15.2.14

Υπερπροσφορά σωτήρων…



Για πρώτη φορά, στην πλειονότητα των Περιφερειών αλλά και σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ο χώρος της ευρύτερης Δεξιάς κατεβαίνει τόσο πολυκερματισμένος
Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, οι ψηφοφόροι της Δεξιάς θα έχουν ασυνήθιστα μεγάλη γκάμα επιλογών, μεγαλύτερη κι απο αυτών της Αριστεράς, ίδιον της οποίας μεταπολιτευτικά υπήρξε ο κατακερματισμός.



Και ενώ από την Αριστερά ως επί το πλείστον στους μεγάλους Δήμους και στις Περιφέρειες θα υπάρχουν έως 3 κατεβάσματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), σε ορισμένες περιπτώσεις οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την ψήφο κατ' αρχάς του δεξιού ακροατηρίου αναμένεται να είναι πολυαριθμότεροι.



Την κατάσταση περιπλέκει και το νέο μόρφωμα των Πολύδωρα και Ζώη το οποίο προτίθεται να στηρίξει αντάρτικα ψηφοδέλτια.
Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τελικά, μετά από πολύ μεγάλη συζήτηση, η ΝΔ επέστρεψε στο αρχικό σενάριο που είχε τεθεί στο τραπέζι πριν περίπου τέσσερις μήνες.
Ο εκλεκτός του κόμματος και το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την δημαρχία έναντι του νυν δημάρχου Ι. Μπουτάρη θα είναι ο Στ. Καλαφάτης, που θα παραιτηθεί από την θέση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η περίπτωση του δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρ. Παχατουρίδη, γράφει το vima.gr, παραμένει στο τραπέζι και όλα είναι ανοικτά.
Ο ίδιος δεν αρνείται να δώσει την μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά επιμένει ότι μια υποψηφιότητά του θα είναι ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική και αντιμνημονιακή και δεν έχει χρώματα.
Eξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στον Δήμο Αθήνας, όπου δεν υπάρχει περίπτωση, όπως είναι η κατάσταση σήμερα, να υποχωρήσει ο Ν. Κακλαμάνης, καθιστώντας δύσκολο το έργο του Αρ. Σπηλιωτόπουλου, ενώ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο νυν περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας επιμένει και καλεί τον εκλεκτό του Μαξίμου, Ι. Ιωαννίδη να παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του και να συνταχθεί μαζί του.
Στο παιχνίδι έχουν εισέλθει δυνατά και οι Βυρ. Πολύδωρας και Χρ. Ζώης που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα της ΝΔ. Στηρίζουν ανοικτά τον κ. Τζιτζικώστα, θεωρούν ιδανική την περίπτωση του κ. Παχατουρίδη, τονίζοντας τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα της κυρίας Αλεξίας Έβερτ για τον Δήμο Αθηναίων.
Ως προς τον Δήμο Αθηναίων, αναφέρει η «Καθημερινή», πληροφορίες θέλουν την κ. Αλεξία Εβερτ, στην οποία και προτάθηκε να είναι υποψήφια στην Αθήνα, να έχει ζητήσει χρόνο μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να σταθμίσει τα δεδομένα. Σε διαφορετική περίπτωση, αναμένεται να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα Κακλαμάνη, ο οποίος ούτως ή άλλως απευθύνεται στο κοινό της «λαϊκής δεξιάς». Ωστόσο, στόχος των Πολύδωρα και Ζώη είναι να μην εμφανιστούν ως υποστηρικτές των πάσης φύσεως «ανταρτών» και προς τούτο ο κ. Ζώης έσπευσε προχθές να προσφέρει στήριξη στον Α. Παχατουρίδη, διαπιστώνοντας σύμπτωση ειδικά ως προς την αντιμνημονιακή ατζέντα.
Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζει αυτόνομα και χθες ανακοίνωσε ότι πλην της Περιφέρειας Αττικής θα έχει ψηφοδέλτιο και στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου