30.10.13

Μια Ζωή Σικέ (11)



Ο Τσε Γκεβάρα εμφανίστηκε το 1965 σε μία εκπομπή του Αμερικανικού CBS, και το αποτέλεσμα ήταν τρομακτικό για τους υποστηρικτές του ψυχρού πολέμου.
Ο «άγριος» αυτός κομμουνιστής αντάρτης καταγοήτευσε τους Αμερικάνους, δείχνοντας στους χειριστές του τηλεοπτικού μέσου τις φοβερές δυνατότητες, αλλά και τις παγίδες του όπλου που διαφεντεύουν.




Η τηλεόραση σήμερα έχει γίνει η «κόρη του οφθαλμού» της ψυχής μας.
Ο υπέρτατος κριτής που στην ουσία κρίνει τον εαυτό του και άρα... δεν υπάρχει κριτική.
Κάποτε η τέχνη αναπαρήγαγε τη ζωή, εξ`ού και το μεγαλείο της.
Φιλτράριζε την πραγματικότητα, την εξευγένιζε, ή το αντίθετο, και εν πάση περιπτώσει έδειχνε μία μορφή της ζωής ιδωμένη μέσα από το μάτι και το πρίσμα του καλλιτέχνη.
Μία γλυκιά υποκειμενική θεώρηση της πραγματικότητας ή της φαντασίας.
Σήμερα η ζωή αναπαριστά την «τέχνη», που ξεπηδάει μέσα από τη τηλεόραση.
Η οποία τηλεόραση υπάρχει μόνο χάρη στα προϊόντα που πλασάρει και που την στηρίζουν.
Δηλαδή μελέ.


Pretty in Pink...

The Psychedelic Furs... Pretty in Pink!



Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Πάγκαλου…



Ή αλλιώς: Από μικρό και από τρελό (χοντρό) μαθαίνεις την αλήθεια;

Δεν παιζόμαστε με τίποτα τελικά…
Δεν πα να βρισκόμαστε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, δεν πα να έχουμε 30% ανεργία, δεν πα να χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας, εμείς εκεί…
Να αυτοπυροβολούμαστε.
Και όχι μόνο σε επίπεδο κομματικό, ή εσωτερικό, όπως π.χ. η περίπτωση Τζιτζικώστα, αλλά και σε εθνικό.
Για να μη πω διεθνές…


 
Αντί δηλαδή να κατεβάσουμε τα κεφάλια, να παίζουμε χαμηλά, και να σφίξουμε τους κώλους μπας και δούμε κανένα χαΐρι μακροπρόθεσμα, καταναλωνόμαστε σε μικροπολιτικές διαμάχες, σε αμφισβητήσεις, και σε παπαριές του στυλ αυτής που πέταξε αίφνης χθες ο Πάγκαλος, και τώρα τρέχει η κυβέρνηση και δεν φτάνει.
Αντί δηλαδή να είμαστε απαξάπαντες μια γροθιά απέναντι στους ξένους, ως  έθνος ανάδελφον που είμαστε, ακόμη και ο ίδιος ο Αλέξης που διεθνώς έχει κάνει σημαία την συκοφάντηση της χώρας, εμείς τι κάνουμε;
Υπονομεύουμε ο ένας τον άλλον, ακόμη και σε σημείο να υπονομεύει ο Πάγκαλος τον ίδιο τον εαυτό του μεταξύ άλλων, προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα, για τη περίοδο που  διετέλεσε κάποτε υπουργός!


Η τηλεόραση που μας αξίζει;



Τα κανάλια γιορτάζουν του χρόνου 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης.
Είκοσι πέντε χρόνια που το μέσον έγινε κυρίαρχο.
Υποκατέστησε βασικές ανθρώπινες λειτουργίες.
Τη γειτονιά, την αγορά, τους φίλους, τους εξομολόγους, τους ψυχιάτρους, τους δικαστές.
Χρόνια που τα είδαμε όλα.



Το νέο σταρ σίστεμ να ανατέλλει σε πορτοπαράθυρα, οικογένειες να φτιάχνουν την τύχη τους σε τηλεπαιχνίδια, απελπισμένους να ψάχνουν το δίκιο τους στον αέρα, υποψήφιες νύφες και γαμπρούς σε απέλπιδες προσπάθειες τηλεπροξενειών,  τηλεπαρουσιαστές σε ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ κακοποιών και αστυνομίας, χαμένα πρόσωπα που ανακαλύπτονταν, δημόσιες εξομολογήσεις οικογενειακών μυστικών, επώνυμων και ανώνυμων, τσακωμούς και ποινές με αποκλεισμούς από εκπομπές για μερικές αγωνιστικές, εκπομπές σε κλουβιά, ντιβάνια, ακρογιαλιές, κλαμπ.


Ο Λευκός Πύργος.



Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι ένας οχυρωματικός πύργος του 15ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια σαν κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων και σαν φυλακή θανατοποινιτών.
Είναι ένα από πιο γνωστά κτίσματα-σύμβολα πόλεων στην Ελλάδα.









Είναι μια κυλινδρική κατασκευή με ύψος 33,9 μ., περίμετρο 70 μ. και διάμετρο 22,7 μ. Έχει 6 ορόφους, που επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα, που ελίσσεται κοχλιωτά και σε επαφή με τον εξωτερικό τοίχο.
Έτσι, σε κάθε όροφο υπάρχει μια κεντρική κυκλική αίθουσα με διάμετρο 8,5 μ, με την οποία επικοινωνούν μικρότερα τετράπλευρα δωμάτια, ανοιγμένα στο πάχος του εξωτερικού τοίχου.
Ο 6ος όροφος έχει μόνον κεντρική αίθουσα κι έξω από αυτήν ένα δώμα με θέα το τοπίο γύρω από τον πύργο.
Η ύπαρξη αφοδευτηρίων, τζακιών και καπναγωγών δείχνει ότι ο πύργος προοριζόταν όχι μόνο σαν αμυντικό έργο, αλλά και για στρατιωτικό κατάλυμα.


Και ο Πρόεδρος «αγαναχτιστής»;



Το ’χει ξανακάνει. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το σταματήσει.
Γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένας σεβάσμιος, συμπαθητικός ηλικιωμένος που μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω.

Είναι ο ανώτατος πολιτειακός άρχων, είναι η φωνή της Ελλάδας στον έξω κόσμο.
«Ο ελληνικός λαός ό,τι μπορούσε να δώσει για την κρίση το έδωσε» είπε ο πρόεδρος. «Αν νομίζουν οι Ευρωπαίοι ότι μπορούν να μας εκβιάσουν είναι γελασμένοι. Αυτός ο λαός δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς».
Έτσι με μια φράση, ο πρόεδρος συνόψισε όλη την αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα που παραπλανεί τον ελληνικό λαό.
Δεν μας δανείζουν οι ευρωπαίοι σύμμαχοί μας, εμείς τους δίνουμε.
Δεν μας ζητάνε μετά από 4 χρόνια κρίσης να ισοσκελίσουμε το κόστος του κράτους μας να μην τους ζητάμε κι άλλα δανεικά, μας εκβιάζουν.
Κανονικά έπρεπε να μας δίνουν συνέχεια λεφτά, κάθε χρόνο λεφτά. Αν δεν μας δίνουν είναι εκβιαστές.
Και όποτε μαζεύονται πολλά, να σκίζουμε τα μνημόνια, να διαγράφουμε τα χρέη και να ξαναρχίζουμε απ’ την αρχή.
Και να περνάμε εμείς καλά κι αυτοί να πληρώνουν...


Καλώς οι ΗΠΑ παρακολουθούν την Μέρκελ!



Υπάρχει άραγε κάποια εύλογη στρατηγική αιτιολόγηση προκειμένου οι ΗΠΑ να συνεχίσουν, ή και να αυξήσουν την κατασκοπεία τους στις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών;
Την περασμένη εβδομάδα, οι Γερμανοί πολιτικοί και τα ΜΜΕ ασχολούνται συνεχώς με τις καταγγελίες που θέλουν την αμερικανική NSA να παρακολουθεί το κινητό της καγκελαρίου Μέρκελ.




Για πολλούς, μεταξύ των οποίων και η ίδια η Μέρκελ, αυτό αποτελεί παραβίαση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ συμμάχων.
Για κάποιους άλλους, πιο κυνικούς, δεν τρέχει τίποτα.
Όπως λένε, όλα τα κράτη κατασκοπεύουν το ένα το άλλο.

Και η Ευρώπη στο πλευρό της Γιούλας!!!!!



Ανησυχία φαίνεται να προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της καταβολής συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του δημοσίου.
Αυτή τη φορά, όμως, το ενδιαφέρον της Κομισιόν δεν εστιάζεται στο αν πρέπει να καταβάλλεται η σύνταξη αυτή, αλλά στο γιατί δεν καταβάλλεται και στους ενήλικους άγαμους άρρενες.



Οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτονται σε σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα έπειτα από ερωτήσεις βουλευτών για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.