5.3.20

Όταν η «ελίτ» διαψεύδεται σε ΟΛΑ!


Για να καταλάβετε τι «παίχτηκε» μέχρι στιγμής, στο λαθρομεταναστευτικό, αναλογιστείτε μόνο τι ακούσαμε τα τελευταία χρόνια – και από στόματα «πνευματικών» ανθρώπων και «αναλυτών» – και πόσο διαψεύδονται σήμερα:
Το πιο σημαντικό: ΔΕΝ μας έλεγαν τι μπορούμε να κάνουμε – μας βομβάρδιζαν με περιορισμούς πολιτικής: τι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε!
Και τρομοκρατούσαν την κοινή γνώμη, για το τι θα συμβεί, αν «παραβιάζαμε» τους περιορισμούς αυτούς.




Για παράδειγμα:
·       Μας έλεγαν ότι ΔΕΝ μπορούσαμε, τάχα, να κλείσουμε τα σύνορα σε παράνομους μετανάστες.
·       Ότι δεν μπορούσαμε, τάχα, ούτε καν να τους αποκαλούμε «παράνομους» - μόνο «παράτυπους» (που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό…).
·       Ότι το Διεθνές Δίκαιο «επιβάλει», τάχα, να δώσουμε «άσυλο» σε όλους όσους του ζητάνε.
·       Ότι δεν μπορούμε, τάχα, να τους κρατάμε σε «κλειστά» κέντρα.
·       Ότι, είμαστε τάχα, υποχρεωμένοι να δίνουμε «άσυλο» σε όποιον το ζητάει, ακόμα και αν μπαίνει παράνομα στη χώρα - και ύστερα να τον φιλοξενούμε και να τον περιθάλπουμε επ’ αόριστον…


Μυρίζει μπαρούτι στη γειτονιά μας…


Αυτά που γίνονται στον Έβρο, και που θα συνεχιστούν, με το ενδεχόμενο να εξαπλωθούν και στα νησιά μας για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμη, έχουν τις ρίζες τους στη γεωπολιτικά ανερμάτιστη «αυτοκρατορική» αντίληψη και συμπεριφορά του Ερντογάν.
Ο οποίος δείχνει (δεν είναι) κυρίαρχος του παιχνιδιού, και παίζει εν ου παικτοίς.
Και ο οποίος κινδυνεύοντας στο εσωτερικό, αποφάσισε να ανοίξει μέτωπα στο εξωτερικό, ελπίζοντας πως έτσι θα μειωθούν οι αντιδράσεις στην αυταρχική του πολιτική.


Γι’ αυτό και για πρώτη φορά από το 1974 ο τουρκικός στρατός πολεμάει τον στρατό άλλου κράτους (Συρία), στηρίζοντας «τζιχαντιστές», και βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με την ίδια τη Ρωσία, με κίνδυνο η ευρύτερη περιοχή μας να γίνει για μια ακόμη φορά η μπαρουταποθήκη του πλανήτη.
Και επειδή δεν μπορεί να τα βάλει στα ίσα με τη Ρωσία, αντί για το ρωσικό γαϊδούρι χτυπάει το σαμάρι… δηλαδή εμάς, και συνεπώς την Ευρώπη, η οποία στο παρελθόν αρνήθηκε τους εναγκαλισμούς του...