8.10.12

Η δήθεν «αριστερά» του Τσίπρα.









Εδώ και πολύ καιρό, μια «αιρετική» σκέψη τριβελίζει το μυαλό μου. Και έχει να κάνει με την «αριστεροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ γενικά, και του Τσίπρα ειδικά.




Δεν αναφέρομαι στο γεγονός ότι πρόκειται περί πλουσιόπαιδου, που σύμφωνα με πολλούς, οι οποίοι δεν έχουν εντρυφήσει στην ιστορία της παγκόσμιας αριστεράς, τον καθιστά ύποπτο. Καλώς ή κακώς, οι μεγαλύτεροι διανοητές και επαναστάτες της αριστεράς ήταν γόνοι αστικών και μεγαλοαστικών οικογενειών. Δεν ήταν εργάτες.

Μερικά παραδείγματα είναι ο εργοστασιάρχης Ένγκελς, ο γαιοκτήμονας και δικηγόρος Κάστρο, ο γιατρός Γκεβάρα, ο καθηγητής πανεπιστημίου Νέγκρι, και άλλοι πολλοί.

Στα καθ ημάς, αναφέρω ενδεικτικά τον γεωπόνο Θανάση Κλάρα, και τον πολιτικό μηχανικό-διανοούμενο Μιχάλη Ράπτη. Για να μην πω για τον (υπέρ)διανοούμενο αστό Κορνήλιο Καστοριάδη.

Ο μαρξισμός μπορεί να απευθύνεται στις μάζες των προλετάριων, αλλά η σύνθεσή του, και η ιδεολογική του κατεύθυνση απαιτούν μόρφωση, παιδεία, και πάρα πολύ διαθέσιμο χρόνο για μελέτη και οργάνωση. Ιδιότητες που δεν μπορεί να διαθέτει ο απλός εργάτης, που ζει για να δουλεύει, και δουλεύει για να ζει.
Τώρα που κολλάει ο Τσίπρας με τα παραπάνω περί μόρφωσης, και παιδείας, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο….

Οι ενστάσεις μου όμως περί της «αριστεροσύνης» του Τσίπρα έγκεινται αλλού.
Η αριστερά, όπως τουλάχιστον την καταλαβαίνω εγώ, έχει μεν σχέση με την απόλυτη ισότητα όλων, αλλά δεν έχει καμία σχέση (τουλάχιστον θεωρητικά) με την ισοπέδωση των πάντων. Ειδικά με την ισοπέδωση προς τα κάτω.
Και σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με την άρνηση για την άρνηση.
Και εν πάση περιπτώσει, επειδή το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι μεν επίκαιρο, αλλά υπήρχε και άλλοτε, θυμίζω την άποψη του Μαρξ, που όντας αριστερός, θεωρούσε τους λαθρομετανάστες της εποχής του εχθρούς της εργατικής τάξης.

Διάβασε άραγε ποτέ του ο Αλέξης Μαρξ; Τον πρώιμο ή τον ύστερο δεν έχει σημασία.
Σίγουρα, μέσα στα τελευταία 170 χρόνια, όπως άλλαξε η κοινωνία και η οικονομία, έτσι άλλαξε και η μαρξιστική σκέψη και θεωρία, οι οποίες είναι εργαλεία ερμηνείας των εκάστοτε συνθηκών.
Υπήρξαν αναθεωρήσεις, ρεβιζιονισμοί, σχίσματα, διαφωνίες, ρήξεις, κλπ.
Άλλο όμως αυτό, και άλλο ο «μαρξισμός» του ΣΥΡΙΖΑ.
Και για γίνω πιο σαφής, η αριστερά δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την υποστήριξη της κάθε είδους παραβατικότητας, των κακοποιών στοιχείων, του χάους, και της ανομίας.
Δεν έχει σχέση με το λούμπεν προλεταριάτο, που χαϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το κανονικό προλεταριάτο που εξύμνησαν οι Μαρξ και Λένιν.
Δεν έχει σχέση με τις καταλήψεις, τις καταστροφές, και τις μολότοφ.
Δεν έχει σχέση με την αναχαίτιση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας, και με το φρενάρισμα κάθε είδους οικονομικής προοπτικής.
Δεν έχει σχέση με την άρνηση της πραγματικότητας, και το μοίρασμα ουτοπικών και ανεφάρμοστων υποσχέσεων, ειδικά όταν η όλη κοινωνία βρίσκεται εν μέσω σοβαρής ύφεσης και γενικευμένης κρίσης.

Η αριστερά δεν κυνηγάει ψηφαλάκια ψαρεύοντας σε θολά νερά, υποσχόμενη φύκια και μεταξωτές κορδέλες, στον κάθε πικραμένο.
Αν μπορεί, και αν οι συνθήκες της το επιτρέπουν, κάνει επανάσταση. (Και στη συνέχεια, πάντα, καταλήγει σε ένα ακόμη απολυταρχικού τύπου καθεστώς).
Και όμως, αυτά που περιγράφω παραπάνω είναι τα βασικά στοιχεία της ψευδεπίγραφης νεοελληνικής αριστεράς, όπως αυτή εκφράζεται στην χώρα μας, κυρίως μέσα από τις κινήσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Φληναφήματα περί ισονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, μισθολογικών αυξήσεων(!), αφοπλισμού της αστυνομίας, κρατικοποιήσεων κάθε οικονομικής δραστηριότητας, σύστασης τοπικών συμβουλίων γειτονιάς, Υπατίες, κλπ. μπορεί να ακούγονται όμορφα στα αυτιά κάποιου 19χρονου τρελαμένου φοιτητή, που τριγυρνάει σε αμφιθέατρα, μπαράκια, και καφενεία, αλλά στην πράξη απλά ακυρώνουν κάθε προσπάθεια που κάνει η χώρα να ορθοποδήσει.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τον σφιχτό εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε είδους μπαχαλάκια, τότε γίνεται αντιληπτό πως η αριστερά του Τσίπρα, μόνο αριστερά δεν είναι.

Τότε τι είναι;

Εδώ μπλέκουμε σε συνωμοσιολογικά σενάρια, που θέλουν μια παγκόσμια σκοτεινή ελίτ (βλ. Σόρος, κ.α) να επενδύουν στην απαξίωση της αριστερής προοπτικής, μέσα από την στήριξη πλαστών «αριστερών» μορφωμάτων, με αποτέλεσμα ο μέσος πολίτης, που δεν το έχει ψάξει, να ταυτίσει στο μυαλό του την γνήσια αριστερά με την μπαχαλοποίηση της κοινωνίας, και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.
Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα συμβαδίσει με ένα πολιτικό σχήμα, που στην ουσία πρεσβεύει την οπισθοδρομικότητα και το κοινωνικό και οικονομικό χάος;
Ποιος πατριώτης θα δεχθεί να καίγονται οι σημαίες, και τα φυλάκια των τσολιάδων μας στο Σύνταγμα;
Ποιος λογικός οικογενειάρχης θα στηρίξει ένα κόμμα που λατρεύει την παραβατικότητα του κάθε εισβολέα μαχαιροβγάλτη Αφγανού, και υπερασπίζεται με ζήλο τα δικαιώματα του κάθε Ρουμάνου διαρρήκτη;
Και ας μην τρελαινόμαστε που ένα σημαντικό ποσοστό συμπατριωτών μας ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι εξίσου ψευδεπίγραφο με την αριστεροσύνη του εν λόγω κόμματος. Ας μην ήταν η κρίση, και ας μην έπαιζε ο Τσίπρας με τις προσδοκίες και τις αγωνίες των ανέργων και των εξαθλιωμένων, και θα βλέπαμε ποιο θα ήταν το ποσοστό του!
Στην πραγματικότητα, ο Δούρειος αυτός ίππος στους κόλπους της αριστεράς, απλά ακυρώνει την αριστερά, και δίνει πόντους στο αντίπαλο δέος, ήτοι στην ακροδεξιά, και πιο συγκεκριμένα στην Χρυσή Αυγή. Έτσι απλά.
Και αυτός μάλλον είναι ο τελικός σκοπός όλων όσων επενδύουν στον Τσίπρα ως «αριστερό» πολιτικό ηγέτη (τρομάρα του).
Το έργο το ξαναείδαμε αλλού (βλ. Δημοκρατία της Βαϊμάρης).
Η απαξίωση της αριστεράς, οδηγεί στην επικράτηση του φασισμού. Του πραγματικού φασισμού, και όχι αυτού για τον οποίο ο ένας Έλληνας κατηγορεί τον άλλον σε καθημερινό επίπεδο.
Προσωπικά, δεν θεωρώ τον Τσίπρα ούτε αριστερό, ούτε μαρξιστή, πόσο δε μάλλον ηγέτη…
Αλλά τι να κάνουμε; Ο πνιγμένος απ τα μαλλιά του πιάνεται, και σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η χώρα μας είναι γεμάτη από πνιγμένους, αφού το σκάφος μπάζει νερά πανταχόθεν.
Ας ελπίσουμε πως ο λαός σύντομα θα αντιληφτεί περί τίνος ακριβώς πρόκειται, θα τον βάλει στην γωνία, και θα προλάβουμε έτσι την παράδοση της χώρας μας στους ακροδεξιούς νοσταλγούς του Χίμλερ.

Αλλιώς, μας αξίζει ότι και να πάθουμε.

Strange Attractor

8 σχόλια:

  1. Ποιά είναι η λύση δεν ακούμε όμως...
    Εύκολα κρίνουμε, δύσκολα βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα..
    Έχεις να προτείνεις κάτι;
    Η απλά έπρεπε να γράψεις κάτι για κάποιον;
    Απάντησε μου σοβαρά, όπως θα απαντούσες σε θέμα πανελληνίων που θα σε έβαζαν στη σχολή που θα πέθαινες για να μπεις. Ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα η λύση είναι αυτό που συντελείται τώρα. Δύσκολη, αλλά αξιοπρεπής στάση για να μην απομονωθεί η Ελλάδα σε αυτήν τη δύσκολη, αλλά και ελπιδοφόρα συγκυρία (αναταραχή στα ανατολικά και ενδιαφέρον για πετρέλαια Αιγαίου αντίστοιχα). Ο Τσίπρας τι προτείνει? Που έχει κάνει 50 κωλοτούμπες, μια διαγραφή, μια άρνηση, μια λογιστικός έλεγχος, κάθε τρεις και λίγο γλύφει για κάνα ξεροκόμματο αναγνώρισης από τους ξένους... Επειδή η λύση που προσπαθούμε να δώσουμε τώρα είναι επίπονη για τον μέσο καλοπερασάκια Έλληνα, δε σημαίνει ότι δεν είναι σωστή. Και μην αρχίσουμε πάλι τις κλάψες για τα μέτρα, έχει ονοματεπώνυμο αυτός που μας έφερε μέχρι εδώ και τώρα το παίζει προφέσορας στας Αμέρικας, αλλά όταν σε βάζει κάποιος σε αεροπλάνο με λάθος πορεία, προσπαθείς να του την αλλάξεις, δεν πηδάς από αυτό χωρίς αλεξίπτωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά είναι η λύση;;;; Αυτό που γίνεται τώρα; Είσαι εκτός πραγματικότητας, λυπάμαι. Ο κόσμος δυσκολεύεται πάρα πολύ. Δεν είναι λύση να κόβεις απο τον φτωχό για να μπαζώσεις τις τρύπες της χασούρας που δημιούργησαν οι ιδιωτικές τράπεζες απο την άπληστη διαχείριση του χρήματος, απο την αισχροκέρδεια σε βάρος του κόσμου και τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου που απέτυχαν. Ούτε να πληρώσεις δώσεις σε δάνεια ,που πήραν οι πρώην εκλεγμένες διεφθαρμένες κυβερνήσεις, για να μασηθούν απο τους καλοπερασάκηδες που λες με το λάθος του ότι δεν είναι τελικά ο μέσος Έλληνας αυτός που όντως τα μάσησε τελικά. Άμα πέρνεις 100 και δίνεις το 1 να "μασήσει" ο λαός ένω ο μισθός είναι 0.1 τότε δεν επωφελήθηκε ο λαός αλλά ο κυβερνήτης.
    Οι δανειστές μας, ανατροφοδοτούν το κεφάλαιο που μας δάνεισαν ξαναδανείζοντας μας με νέο ΕΝΤΟΚΟ δάνειο επειδή γνωρίζουν ότι αδυνατούμε να αποπληρώσουμε το αρχικό και ακόμα και το καινούργιο.
    Δηλαδή βάζουν ξανά χρήματα στην τσέπη τους περνώντας τα απο τις τρύπιες τσέπες μας και παίρνοντας και περισσότερα στην τελική. Αν δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι γίνεται , αυτό που συμβαίνει και που πάντα συνέβαινε με διάφορα τεχνάσματα , είναι η αναδιανομή του πλούτου απο τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα στα υψηλά. Και κάθεστε ακόμα και μιλάτε για το ποιός σας κάνει και ποιός δεν σας κάνει. Καταραμένοι νεοέλληνες , καταστραφήκαμε απο το ίδιο το σύστημα και τους ίδιους τους δικούς μας ,που τρωφοδοτούν το ίδιο σάπιο νταραβέρι στην Ελλαδίτσα μας όλα αυτά τα χρόνια.
    ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΑΡΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εσείς ζείτε σε άλλον κόσμο αγαπητέ. Ωραία αυτά τα σοσιαλιστικά για τις αναδιανομές του πλούτου και τις κακές τράπεζες, αλλά οι τράπεζες έπαιρναν τους μισθούς των ΔΕΚΟ; Οι κακοί δανειστές ψήφιζαν τον "λεφτά υπάρχουν" ή σκαρφάλωναν στα κάγκελα μαζί του ενάντια σε κάθε επένδυση; Ποιος ήταν αυτός που έκλεινε εργοστάσια και λιμάνια με την παραμικρή αφορμή. Ένα ΠΑΜΕ σας λέει κάτι; Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι φταίμε δε φταίμε, όλοι καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα. Μπορούμε να κάτσουμε να κλάψουμε που εμείς δε φάγαμε ούτε ψίχουλο, αλλά καλούμαστε να πληρώσουμε το λογαριασμό, να μείνουμε στη γωνία και να περιμένουμε κάνα θαύμα εξ' ουρανού. Απλά να πεθάνουμε, αναξιοπρεπείς "μάγκες". Ή σφίγγουμε τα δόντια, ψάχνουμε λίγα ψήγματα ρεαλισμού (ναι, συνήθως ο ρεαλισμός δεν σημαίνει πεταλουδίτσες και λουλουδάκια) και προσπαθούμε να περάσουμε τον κάβο. Αν έχετε κάποια κοστολογημένη λύση να πάμε τους μισθούς στο 2χίλιαρο άμεσα και με προοπτική να έχουνε 2-3 ακόμα γενιές χώρα να ζήσουν, την ακούμε...

      Διαγραφή
  4. Αγαπητοί κύριοι!
    Το πρόβλημα του Έλληνα σήμερα είναι ότι ασχολέιται περισσότερο με το σιριαλ παρά με το πρόβλημα, εδώ παρατηρώ μια επανάληψη.
    Κατ' αρχας,δεν έχουμε Δημοκρατία. Οι πολιτικοί μας, κάνουν ότι τους πουν τα "κεφάλαια", όποτε τους πουν, με όποιον τρόπο τους πουν. Ο Λαός δεν αποφασίζει απολύτως τίποτε στην τελική.
    Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί ολοκληρωτικά. Η εξουσία δεν πηγάζει από τον Λαό. ΟΙ πολίτες δεν καλούνται να πληρώσουν φόρους κατά δύναμη καιδενν είναι ίσοι μπροστά στον Νόμο. Οι ειρηνικές συναθροίσεις καταστέλλονται με την βία. Το Σύνταγμα αυτοαναιρείται. Το κράτος δουλεύει πλέον για τους δανειστές και δεν το απασχολεί η Συνταγματική υποχρέωσή του που είναι η ευημερία του Λαού.
    Δεν υπάρχει ΕΥΡΩΠΗ!Αυτό που υπάρχει είναι μια δικτατορία, που θέλει να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε ένα απέραντο φέουδο. Δεν τους απασχολούν οι πολίτες. Δεν τους απασχολούν τα δικαιώματά μας. Αυτό που τους απασχολεί, είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μετατρέψουν την Ευρώπη σε ομοσπονδία όπου κράτη και χώρες ΔΕΝ θα υπάρχουν.
    Στο φέουδο της Ευρώπης, υπάρχουν ΜΟΝΟ δύο τάξεις: Οι αψήφιστοι που κυβερνούν μαζί με το κεφάλαιο με αρχηγούς τις Τράπεζες, και οι Λαοί που θα ακολουθούν τις εντολές και τις επιταγές των πρώτων.
    Δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά. Αυτό που γίνεται τώρα είναι πλουτοκρατικός φασιμός. Αν θέλετε αυτήν την τραγική στιγμή να νομίζετε ότι φταίει η οποιοσδήποτε "αγορά", όσο κακή και αν ήταν όταν υπήρχε,πλανάστε!
    Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Δεν υπάρχει ΔΕΞΙΑ. Αυτά που υπάρχουν σήμερα στην Βουλή είναι ένα παροδικό μωσαϊκό από κόμματα, που ολα τους αποτελούν το αποτέλεσμα πανικόβλητων επιλογών από τον πολίτη μετά από ψυχολογικό πόλεμο. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Τραγικός Δοσιλογιμός. Χρυσή Αυγή: Εωσφορικός Ναζισμός. ΣΥΡΙΖΑ: Στείρος αριστερισμός και παρανοϊκή αγάπη για το εργαλείο της καταστροφής μας που είναι το Ευρώ. ΑΝΕΛ: Κόμμα με οξύμωρο αυτοπροσδιορισμό που πιστεύει ότι κάποιος μπορεί να είναι Ανεξάρτητος μέσα στο ευρώ... Όσοι με συνείδηση έχουν μείνει στα δύο τελευταία κόμματα, θα καταλάβουν σύντομα το μάταιο της υπόθεσης...
    Δεν υπάρχει κράτος! Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές της τρόικα. Καμιά απολύτως σημαντική απόφαση δεν γίνεται από το κράτος. Κοινωνικό Κράτος; Αστείο. Προοπτική για ανάπτυξη πουθενά. Το Κράτος έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει πια. Αυτά που υπάρχουν, είναι μέτρα, φόροι, απολύσεις, αδιαφορία, δωσιλογισμός και ανεργία.
    ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ θέλουν το Ευρώ πάση θυσία. Ο ένας με μνημόνιο, ο άλλος χωρίς, δεν έχει καμία σημασία. Το εργαλείο της καταστροφής όμως, που είναι το Ευρώ και οι "φορείς" από τους οποίους πηγάζει, το αγαπούν και το θέλουν όλοι. Το αποδεικνύουν αυτό ΚΑΘΕ Μέρα. Οι επί μέρους ιδεολογίες τους, στην πράξη, έχουν εξαφανιστεί. Το ΚΚΕ δεν θέλει τίποτα... Μένει η Χρυσή Αυγή και οι λοιποί ακραίοι...αυτοί έχουν είτε απλά ΜΙΣΟΣ είτε μια μινιμαλιστική ιδεολογία επιπέδου νηπιαγωγείου...
    Δεν υπάρχει δικαιοσύνη! Αστυνομία παντού. Προσαγωγές παντού. Δικαστές νομιμοποιούν τα μνημόνια. Δικαστές δικαιώνουν τους δανειστές. Πλούσιοι δεν πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ, φτωχοί και συνταξιούχοι δέχονται εξοντωτικές μειώσεις... Ο πολίτης δεν έχει πουθενά όπου μπορεί να βρει το δίκιο του. Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός της απουσίας δικαιοσύνης τότε τι είναι; ΜΑΤ, Αστυνομία κάνουν προσαγωγές χωρίς λόγο, και βιαιοπραγούν ενάντια σε αυτόν που κανονικά πρέπει να υπηρετούν...
    Τα Μαζικά Μέσα Αποτέφρωσης συνειδήσεων, παραπλανούν, κάνουν αντιπερισπασμό, πλύση εγκεφάλου και δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Οι μεγάλες εφημερίδες, τα ίδια. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έρει ΑΚΡΙΒΩΣ πόσα χρωστά η Ελλάδα. Είστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι είναι 300-350δις;;; ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει τι ΑΚΡΙΒΩΣ συζητά η "κυβέρνηση" με τους δανειστές. ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει τι λένε πίσω από τις κλειστές πόρτες. ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει ποιοί, πότε και πού συναντιούνται για να καταστρώσουν τα σχέδια ολοκληρωτικής εξόντωσης μας. Δεν υπάρχει ανάπτυξη.Σε αυτό το σκηνικό ερήμου, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση ανάπτυξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε? Τι κάνουμε? Καλές οι συνομωσιολογικές διαπιστώσεις, κάτι να προτείνετε έχετε? Ρωτάει ο διαχειριστής και τον κύριο πιο πάνω, συνεχίζουμε να βλέπουμε text walls, αλλά μια λύση βρε αδελφέ! Μια πρόταση! Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε γενικόλογα ευχολόγια του στυλ "να παλέψουμε" και "να βγούμε στους δρόμους".

      Διαγραφή
  5. Και συνεχίζω με το εξής...
    Αυτοί που θα μείνουν για να "αναπτυχθούν" είναι οι γύπες του κεφαλαίου, που θα τραφούν σύντομα πάνω στο πτώμα της Ελληνικής οικονομίας...
    Δεν υπάρχει εργασία. Εκτός και αν θέλετε να παραδώσετε ΟΛΑ τα δικαιώματά σας και να παίρνετε ψίχουλα, ΞΕΧΑΣΤΕ την εργασία. Οι μεγάλες εταιρίες φεύγουν, οι μικρότερες κλείνουν. Το κράτος έχει πτωχεύσει. Όσοι έχετε ακόμα εργασία, περιμένετε λίγο ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nομίζω ότι κάνετε ένα σοβαρώτατο λάθος Η Αριστερά η "υπαρκυτή Αριστερά" - και όχι αυτή που κάποιοι προσποιούνται πως υπάρχει ή θα ήθελαν να υπάρχει έχει απόλυτη σχέση και με την ισοπέδωση προς τα κάτω , και με την παραβατικότητα εφ΄ όσον δεν είναι η ίδια στην εξουσία, και με την αναχαίτιση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας, και με την άρνηση της πραγματικότητας και με το μοίρασμα ουτοπικών υποσχέσεων. Μην ανησυχείτε επομένως για την "αριστεροσύνη" του ΣΥΡΙΖΑ. Κανονικότατο αριστερότατο κόμμα είναι και όπως κάθε αριστερό κόμμα εκμεταλλεύεται τους "χρήσιμους ηλίθιους" που ονειρεύνται επιστροφή στο 1981

    ΑπάντησηΔιαγραφή