27.10.16

Another Day...

Νάνοι




Η κληρονομιά του κομμουνισμού…



Λ​​οιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Επαναλαμβάνω ότι ο κ. Γεωργιάδης έκανε μια άστοχη δήλωση. Ξέρουμε ότι σε καμία χώρα δεν συλλαμβάνονται οι κομμουνιστές, όσο κι αν είναι απαξιωμένοι όχι μόνον σε χώρες που έχουν ζήσει τη μαγεία του κομμουνισμού, αλλά και σε άλλες που πέρασε χωρίς να τις αγγίξει.




Αρχές δεκαετίας του ογδόντα στη Γαλλία, το Κ.Κ. είχε φτάσει σε ποσοστά πάνω από 20% στις βουλευτικές εκλογές, αν δεν κάνω λάθος, και συμμετείχε με υπουργούς στην πρώτη κυβέρνηση Μιτεράν. Να μην παραγνωρίζουμε και το γεγονός ότι στις βιομηχανικές περιοχές του Βορρά οι ψηφοφόροι του εστράφησαν προς το Εθνικό Μέτωπο. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα συγκαταλέγεται «στα λοιπά» των αποτελεσμάτων. Στην Ιταλία της απλής αναλογικής, επί Μπερλινγκουέρ το Κ.Κ. ήταν ρυθμιστής της πολιτικής κατάστασης. Σήμερα απλώς δεν υπάρχει. Πώς να το κάνουμε; Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν ξεκαθαρίσει τις σχέσεις τους με τον κομμουνισμό και τις ιδέες του. Και έχουν κλείσει τα βιβλία του. Exeunt που λένε...


Η ομηρία Τσίπρα από τον Σκουρλέτη…



Τα μάθατε φαντάζομαι. Ο υπουργός Σκουρλέτης, διαφωνεί με το σπάσιμο του υπουργείου του, όπως σκέφτεται το Μαξίμου κι ο Τσίπρας για να απεγκλωβιστούν από τις ιδεοληψίες του, αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και την Ενέργεια.




Ο Σκουρλέτης, μετά την «ημιανταρσία» του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται να εγκαταλείψει και την υπουργική του καρέκλα. Κι αν αναγκαστεί, λέει, θα
μείνει απλός βουλευτής και δεν θα πάει σε άλλο υπουργείο. Λες κι είναι δική του η καρέκλα ή εκείνος αποφασίζει...


Να πούμε ΟΛΗ την αλήθεια!



Το κόμμα που θα διώξει το ΣΥΡΙΖΑ, για τα καλά, πρέπει να έχει δύο χαρακτηριστικά: Πρώτον, να είναι αληθινά μεταρρυθμιστικό: Δηλαδή να έχει πρόγραμμα φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και να συσπειρώνει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.
Δεύτερον, να χτυπά τη χρόνια ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς! Που έχει πάρει πια χαρακτηριστικά ιδεολογικής τρομοκρατίας! Και αποτελεί ιδιόμορφη στρέβλωση της Ελλάδας.  Και μόνον αυτής σε ολόκληρη την Ευρώπη.




Δεν μπορεί ιδεοληψίες και στερεότυπα που έχουν χρεοκοπήσει παντού αλλού (εντός κι εκτός Ευρώπης) να εξακολουθούν να κυριαρχούν στη χώρα μας.
Δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως μεταρρύθμιση, όσο τέτοιες ιδεοληψίες παραμένουν ισχυρές. Και τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία να εξαλειφθούν! Γιατί μετά από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν με οδυνηρά αποτελέσματα, οδηγώντας σε αληθινό εφιάλτη...

Η εγκληματική αναβίωση του εμφυλίου…



Μετά την ιδιοποίηση του κόμματος από τον κ. Τσίπρα στο πρόσφατο συνέδριο του με την σταλινικού τύπου ψηφοφορία που επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία του, λειτούργει πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου. 



Εκεί με τον εξ απορρήτων σύντροφό του Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και εκπρόσωπό των την  κ. Γεροβασίλη, ένα επιτελείο εμπίστων ομοϊδεατών  συντρόφων τους, μεθοδεύουν την δημιουργία ολοκληρωτικού καθεστώτος λατινοαμερικανικού τύπου, με απροκάλυπτες πλέον μεταξύ άλλων επεμβάσεις για την αλλαγή στα μέτρα τους του Συντάγματος, την ποδηγέτηση της  Δικαιοσύνης και τον αφελληνισμό της παιδείας…