8.10.12

Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση

Μια μικρή αναφορά σε δύο ειδήσεις που αφορούν τα δύο κόμματα που απαρτίζουν μαζί με την ΝΔ την κυβέρνηση (υπενθύμιση και για όσους έχουνε μπερδευτεί και νομίζουν πως ο Σαμαράς κυβερνάει μόνος του).


Το ένα έχει να κάνει με τη ΔΗΜ.ΑΡ. του κου Κουβέλη. Κακά τα ψέματα, όλοι κατανοούμε πως οι ιδεολογικές βάσεις του εν λόγω κόμματος αποτελούν τροχοπέδη σε πολλά ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουνε διευθετηθεί, κυρίως σε θέματα λαθρομετανάστευσης και δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, έχοντας σχεδόν μισή κοινοβουλευτική ομάδα από του ΠΑΣΟΚ και σχετικά «καθαρό» παρελθόν (ασχέτως ατομικών ατοπημάτων στελεχών της, έως απαράδεκτου βαθμού), την «παίρνει» να το παίζει λίγο πιο… επανάσταση. Όμως, μαθαίνουμε χθες πως η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ. ενέκρινε το σχέδιο απόφασης γα το νέο πακέτο μέτρων, με 80 μέλη από τα 104 που ψήφισαν να τίθενται υπέρ του πακέτου. Αν μη τι άλλο, ένας από τους δύο εταίρους του Σαμαρά δείχνει κάτι να καταλαβαίνει για το πως πάει το πράγμα, ασχέτως πιθανών επικοινωνιακών τακτικών.

Από την άλλη τώρα, έχουμε σήμερα την κα Φώφη Γεννηματά να «μαλώνει» την κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνονται για την επίσκεψη της κας Μέρκελ. Δεν ξέρω τι είναι πιο παράξενο, το ότι στο ΠΑΣΟΚ ξεχνάνε πως είναι μέλη της κυβέρνησης ή το ότι ξεχνάνε πως ο λόγος που ακόμα και μέχρι σήμερα τραβιόμαστε και θεωρούμε σημαντικό να έρχεται η Μέρκελ στην Ελλάδα έχει ως πρωταίτιο το ΠΑΣΟΚ, τον πρώην πρόεδρό του, τους κηπουρούς του και τον νυν πρόεδρό του (και για κάτι φεγγάρια υπουργό οικονομικών, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο). Ναι, το ότι τα γνωστά ψοφοδεή της ψευτοαριστεροσύνης και οι εκ δεξιών τους κόπιες θα το κάνουνε σφεντόνα το θέμα της αστυνόμευσης είναι δεδομένο. Αλλά μια δήλωση στήριξης ρε αδερφέ!

Καλό θα είναι όσοι θέλουνε να στηρίξουνε αυτήν την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, μα πάνω από όλα την όποια προοπτική η χώρα μας να μη γίνει ένα εκτενές γκέτο νεόπτωχων, να μετρήσουνε τα λόγια και τις πράξεις τους. Μακάρι τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα. Το θέμα είναι όμως να μην προσπαθούμε να τα κάνουμε και χειρότερα από πάνω! Όσοι έχουνε βολεμένη την πάρτη τους ας σκούζουν όσα επαναστατικά άσματα θέλουνε. Ο κόσμος που περιμένει μια αχτίδα ελπίδας κρατάει την ανάσα του και περιμένει υπομονετικά. Την ώρα που δικαίως θα αποφασίσει αν θα συγχαρεί ή θα φωνάξει.

Δαιδαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου