8.10.12

Το πραγματικό διακύβευμα αύριο


Δύο μήνες «Ξένιος Ζευς»

Επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο μηνών από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία του απολογισμού. Τα σημαντικότερα, φυσικά, νούμερα είναι το σύνολο των προσαγωγών, οι οποίες έφτασαν τις 33.961, και το νούμερο των συλλήψεων, τελικά, οι οποίες δεν ξεπέρασαν τις 3000, αριθμώντας 2984 άτομα με προβλήματα και ελλείψεις στα έγγραφα παραμονής τους.

Καταγγελίες ή λασπολογία?

Μάθαμε επιτέλους το λόγο που στήθηκε το χθεσινό πανηγυράκι από την κουστωδία Φωτόπουλου. Βγάλανε σήμερα από το τσεπάκι όλες τις αποδείξεις που «έψαχναν» χθες (ωραία τα θέτει το Dexi Extrem για το κατά πόσο χρειαζόταν η χθεσινή καταδρομική επιχείρηση) και ετοιμάσανε και την απαραίτητη δακρύβρεχτη συνέντευξη τύπου.

Νομισματική αμηχανία.




Του Joseph E. Stiglitz

Τον περασμένο μήνα, και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, οι κεντρικές τράπεζες εφάρμοσαν ασυνήθιστα μέτρα νομισματικής πολιτικής...

Η θερμοκοιτίδα της F1


Τι κοινό έχουνε οι Rosberg, Hamilton, Maldonado, Perez, Grosjean, Kobayashi και άλλοι οδηγοί της F1? Το ότι ξεκίνησαν την καριέρα τους στον κόσμο των Αγώνων Formula από το Πρωτάθλημα GP2.

Διαβατήριο

Κρατούσε το κινητό του στο ένα χέρι. Στο άλλο τρεμόπαιζε ένα στριφτό τσιγάρο, η καύτρα του σβησμένη εδώ και λίγα λεπτά. Διάβαζε και ξαναδιάβαζε το μήνυμα. Είχε διαγράψει βέβαια το κινητό της εδώ και καιρό, αλλά από το περιεχόμενο του μηνύματος δεν ετίθεντο θέμα για την προέλευσή του. 

Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση

Μια μικρή αναφορά σε δύο ειδήσεις που αφορούν τα δύο κόμματα που απαρτίζουν μαζί με την ΝΔ την κυβέρνηση (υπενθύμιση και για όσους έχουνε μπερδευτεί και νομίζουν πως ο Σαμαράς κυβερνάει μόνος του).

Η ψευδαίσθηση της επιλογής.


Το διπλανό σχεδιάγραμμα, που απεικονίζει το δίκτυο των εμπορικών «σημάτων» (brands)  που έχουν στην ιδιοκτησία τους, άλλα παρόμοια «σήματα», είναι ενδεικτικό των επιλογών που έχουμε σήμερα ως καταναλωτές, ή μάλλον της έλλειψης επιλογών.




Επανεκλογή για τον Chavez

Μια ακόμα κυβερνητική θητεία για τον Hugo Chavez επεφύλασσε η κάλπη της Κυριακής στη Βενεζουέλα, με 54%, έναντι 45% του αντιπάλου του, Henrique Capriles, με το 90% των ψήφων καταμετρημένο.

Γκολ και χιλιόμετρο

Ο πάλαι ποτέ κραταιός (για τα δεδομένα της επαρχίας) Εδεσσαϊκός έχασε με 6-2 από την ομάδα του Ορφέα Ριζαρίου, ένα χωριό περίπου 6 χλμ έξω από την πόλη των καταρρακτών. Η διοίκηση και ο προπονητής της ομάδας απογοητεύτηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από την δεινή ήττα.

Η δήθεν «αριστερά» του Τσίπρα.









Εδώ και πολύ καιρό, μια «αιρετική» σκέψη τριβελίζει το μυαλό μου. Και έχει να κάνει με την «αριστεροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ γενικά, και του Τσίπρα ειδικά.

Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει!



Μια τρομακτική οικονομική ύφεση πλήττει την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Η ανεργία φουντώνει, οι καταθέσεις αποσύρονται, τα κακά χρέη αυξάνονται, και η όποια οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται καθημερινά.
Δεν μιλάμε για την οικονομία της Αμερικής, αλλά για μια άλλη οικονομία, της οποίας το ετήσιο ΑΕΠ είναι περίπου $2 τρισεκατομμύρια μεγαλύτερο!
Δεν μιλάμε ούτε για την Κίνα, αλλά για μια οικονομία που είναι διπλάσια αυτής του ασιατικού γίγαντα.
Μιλάμε για την Ε.Ε.

Έρχεται η Μέρκελ!



Αλλά μάλλον δεν θα είναι ήσυχα τα πράγματα στον ερχομό της. Πολλοί πολίτες θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν απέναντι στην πρωθυπουργό που φαίνεται να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη  δραματική κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός...

Mάχη που επιζείς, αυριανή σου νίκη