8.6.14

Ηχηρή η απουσία του Σταμάτη Κόκοτα από τον Σκορπιό…



Αποφάσισε ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ να αγοράσει τον Σκορπιό, ύστερα από τουλάχιστον δύο δεκαετίες που είχε αφεθεί στην ερημιά του και μόνο κάτι τουριστικά σκάφη πλησίαζαν και φώναζαν στα μεγάφωνα: «να, εδώ έκανε το μπάνιο της η Τζάκυ», και από την πρώτη στιγμή αρχίσαμε κάτι επαρχιώτικα!



Καλύτερα να ρημάζει παρά να κατοικηθεί και να 'χει πάλι η περιοχή προβολή, οικονομική ευμάρεια, θέσεις εργασίας!
Να το πάρει το κράτος, ακούστηκε στις αρχές, που ότι παίρνει ως γνωστόν το αξιοποιεί στο έπακρον!
Να το πάρουν ελληνικές οικογένειες κροίσων είπαν κάποιοι άλλοι, οι όποιοι, επίσης γνωστοί φιλέλληνες, ελάχιστοι έχουν έστω 5000 ευρώ εδώ και όχι στην Ελβετία, ενώ τα καράβια τους έχουν σημαίες Τζαμάικας και Παναμά!
Λες και το πολύ χρήμα έχει πατρίδα και εθνικότητα!



Τέλος πάντων περνάει ένας χρόνος σχεδόν και το παίρνουμε απόφαση.
Η οικογένεια των Ρώσων που τους ανήκει, περιποιέται το νησί, φρεσκάρει τα κτήρια, ξαναδίνει την αίγλη του στον τόπο.
Και αποφασίζει να κάνει ένα πάρτι, όπου το διεθνές jet set δίνει δυναμικό παρόν και τα παγκόσμια Μέσα ενημέρωσης στρέφουν και πάλι το βλέμμα τους στα πανέμορφα νερά του Ιονίου.
Η οικογένεια χρησιμοποιεί τα κέτερινγκ της Λευκάδας, αγοράζει πρώτες ύλες από το νησί, προσλαμβάνει ανθρώπους, ενώ και στην κουζίνα ακόμη, βάζει σεφ Έλληνες.
Στο τέλος δε του πάρτι η εορταζομένη  Εκατερίνα, πολύ ευγενικά δημοσιεύει ανακοίνωση στην οποία ευχαριστεί τους κατοίκους για την διακριτικότητά τους και τις ελληνικές αρχές για την αποτελεσματικότητά τους, ενώ υπόσχεται πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για την προβολή της Λευκάδας ως παραδείσιο προορισμό διακοπών.
«Νεόπλουτο» βρίσκει ο Γιώργος Λιάγκας τον Ριμπολόβλεφ, μιας και η χώρα μας έχει παράδοση σε δούκες, κομήδες και λαίδες και στη σύγκριση το χρήμα του Ρώσου μεγιστάνα μας βρωμάει.
Ο αγαπημένος Χρηστός Καμπούρης, έχοντας στο πλευρό του, την Μιμή Ντενίση, λέει πως ο ολιγάρχης έπρεπε για να γιορτάσει τα γενέθλια της 25χρονης κόρης του, να καλέσει τον Σταμάτη Κόκοτα, όπως έκανε και ο Ωνάσης, να πει δυο τραγούδια!
Γιατί αν δεν ακούσει η 25χρονη Ρωσίδα με την αμερικανική κουλτούρα και την ευρωπαϊκή παιδεία, το συμβολικό για τα γενέθλιά της, «γιε μου, εάν’ ο πόνος μου αβάσταχτος καλέ μου, που σε βλέπω σαν ξερόφυλλο του ανέμου, στη ζωή κυνηγημένος να γυρνάς. Γιε μου, δεν τον άκουσες τον δόλιο σου πατέρα, παρασύρθηκες και μέρα με τη μέρα, είσαι είκοσι χρονών κι όμως γερνάς…», ε πώς να το γλεντήσει και να σβήσει κεράκια από την τούρτα!
Ντα; Ντα, να λες!

       Αλεξάνδρα Τσόλκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου