1.6.14

Kings of Leon...

Knocked up...







Ιστορίες χειραγώγησης…



Το 1990 λίγο μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ, άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες για υποτιθέμενες θηριωδίες από πλευράς των Ιρακινών στρατιωτών.



Μια τέτοια ιστορία, που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μετέπειτα συμμαχική στρατιωτική προσπάθεια εναντίον του Σαντάμ, αφορούσε σε μια «σπαρακτική» περίπτωση, την οποία μετέφερε σε πρώτο πρόσωπο μια «αθώα» Κουβεϊτιανή έφηβη ονόματι Ναγιρά.

Ο τρισμέγιστος Μπένυ…



Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας;
Σίγουρα όχι ο Αντώνης Σαμαράς.



Ποιος ήταν στο παρελθόν ο πρωθυπουργός της χώρας;
Σίγουρα όχι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σίγουρα όχι ο Παπαδήμος, σίγουρα όχι ο Πικραμένος.
Πίσω από όλους αυτούς κρύβεται (κρύβεται;) ο ένας και μοναδικός Ευάγγελος Βενιζέλος.


Δεκατρία χρόνια μετά…



Το καλό είναι ότι πολλοί στην Ελλάδα κατανόησαν ότι «ευτυχώς δεν γίναμε Αργεντινή».
Το ακόμη καλύτερο είναι ότι άρχισαν να το κατανοούν και στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά τον διακανονισμό στον οποίο κατέληξε προχθές η λατινοαμερικανική αυτή χώρα με τους πιστωτές της, της «Λέσχης των Παρισίων», για την αποπληρωμή του χρέους της ύψους 9,7 δισ. δολαρίων σε χρονοδιάγραμμα πέντε ετών.



Αυτό είναι χρέος το οποίο από το 2001 η Αργεντινή νόμιζε ότι θα σβήσει.
Εγιναν πολλά από τότε (διευθέτηση μέρους του χρέους, κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό κ.ά.), αλλά η χώρα τώρα μάλλον θα ησυχάσει από τους πιστωτές.

Ξεχάστε τη Βραζιλία που περιμένετε…



«Ξοδεύουν χρήματα για το ποδόσφαιρο και όχι για τους μισθούς και την Υγεία». Αυτό είναι το κεντρικό μότο των διαδηλωτών που κατακλύζουν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Βραζιλίας, λίγες μόνο ημέρες πριν η υφήλιος στρέψει το βλέμμα της στη «χώρα της σάμπα», για το μεγάλο ραντεβού των οπαδών της «στρογγυλής θεάς».




Στις 12 Ιουνίου, μερικοί από τους ακριβότερους παίχτες του πλανήτη, αυτοί της Βραζιλίας, θα πατήσουν το χορτάρι στην πόλη Σάο Πάολο.
Για να αντιληφθεί κανείς τα χρήματα που διακινούνται στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως, αξίζει να αναφέρουμε την αξία κάποιων ποδοσφαιριστών στο παγκόσμιο χρηματιστήριο…

Κυνισμός και άνοια…



Πολλοί «φίλοι» εκτός από εμπαθή, με κατηγορούν συχνά ότι είμαι και κυνικός.
Διότι, σε αντίθεση με αυτούς, εγώ δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση την ανθρώπινη φύση, οπότε αντιμετωπίζω τον κόσμο και τα τεκταινόμενά του με ειρωνική διάθεση.



Αυτό όμως μάλλον δεν κάνει και πολύ καλό στην ψυχική μου υγεία, διότι όπως αποδεικνύεται πλέον επιστημονικά, κινδυνεύω να χτυπηθώ από την (γεροντική) άνοια πάνω στον ανθό της ηλικίας μου…


Να τα διακοστήσει…



Τελικά, άσχετα με το τι μας λένε οι Συριζαίοι, ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη.
Ούτε ο Μητσοτάκης, ο επονομαζόμενος και «απέθαντος».




Υπάρχει ένας άνθρωπος έκπληξη, που σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ίσως αυτός να είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία στον κόσμο.
Και είναι και γυναίκα…