1.2.16

Wait...

M83




Η Ελλάδα του Μπαλαούρα…



Έξω από τη Βουλή η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Η κοινωνία σε όρια αυτοκτονίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ γράφει το τελευταίο κεφάλαιο της υπαρκτής οικονομίας. Και τέρμα. Μέσα στη Βουλή όμως βρήκαν χρόνο να ασχοληθούν, έστω και για δέκα λεπτά, με κάποιον Μπαλαούρα και τις αναρχοαυτόνομες ανοησίες του για τους επαγγελματίες δολοφόνους της 17 Νοέμβρη.




Τι άλλο θα δούμε. Πόσος ξεπεσμός. 
Μια ανάσα από τη διάλυση του κοινωνικού ιστού με τα (ετών και ετών) "κόλπα" του κοινωνικού αυτοματισμού, κυβερνήσεων και κομμάτων. Η αγωνία και η μαυρίλα για το αύριο στην οικονομία και στην τσέπη μας είναι ζωγραφισμένη και στα πρόσωπα νέων παιδιών…


Συνεχίζουμε να «κερδάμε» παντού!



Οι αγρότες είναι στους δρόμους με τα τρακτέρ τους, οι «γραβατωμένοι» ελεύθεροι επαγγελματίες είναι έτοιμοι για ντου στο Μαξίμου, οι «πρόσφυγες» έχουν πλημμυρίσει την χώρα (δεν λιάζονται πια, αλλά τουρτουρίζουν)… και ο σύριζας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, οργανώνοντας φιέστες για τα μέλη και τους οπαδούς του (όλοι σχεδόν πρώην πασόκοι), με τον Αλέξη να δηλώνει στην Αυγή (που αλλού;) ότι «συνεχίζουμε να κερδάμε» σε όλα τα μέτωπα.




Και μέσα σε αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό, που πάει την χώρα τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά δεκαετίες πίσω, έχουμε και την εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να βραβευτούν, λέει, οι νησιώτες μας με το Νόμπελ ειρήνης… οι ίδιοι που η κυρά Τασία ως αρμόδια υπουργός είχε δηλώσει πως πλουτίζουν από την πλημμύρα των «μεταναστών», υπονοώντας μάλλον ότι αλήθευαν όλες εκείνες οι φήμες και οι πληροφορίες πως κάποιοι μάγκες χρέωναν τους δυστυχείς μετανάστες με το πεντάλεπτο για  τις φορτίσεις των κινητών τους, πουλούσαν ένα ευρώ το πορτοκάλι, και άλλοι πλακώνονταν μεταξύ τους  στις αμμουδιές, για να αρπάξουν πρώτοι τα φουσκωτά και τις εξωλέμβιες…


Οι θεωρίες συνωμοσίας, και τα … μαθηματικά!



Όπως λένε οι επιστήμονες, είναι δύσκολο να κρατηθεί κρυφή μια συνωμοσία, αφού αργά ή γρήγορα ένας από τους συμμετέχοντες θα «βρωμίσει».
Μια πρόσφατη μελέτη εξετάζει το πόσο καιρό μπορούν να επιβιώσουν κάποιες συνωμοσίες πριν τελικά αποκαλυφθούν (επίτηδες ή μη) στο κοινό.




Ο David Grimes του πανεπιστημίου της Οξφόρδης «συνέλαβε», ένα μαθηματικό μοντέλο, ή μάλλον μια εξίσωση που μπορεί  να περιγράψει τον παραπάνω ισχυρισμό, και την εφάρμοσε στην πράξη. Η εργασία του δημοσιεύτηκε  στο in Plos One journal.


Κάποιοι τους είχαν ψυλλιαστεί από νωρίς…



Παλιό αλλά άκρως επίκαιρο άρθρο της 30/1/15.

Με τίτλο «Ο,τι να'ναι» η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου καταγράφει την πολιτική επικαιρότητα και περιγράφει τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Το άρθρο της είναι από το athnesvoice:
Δανείζομαι τον τίτλο από μια ραδιοφωνική εκπομπή που με κάνει να γελάω κάθε πρωί. Την έχω ανάγκη αυτή την εκπομπή: τα τελευταία χρόνια γελάω όλο και σπανιότερα, ενώ όλο και συχνότερα με καταλαμβάνει κλαυσίγελος. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, μιλάω με φίλους και γνωστούς (ζήτω τα πακέτα των δωρεάν υπεραστικών κλήσεων) – με πολλούς φίλους και πολλούς γνωστούς. 





Επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια: αχ, βαχ, τι θα ψηφίσουμε, τι θα απογίνουμε. Αν και δεν διαθέτω επιστημονικώς έγκυρο στατιστικό δείγμα, καταγράφω την εντύπωσή μου: νομίζω πως έχουμε τρελαθεί. Ή ήμασταν ανέκαθεν τρελοί και δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Γι’ αυτό γελούσα σαν χαζή ενώ τώρα δεν γελάω…


Πανικός στο Ακρωτήρι των Τεμπέληδων…



Τι είναι αυτό στο ασφαλιστικό σύστημα που προσπαθούμε να περισώσουμε ως χώρα, θυσιάζοντας την παραγωγική μας οικονομία;
Ποιον προστατεύει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με την άνοδο την ανεργίας που θα επιφέρει; 
Γιατί ακόμα και τώρα που ετοιμάζονται να σφάξουν ολόκληρο τον εργαζόμενο πληθυσμό με τις δρομολογήσεις Κατρούγκαλου, τα ευγενή ταμεία (ΔΕΗ/ΟΤΕ) παραμένουν άθικτα, συνεχίζοντας να επιχορηγούνται από τον φορολογούμενο κατά €1,1 δισ. ετησίως;
Γιατί συνεχίζουν τις μονομερώς άνισες επιχορηγήσεις και δεν ενοποιούν όλα τα ταμεία;




Γιατί οι συντάξεις ακόμα δεν υπολογίζονται με εισοδηματικά κριτήρια;
Γιατί παίρνουν οι πλούσιοι ηλικιωμένοι χρήματα από τους φτωχούς νέους;
Γιατί δεν πειράζουν τα "εφάρπαξ" που διαλύουν και αποψιλώνουν τα ασφαλιστικά έσοδα της χώρας ετησίως;
Η απάντηση είναι απλή: Ζούμε στο "Ακρωτήρι των Τεμπέληδων”, συντηρώντας εκατοντάδες  χιλιάδες τεμπέληδες!


Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει έτοιμος για τη “μεγάλη επιστροφή”…



Μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δεν παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος την επομένη της ήττας του στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, αλλά παρέμεινε για άλλους έξι μήνες, και τελικά αποχώρησε μετά τη δεύτερη ήττα, του δημοψηφίσματος του Ιουλίου, που έφερε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής.




Ακόμη και τότε όμως, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε σε όλους ότι δεν σκόπευε να αποσυρθεί από την κεντρική πολιτική. Το είπε σε πλείστες δημόσιες τοποθετήσεις και συνεντεύξεις του, το έδειξε και με τη στάση του, έχοντας ενεργή παρασκηνιακή εμπλοκή στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όπου και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και ενώ νωρίτερα είχε στηρίξει ταυτόχρονα με δικούς του ανθρώπους, τόσο τον Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και τον Άδωνη Γεωργιάδη...