18.7.18

Τα fake news με τους Κροάτες και οι Ελληνες…


Από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Μαθαίνουμε, κυρίως, πώς να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος. Αν όμως το λάθος γίνεται κατ΄ εξακολούθηση, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. Γιατί τότε είναι προφανές πως κάτι δεν έχουμε καταλάβει. Κάτι δεν κάνουμε καλά. Αν όχι πως είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως.




Στην περίπτωση των fake news, γιατί αυτά είναι τα λάθη που θα μας απασχολήσουν, το πράγμα έχει παραγίνει. Το Διαδίκτυο βρίθει ψευδών ειδήσεων. Γι΄αυτό η Γαλλική Βουλή εξέτασε νομοσχέδιο για την καταπολέμησή τους. Το Facebook αναζητά τρόπους για να περιορίσει τη δημοσίευσή τους. Η Google κήρυξε αγώνα εναντίον τους και τον χρηματοδότησε με το παχυλό ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία σε περισσότερους από 70 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών τους τελευταίους δύο μήνες σε μια προσπάθεια να μειώσει τη ροή ψευδών πληροφοριών…


Δεν φεύγουν εύκολα, αλλά και να φύγουν…


Είμαι από τους «λίγους», που όχι μόνο διαπίστωσαν την επικίνδυνη ανεπάρκεια των συριζαίων, αλλά έγραψαν γι’ αυτήν, και μάλιστα πολύ έγκαιρα, από το 2010 τουλάχιστον. Όταν ο Σύριζα έπιανε δεν έπιανε τις 4 μονάδες.
Προειδοποιώντας εις μάτην τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι τυφλωμένοι από το «αντιδεξιό» και κυρίως  αντιμνημονιακό τους μένος, έσπευσαν να σιγοντάρουν τις συνιστώσες του Αλέξη, παρατώντας (κυρίως) το «βρώμικο Πασόκ», και αγνοώντας τις κραυγές κινδύνου που εξέπεμπαν κάποιοι λίγοι ελάχιστοι.





Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι, μελανιασμένοι και μη, και το μόνο που απομένει ως ελπίδα είναι η επόμενη μέρα.
Μόνο που και πάλι θα γίνω κακός, αφού και σε αυτή την περίπτωση πιάστηκε το χέρι μου να γράφει ότι η «παράδοση» της εξουσίας από τους ντεσπεράντο συριζανέλ θα αργήσει πολύ. Θα εξαντλήσουν το τέλος της … εφταετίας (όπως έγραψε πολύ σοφά κάποιος στο φέισμπουκ)…