15.2.14

Οι Συμμορίες της Ασφάλτου...

Ξύλινα Σπαθιά.






Αυτοπυροβολισμός, ή κίνηση ματ;



Αυτό το ζήτημα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα και που γέμισε ατέρμονους τηλεοπτικούς χρόνους, σε σχέση με τις δημαρχιακές υποψηφιότητες, εκτός από μπανάλ και κουραστικό, είναι και ουσιαστικά ασήμαντο, χώρια του ότι έχει ήδη εξαντληθεί.



Όπως έχω γράψει και άλλες φορές, το αξίωμα του δημάρχου στην Ελλάδα είναι εν πολλοίς συμβολικό, τελετουργικό, και οι μόνες αρμοδιότητες του είναι τα σκουπίδια, τα πάρκα, και ίσως η στάθμευση των οχημάτων.
Δεν είμαστε Αμερική όπου ο δήμαρχος ελέγχει την αστυνομία, και γενικά τα πάντα όσον αφορά σε μια πόλη.

Σταυροί, αντίσταυροι, και μαύρο χρήμα…



Η νέα μείζων εθνική διαίρεση τώρα λαμβάνει χώρα μεταξύ σταυριστών και αντισταυριστών, το σταυρό μας και βοήθειά μας.
Σε αυτό τον καταραμένο τόπο, όπου ο διάολος σπάνια έχει δουλειά και ασχολείται αποκλειστικά με τα παιδιά του, πάντα παρασκευάζουμε περισσότερες αναστατώσεις, από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε.



Από τη στιγμή που πρωτακούστηκε πως συμφώνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος να περάσουν σταυρό αντί για λίστα στις ευρωεκλογές, άναψε το μπίρι μπίρι.
Βγήκαν γάτες, γάτοι και γατάκια στα ακροκέραμα και άρχισε το νιαρ νιαρ της γκρίνιας.
Γιατί το έκαναν οι δύο αρχηγοί;
Ποιον (κακό εξ ορισμού) σκοπό είχανε;
Ποια συνωμοσία εξυφάνθηκε;
Κόλπο ήτανε στημένο, λοιπόν;


Ο Σαμαράς πήγε... Άγιο Όρος (φωτορεπορτάζ).

Στις 16:30 περίπου  ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για το Άγιο Όρος, με ελικόπτερο τύπου Σινούκ.
Λίγο πριν είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη με το πρωθυπουργικό Εμπραέρ.



Ο Σαμαράς ήταν ευδιάθετος, χαμογελαστός, και ντυμένος σπορ.
Μαζί του πήγαν για ... προσευχή και διαλογισμό οι κ.κ.  Ιωαννίδης,  Καλαφάτης,  Καράογλου, κ.ά.
Φωτογραφίες από την αναχώρηση....


Παρεοκρατία ή χάος;



Κατά τον καθηγητή πολιτικής οικονομίας κ. Γιώργο Μπήτρο, η προβλεπόμενη σταυροδοσία στις προσεχείς ευρωεκλογές αποτελεί σημαντική πράξη ελεύθερης επιλογής.
Και ως τέτοια, θα έχει θετικές επιπτώσεις στην όλη εκλογική διαδικασία.



«Οι ψηφοφόροι», τονίζει ο γνωστός καθηγητής, «θα έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν νέα πρόσωπα και με τον τρόπο αυτόν θα συμβάλουν και στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας».

Δάκης ο αειθαλής…



Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα (χθες), κι εμείς, ταγμένοι οριστικά στην υπηρεσία του συναισθήματος, βρίσκουμε μια καλή αφορμή να (ξανα)περιπλανηθούμε στα συναρπαστικά μονοπάτια του Έρωτα με οδηγό μας τον αισθαντικότατο ερμηνευτή Δάκη.




Ο Βρασιδάκης «Δάκης» Χαραλαμπίδης αποτελεί μια από τις συμπαθέστερες παρουσίες του ελληνικού μας τραγουδιού· αλλά, ταυτόχρονα, και από τις διαχρονικότερες.
Το να είσαι, όπως ο γερόλυκος Δάκης, πάνω από πενήντα χρόνια στην πρώτη (ή, έστω, και στη δεύτερη) γραμμή ενός τόσο απαιτητικού επαγγέλματος, εκτός από επιδεξιότητα, κότσια και επαγγελματισμό, θέλει και πολύ ταλέντο – κι απ’ αυτό ο Δάκης είχε πάντα μπόλικο….


Ο αντιμνημονιακός κος Πάκης…



Άρθρο του περιβόητου κ. Παυλόπουλου φιλοξενεί το φημισμένο περιοδικό Unfollow, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για το χώρο της ευρύτερης ψεκασμένης Αριστεράς των εμφυλιακών απωθημένων.



Κάποιοι θα αναρωτιέστε με ποια από όλες του τις ιδιότητες «υπογράφει» το άρθρο ο κ. Παυλόπουλος.

Υπερπροσφορά σωτήρων…



Για πρώτη φορά, στην πλειονότητα των Περιφερειών αλλά και σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ο χώρος της ευρύτερης Δεξιάς κατεβαίνει τόσο πολυκερματισμένος
Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, οι ψηφοφόροι της Δεξιάς θα έχουν ασυνήθιστα μεγάλη γκάμα επιλογών, μεγαλύτερη κι απο αυτών της Αριστεράς, ίδιον της οποίας μεταπολιτευτικά υπήρξε ο κατακερματισμός.



Και ενώ από την Αριστερά ως επί το πλείστον στους μεγάλους Δήμους και στις Περιφέρειες θα υπάρχουν έως 3 κατεβάσματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), σε ορισμένες περιπτώσεις οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την ψήφο κατ' αρχάς του δεξιού ακροατηρίου αναμένεται να είναι πολυαριθμότεροι.