10.9.14

Nothing compares to you...

Sinead O'Connor



«Επαπειλούμενη» βλακεία, και άλλες ιστορίες τρέλας…



Δεν μας φτάνουν τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών, η ανεργία, η διαφθορά, και οι διάφοροι αγαναΧτιστές, τώρα έχουμε  να παλέψουμε και με τη βλακεία.
Η οποία ευδοκιμεί στη χώρα μας εδώ και αιώνες.
Με τρία χαρακτηριστικά περιστατικά που σήμερα κίνησαν το ενδιαφέρον μου.
Δεν θέλει βέβαια και πολύ…



Πρώτη περίπτωση αυτή της ξανθιάς βουλευτίνας της ΝΔ, ονόματι Α. Καραμανλή,  που αγανάΧτησε με το δίκιο της, και τα έβαλε με τον σύμβουλο του Γκίκα Χαρδούβελη, με αφορμή το ανάλγητο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που πολλοί συμπατριώτες μας αδυνατούν να πληρώσουν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους...



Αμφίπολη: Το νέο βάθρο του κάθε πικραμένου;



Το είδαμε κι αυτό.
Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.
Δυστυχώς ότι και να γίνει, σεισμός, κρίση, ακόμη και πόλεμος… οι νεοέλληνες θα είναι στο κόσμο τους.
Ο καθένας για τη πάρτη του.




Και αυτό είναι λογικό αφού περάσαμε μια ολόκληρη εικοσαετία και βάλε, όπου νόμος είναι το δίκιο του κάθε πικραμένου, που σήμερα δηλώνει αγαναΧτισμένος, και όπου κουμάντο κάνουν οι συνδικαλιστικές ντουντούκες και οι πάσης φύσεως συντεχνίες.
Έτσι είναι η πλέρια δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα από το 1981 και μετά.
Ντόρος να γίνεται, και από κει και πέρα γαία και πυρί μιχθείτω…

Κουβέντες καφενείου περί … Σύριζα.



Εδώ και λίγα χρόνια, πηγαίνω αντί σε στέκια καλλιτεχνών ή καφετέριες του συρμού, σε κλασσικά καφενεία.
Λειτουργούν ακόμα τέτοια στις αστικές γειτονιές.



Οι θαμώνες τους, μεσόκοποι ως επί το πλείστον, συνταξιούχοι δικηγόροι ή καθηγητές, χτυπάνε κάρτα καθημερινά.
Υποψιάζομαι ότι αρκετούς τους διώχνουν οι γυναίκες τους από τα σπίτια για να καθαρίσουν.
Φοράνε τα ίδια σχεδόν πάντα ρούχα, πίνουν τον ίδιο ακριβώς καφέ ή ούζο και συζητάνε με ένταση και με σοβαρότητα ανθρώπων που απ'τις γνώμες τους κρέμονται τα πεπρωμένα του έθνους.
Το επίπεδο δε και το ήθος τους είναι υψηλότερο από των περισσότερων δημοσιογράφων και πολιτικών…



Πιο εύκολα ο Ψινάκης παρά ο Αντώνης με τον Αλέξη...



Η κυβέρνηση αφού μετέβαλε τα τελευταία χρόνια την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις σε θαλάμους αερίων και άφησε τους Έλληνες να ξεπαγιάσουν, αποφάσισε να μειώσει κατά 30% τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.



Τούτο με βάση τους υπολογισμούς πως για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 2.000 λίτρα πετρέλαιο και πληρώνει 2.300-2.500 ευρώ σημαίνει μια μείωση περί τα 200 ευρώ το χρόνο.

Ανασκαφές, διεκδικήσεις και reality show…



Στην απογευματινή εκπομπή γνωστού και -ας πούμε- ποιοτικού καναλιού, η νεαρή ρεπόρτερ μιλούσε για την Αμφίπολη, μεταφέροντας τις ειδήσεις της μέρας από το ανασκαφικό πεδίο.




Η επίχωση, οι σφίγγες, η αναθύρωση, το μαρμαροθέτημα –λέξεις που έγιναν αίφνης της μόδας το φετινό καλοκαίρι- ήταν οι σταθμοί μιας αφήγησης δομημένης με όρους σασπένς, με κάθε λέξη να χτίζει ένα κλίμα προσδοκίας για το μετά.
Δεν παρακολουθούσα σταθερά, μπαινόβγαινα στο δωμάτιο κάνοντας τα καθημερινά, μα την άκουσα με τα αυτιά μου να μιλά για τον λέοντα της Αμφίπολης χαρακτηρίζοντάς τον «αυτό το παρ΄ολίγον Ελγίνειον».
Εννοώντας, φαντάζομαι, αυτό το μνημείο που διασώθηκε, σε αντίθεση με άλλα που εκλάπησαν, όπως τα γλυπτά του Παρθενώνα…


Η ανταπόκριση του κόσμου…



Οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, δεν πρόκειται να συνεχίσουν τις παραστάσεις τους.



Ματαιώνονται, διότι όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία παραγωγής «η παράσταση δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό, με αποτέλεσμα η μέχρι σήμερα οικονομική ζημία να είναι μεγάλη και να μην επιτρέπει τη συνέχισή της».