16.7.14

Loom of the Land...

Nick Cave & the Bad Seeds




Οι παραλίες της έμπνευσης και της προόδου…



 Αν δούμε το ζήτημα με κάπως φιλοσοφική διάθεση, σ’ αυτόν τον κόσμο όλα έχουν δοκιμαστεί και όλα έχουν αποτύχει.
Κατά συνέπεια, σωστά μας προτρέπει ο Μπέκετ από το τελευταίο κείμενο που έγραψε: «Δοκίμασε ξανά. Αποτύγχανε ξανά. Αποτύγχανε καλύτερα».
Και σωστά, επίσης, κάνει την προτροπή πράξη ο πρόεδρος Αλέξης των Τσιπριστών/Λαφαζανιστών, ο οποίος, αφού απέτυχε να συμπήξει ευρύ λαϊκό μέτωπο για τη λεγόμενη Μικρή ΔΕΗ, επιχειρεί το ίδιο για το ζήτημα των αιγιαλών.




Προσκαλεί, λοιπόν, σήμερα τους πάντες («κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα» αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση) σε μια συνάντηση «διαλόγου και συντονισμού», με σκοπό να αποτραπεί η «πλήρης εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας», την οποία προωθεί -ποιος άλλος;- η ξενόδουλη και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.


Ο Πάγκαλος, η Δούρου, και οι ... μαλαπέρδες!



Ο Θόδωρος Πάγκαλος δεν κάνει διακοπές, ούτε και καταλαβαίνει από ζέστες και…  βροχές.
Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ μπήκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος με αφορμή τις δεσμεύσεις του πως «δεν θα γίνουν απολύσεις στους ΟΤΑ».




Μιλώντας στον Βήμα FM ο κ.Πάγκαλος σχολίασε τις δηλώσεις Ντινόπουλου, υπενθυμίζοντας το «δώρο» της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τη Ρένα Δούρου…


Είπα κι εγώ… δεν θα πεταχτεί ο κυρ Μανώλης;







Το λόγο επί διαδικαστικού ζήτησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μανώλης Γλέζος, λέγοντας τα ακόλουθα:

Πως έγινε το «σκηνικό» με τον Μαζιώτη…



Βασικά, σύμφωνα με το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ  στο facebook  (αν είναι όντως γνήσιο), το «σκηνικό» που στήθηκε με τον Μαζιώτη, απλά αποπροσανατολίζει τον λαό από τα προβλήματά του…




Από κει και πέρα, το «σκηνικό» έγινε ως εξής:
Λίγο μετά τη συμπλοκή και την ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και τον Νίκο Μαζιώτη, ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία έπεσε τραυματισμένος στο πεζοδρόμιο.
Αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό ήταν ο Φώτης Βαλλάτος από το popaganda.gr, ο οποίος περιγράφει τι ακριβώς συνέβη όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Νίκο Μαζιώτη…

Στο δάσος της γραφειοκρατίας...



Ο Γιάννης Κόττης είναι ζωγράφος.
Γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας πριν από 65 χρόνια, έκανε καριέρα στο Παρίσι, εκθέσεις σε διάφορες πόλεις του κόσμου, αλλά είχε μία αδυναμία.



Του άρεσε η Υδρα.
Εκανε εκθέσεις στο νησί, αγόρασε σπίτι και, όπως συχνά συμβαίνει με τους μετοίκους, θέλησε να συμμετάσχει στη ζωή του τόπου.
Αποφάσισε λοιπόν να αγοράσει ένα σπίτι στην πόλη, να το μεταποιήσει σε ξενώνα και να καλεί φίλους του ζωγράφους από όλο τον κόσμο στο νησί. Αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος του…

Θέλουμε δεν θέλουμε θα εκπολιτιστούμε…



Σιγά σιγά, και με βήματα χελώνας, η χώρα μας μπαίνει δειλά πάντα στην πολιτισμένη Δύση.
Με παράδειγμα την παρακάτω σημαντική είδηση.



Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες θα μπορούν πλέον να κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα με το κατοικίδιο τους, αφού αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου που θα το επιτρέπει…


Ο φλιπεράνθρωπος του σνίτσελ…



Μόνος ένας Φρειδερίκος Σνίτσελ (όπως τον έχουν αποκαλέσει τον αείμνηστο Γερμανό στοχαστή σε πρωινάδικο της δεκαετία του '90) θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο μέγα στοίχημα της παρουσίασης τούτης της προσωπικότητας σε κείμενο.




Με ένταση, πάθος και αίμα.
Πολύ αίμα. Καυτό.
Σαν αυτό που τρέχει άφθονο από τους φορολογούμενους.
«Από όλα όσα έχουν γραφτεί, αγαπώ μόνο αυτό που γράφει κανείς με το αίμα του», απεφάνθη ο Νίτσε.
Μπορεί αυτό να γραφόταν κι από ένα σνίτσελ αλλά αυτό θα αναλυθεί σε άλλη καταχώρηση….