1.12.16

This is the sea...

The Waterboys





Όταν οι Αγανακτισμένοι διορίζονται…



«Πλησιάζουν εκλογές» γράφεται κάθε φορά που αποκαλύπτεται μία νέα κομματική πρόσληψη, ένα νέο γραφείο πρωθυπουργού, η δημιουργία τεσσάρων νέων υπουργείων, προσλήψεις στην ΕΡΤ, η τοποθέτηση κάθε τρεις και λίγο νέας στρατιάς ειδικών συμβούλων. Μόνο που πλέον έχουν περάσει πολλοί μήνες και όπως φαίνεται δεν είναι πρόσκαιρα προεκλογικά ρουσφέτια.

Από αγαναΧτίστρια υπεύθυνη γρ. πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη!

Ένα ολόκληρο κομματικό κράτος εγκαθιδρύεται γρήγορα και μεθοδικά, παράλληλα με την εκτόξευση του κόστους λειτουργίας του. Την ώρα που ο προϋπολογισμός προβλέπει νέους φόρους 2,5 δισ. και μείωση συντάξεων κατά 560 εκ, κομματικοί στρατοί τρυπώνουν στην μισθοδοσία του Δημοσίου, εξαργυρώνοντας με λεφτά των φορολογουμένων τις προεκλογικές αντιμνημονιακές τους κορώνες και τη στήριξη που παρείχαν στο κόμμα...


Το Σύνταγμα του κομαντάντε…



Κ​​άποτε η Αριστερά είχε πρόβλημα με το γεγονός ότι το προοίμιο του ελληνικού Συντάγματος αναφέρει αυτό που λένε και οι τουριστικοί οδηγοί: «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού». Δικαιολογημένη αντίρρηση, διότι σε μια Δημοκρατία το Σύνταγμα είναι όλων των πολιτών. Δεν αρκεί να είναι ουδέτερο, πρέπει και να το δείχνει.




Αυτοί οι Αριστεροί, όμως, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι η «δημοκρατία» του Κάστρο στο Σύνταγμά της ορίζει ευθύς εξαρχής ότι οι Κουβανοί «οδηγούνται από τις πολιτικοκοινωνικές ιδέες των Μαρξ, Ενγκελς και Λένιν». Προφανώς, όταν μια χώρα έχει καλό σύστημα υγείας, υποχρεούται να οδηγείται από συγκεκριμένες «πολιτικοκοινωνικές ιδέες». Αυτό, φυσικά, δεν ισχύει για το καλό οδικό δίκτυο, με ή χωρίς autobahn...



Αθάνατος…



Πείτε το αμερικανιά, πείτε με αμερικανάκι… δεν έχει σημασία… σημασία έχει ότι το Big Mac των McDonald's είναι ότι πιο νόστιμο έχει υπάρξει ποτέ. Και άσχετα αν τα εν λόγω φαστ φουντ καταστήματα δεν έπιασαν στην χώρα μας, για πολλούς και διάφορους λόγους, η ουσία είναι ότι παραμένουν Νο1 στα γούστα τόσο των Αμερικάνων, όσο και του υπόλοιπου πλανήτη.




Και θυμήθηκα την λατρεία που είχα ανέκαθεν για αυτά τα συγκεκριμένα χάμπουργκερ, επειδή όπως διαβάζω στον διεθνή τύπο (ο δικός μας ασχολείται μόνο με την Νοτοπούλου) την Δευτέρα που μας πέρασε πέθανε πλήρης ημερών ο εφευρέτης τους, ο Michael "Jim" Delligatti

Τιμή και δόξα σε όσους αντιστάθηκαν…



Το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι με αυτούς που αντιστάθηκαν στο ολοκληρωτικό καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο. Είναι με αυτούς που αψήφησαν τον τρόμο και την καταπίεση, χωρίς να λογαριάζουν το προσωπικό κόστος. Με εκείνους που όρθωσαν το ανάστημά τους, που δεν εμήδισαν. Ιδίως με εκείνους, που είχαν το διανοητικό θάρρος να παραδεχτούν ότι το «όνειρο της Επανάστασης» στο οποίο πίστεψαν, ήταν ένας εφιάλτης.




Αισθάνομαι τυχερός που γνώρισα προσωπικά έναν από αυτούς. Τον Daniel Alar-con Ramirez, γνωστό ως Benigno, που στρατεύθηκε ολόψυχα στη Μεγάλη Ουτοπία. Από τους πρωτεργάτες της Κουβανέζικης Επανάστασης, αντάρτης με τον Τσε στη Βολιβία, ανώτατος αξιωματούχος στην Κούβα του Φιντέλ, βίωσε μια αφόρητη συνει-δησιακή κρίση και δραπέτευσε από τον «παράδεισο», επιβιώνοντας ως οικοδόμος στο Παρίσι...


Φρανσουά Φιγιόν: Ο άγγελος του θανάτου της ΕΕ…



Η αιφνίδια και ορμητική πορεία του Φρανσουά Φιγιόν, προς την νίκη στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς, σημαίνει το οριστικό τέλος της φιλοευρωπαϊκής και φιλογερμανικής πολιτικής ελίτ της Γαλλίας.




Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται μόλις ένα μικρό βήμα πριν από τις θέσεις της Μαρίν Λεπέν, η οποία προτείνει άμεσα δημοψήφισμα εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ. Ο Φιγιόν το λέει κάπως διαφορετικά, με άλλα λόγια, αλλά πολύ κοντά στην ίδια ουσία: θα κάνω δημοψήφισμα για να δώσω «τέλος στον διοικητικό φεντεραλισμό», έγραψε με τρόπο αποφασιστικό στον Monde στις 27 Ιουνίου.
Τι σημαίνει αυτό;