροχαίας και μου δήλωσε με αφοπλιστικό τρόπο «μα τι έκανα λάθος, εγώ επιστρέφω τις πινακίδες σε όποιον επώνυμο μου τις ζητήσει. Ο,τι θέλετε είμαι εδώ».
Κατάλαβα πως η περιγραφή θέσης που είχα εγώ στο μυαλό μου ήταν κάπως διαφορετική...
«Βολικό» δεν λέω, αλλά και πλήρως διαλυτικό για την πόλη το πώς σκεπτόταν ο εν λόγω κρατικός λειτουργός…

Έναν Ψινάκη χρειαζόμαστε…Ο Ηλίας Ψινάκης εξελέγη δήμαρχος Μαραθώνα από την πρώτη Κυριακή των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η δέσμευσή του είναι να αλλάξει την περιοχή και την εικόνα της προς τα έξω.
Κι αν περιμένει κανείς ότι θα είναι ένας... τυπικός τοπικός άρχοντας, που θα δίνει αδιαλείπτως το «παρών» στα δημοτικά συμβούλια και θα συζητά για τα προβλήματα των υπαλλήλων και των πολιτών, ας μην γελιέται...
Ο γνωστός μάνατζερ διασημοτήτων, με τον πολυτάραχο βίο, δεν αναμένεται να ασκεί... κατά γράμμα τα καθήκοντά του.

Το «κύρος» των οικονομολόγων…Από το 2008 και μετά, ο νομπελίστας καθηγητής Οικονομίας στο Πρίνστον και αρθρογράφος στους Νιου Γιορκ Τάϊμς, κ. Πωλ Κρούγκμαν, δεν έχει σταματήσει να προβλέπει την κατάρρευση της ευρωζώνης, την οποία αποδίδει στις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούν κάποιες υπερχρεωμένες χώρες που συμμετέχουν στην οικονομική και νομισματική ένωση (ΟΝΕ).Ο γνωστός καθηγητής, όμως, δεν σταμάτησε μόνον στην ευρωζώνη.
Αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, όπου και εκεί τα γεγονότα και οι εξελίξεις που τα συνοδεύουν τον διέψευσαν –και μάλιστα με πάταγο, όπως θα δούμε πιο κάτω.


Η πόρνη μπάλα, και οι πόρνες της Βραζιλίας…Η μεγαλύτερη και πλέον αναπτυσσόμενη χώρα της Λατινικής Αμερικής φιλοξενεί το Μουντιάλ και τα αθλητικά ιδεώδη που αυτό αντιπροσωπεύει.
Οκ, ας δούμε αναλυτικά δύο έννοιες στην παραπάνω πρόταση.
“Πλέον αναπτυσσόμενη”.
Για ποιους όμως;
Σίγουρα όχι για τα εκατομμύρια των πολιτών της που ζούνε σε άθλιες συνθήκες μέσα σε φαβέλες.
Αυτούς που τα τουριστικά πρακτορεία διοργανώνουν εκδρομές στους εύπορους τουρίστες, για να περπατήσουν ως θαυμαστές του κουλέρ λοκάλ ανάμεσα στις παράγκες τους.
Η Βραζιλία μπορεί να είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα στους οικονομικούς δείκτες, σε καμία όμως περίπτωση όσον αφορά στην εγκληματικότητα και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.
Που ζούνε ζωή κυριολεκτικά δύο ταχυτήτων με τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς…


Ηχηρή η απουσία του Σταμάτη Κόκοτα από τον Σκορπιό…Αποφάσισε ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ να αγοράσει τον Σκορπιό, ύστερα από τουλάχιστον δύο δεκαετίες που είχε αφεθεί στην ερημιά του και μόνο κάτι τουριστικά σκάφη πλησίαζαν και φώναζαν στα μεγάφωνα: «να, εδώ έκανε το μπάνιο της η Τζάκυ», και από την πρώτη στιγμή αρχίσαμε κάτι επαρχιώτικα!Καλύτερα να ρημάζει παρά να κατοικηθεί και να 'χει πάλι η περιοχή προβολή, οικονομική ευμάρεια, θέσεις εργασίας!
Να το πάρει το κράτος, ακούστηκε στις αρχές, που ότι παίρνει ως γνωστόν το αξιοποιεί στο έπακρον!
Να το πάρουν ελληνικές οικογένειες κροίσων είπαν κάποιοι άλλοι, οι όποιοι, επίσης γνωστοί φιλέλληνες, ελάχιστοι έχουν έστω 5000 ευρώ εδώ και όχι στην Ελβετία, ενώ τα καράβια τους έχουν σημαίες Τζαμάικας και Παναμά!
Λες και το πολύ χρήμα έχει πατρίδα και εθνικότητα!