24.5.17

Dark Night...

Radiation Flowers








Μπακαλίστικη Αριστερά…



Φυσικά και δεν είναι κακό να δουλεύει κάποιος σε συνεργείο αυτοκινήτων μέχρι να γίνει, το 2012, «ο πρώτος αριστερός βουλευτής που εξέλεξε η Δράμα από το 1958». Ούτε το γεγονός ότι ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του σπούδασε ηχοληψία, εκλήθη να εξηγήσει στη Βουλή και, δι’ αυτής στον ελληνικό λαό, τα θέματα του τέταρτου και αχρείαστου μνημονίου.




Το πρόβλημα είναι με αυτούς που τον επέλεξαν για τη σημαντική για τη Δημοκρατία αυτή αποστολή. Δεν είχαν καλύτερο, από κάποιον που γνωρίζει οικονομικά μόνο σε επίπεδο μπακάλη; Πιθανότατα –πού να τον βρουν;– αλλά πάλι είναι δυνατόν κάποιος να εξαπολύει μύδρους κατά του νεοφιλελευθερισμού με τόσο θράσος άγνοιας;


Ποιος αποβλακώνει περισσότερο. Το Survivor ή το πολιτικό σύστημα;



Το βράδυ που ψηφίστηκε το 4ο μνημόνιο, για πρώτη φορά πρωθυπουργός ζήτησε και μίλησε πολύ νωρίτερα χωρίς να έχει άλλη υποχρέωση. Αλλιώς θα έπεφτε ταυτόχρονα με το Survivor!



Περί τα μεσάνυχτα της συνεδρίασης ο κ Τσακαλώτος παρότρυνε τους ομιλητές να μην το παρατραβάνε. «Έτσι κι αλλιώς ο λαός βλέπει Survivor», είπε. Χτες βράδυ οι ειδήσεις για δόση και χρέος πάτωσαν μπροστά στα παρασκήνια του Survivor. Οι Έλληνες έχουν διαλέξει. Είναι με τους μαχητές και όχι με τους μασητές…


Από δυο χωριά χωριάτες γίνανε στο Survivor…



Από δυο χωριά χωριάτες γίνανε στο Survivor, μετά την απίστευτη τροπή που πήρε το χθεσινό παιχνίδι. Οι Διάσημοι κέρδισαν αρχικά, όμως οι Μαχητές έκαναν ένσταση γιατί θεώρησαν ότι ο Αγγελόπουλος δεν πάτησε ως όφειλε με βάση τον κανονισμό σε ένα σημείο και ο τελευταίος καθοριστικός αγώνας επαναλήφθηκε κατά ένα μέρος, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν τελικά οι Μπλε.





Οι Διάσημοι αντέδρασαν έντονα στην τυπολατρεία των αντιπάλων και τα έκαναν γης μαδιάμ. Αντηλλάγησαν βαριές κουβέντες και οι σχέσεις ψυχράνθηκαν. Το ψυχικό ρήγμα είναι περισσότερο αισθητό κι από κείνο του… Αγίου Ανδρέα στο «δακτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό!


Τα αγαπημένα νήπια της Ιστορίας…



Η ΕΕ δεν διαλύεται. Στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, παντού όπου επένδυσαν οι αριστεροδέξιοι ψευδοπροφήτες, οι κοινωνίες βρήκαν αντισώματα για τη μόλυνση από το λαϊκισμό. Η Ευρώπη που “δεν θέλουμε”, είναι το μέρος όπου όλοι οι αδικημένοι του πλανήτη θαλασσοπνίγονται για να φτάσουν. Για τον πλούτο, το κοινωνικό κράτος, τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και η Ευρωζώνη όχι μόνο δεν καταρρέει, αλλά έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από Ιαπωνία και ΗΠΑ. 




Ενώ η Ελλάδα παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε ύφεση, οι οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης τρέχουν με ρυθμό πάνω από 3%, το κατά κεφαλήν εισόδημά τους συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και πολύ σύντομα, χώρες που αντιμετωπίζαμε με οίκτο, θα ζουν καλύτερα από εμάς…


Καλλιτέχνες κλαψουρίζοντες…



Με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους καλλιτέχνες όλων των ειδών, μας εξομολογούνται πως ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα το έχουν μετανιώσει.
Πρώτα—πρώτα να πω, ότι κανένας δεν τους ζήτησε να μας πουν τι ψήφισαν. Πολύ δε περισσότερο, δεν μας ενδιαφέρει αν μετάνιωσαν ή όχι.




Φαίνεται πως κάποιες και κάποιοι που είχαν υπερεκτεθεί, επιζητούν να εξιλεωθούν, καθώς η παλιά τους αγάπη «πάει άκλαφτη». Οι Συριζαίοι φίλοι τους καταποντίζονται, εξευτελιζόμενοι…