8.10.12

Η θερμοκοιτίδα της F1


Τι κοινό έχουνε οι Rosberg, Hamilton, Maldonado, Perez, Grosjean, Kobayashi και άλλοι οδηγοί της F1? Το ότι ξεκίνησαν την καριέρα τους στον κόσμο των Αγώνων Formula από το Πρωτάθλημα GP2.



Από το 2005 στο San Marino, το υποστηρικτικό αυτό στην F1 πρωτάθλημα συνεχώς κερδίζει οπαδούς και ανεβάζει ψηλά τον πήχη στο θέαμα. Ο Heikki Kovalainen ήταν ο πρώτος νικητής στην ιστορία του Πρωταθλήματος σε αυτόν τον αγώνα, αλλά έχασε τον τίτλο από τον Nico Rosberg σε ένα γεμάτο ανατροπές πρόγραμμα.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, με σημερινά αστέρια της F1 να κερδίζουν τον τίτλο και το εισιτήριό τους για τα μεγάλα σαλόνια του αθλήματος, όπως o Hamilton (2006) και ο Maldonado με δεύτερο τον Perez (2010), και το GP2 πλέον να θεωρείται ο προθάλαμος για τους αυριανούς πρωταθλητές της F1. Δικαιολογημένα, αφού πάνω από 50 οδηγοί κέρδισαν την ευκαιρία τους στο αγώνισμα χάρη στη συμμετοχή τους στο GP2 και με το μισό σχεδόν grid της F1 να αποτελείται από οδηγούς που ξεκίνησαν σε αυτό.

Το GP2 είναι ένα συναρπαστικό ενιαίο (ένας μοναδικός τύπος αυτοκινήτου) πρωτάθλημα Formula, με ένα ανταγωνιστικότατο μονοθέσιο στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού (λάστιχα από την Pirelli, μονοκόκ σασί από την Dallara, V8 κινητήρας 612 ίππων από την Mechachrome, 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο Hewland και μέρη από Magneti Marelli, Brembo, AP, XAP, OZ κλπ.), πάνω από 20 πολλά υποσχόμενους νεαρούς οδηγούς και πολλές πίστες του προγράμματος της F1. Διπλοί αγώνες, αυστηροί κανονισμοί σε ότι αφορά τα pit stop και ένα ενδιαφέρον σύστημα βαθμολόγησης προσφέρουν περαιτέρω στην ψυχαγωγία των οπαδών της σειράς.

Η οργάνωση του Πρωταθλήματος βασίζεται σε πέντε πυλώνες για να εξασφαλίσει τον καθαρό ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες και τη συνέχιση του αθλήματος: Επιδόσεις, Έλεγχος κόστους, Διασκέδαση, Προετοιμασία, Ασφάλεια.

Με τη φετινή σαιζόν να έχει ολοκληρωθεί, με πρωταθλητή τον Valsecchi και την ομάδα της DAMS, το Πρωτάθλημα του 2013 είναι ο επόμενος σταθμός για όσους θέλουνε να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και να γνωρίσουν τους πιθανούς μελλοντικούς Πρωταθλητές της F1!

Για περισσότερες πληροφορίες στο GP2 Series και από την επόμενη σαιζόν και στα Ελληνικά στο F1 Fan!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου