7.12.14

Call me the Breeze...

JJ CaleΚλαρίνα, αρκούδες, και … ντουντούκες!Σήμερα είπα να ξεφύγω από τη βαρετή καθημερινότητα και την μονότονα ανάλγητη επικαιρότητα.
Βαρέθηκα τη κρίση, τους μπαχαλάκηδες, τη τρόικα, και όλα αυτά μου με τρώνε σαν σαράκι εδώ και μερικά χρόνια.
Έτσι αποφάσισα να πάω μια εκδρομή.
Πήρα λοιπόν τον πιτσιρικά μου, και παρέα με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και καλό φίλο Μάκη Πετούγια, είπαμε να πάμε στη Γουμένισσα του Κιλκίς.
Για να δούμε και να ακούσουμε από κοντά τα περίφημα χάλκινα.
Και αυτό κάναμε…


Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Αν δεν υπήρχε έπρεπε να τον εφεύρουμε!Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης  είναι η περίπτωση πολιτικού που αν δεν υπήρχε έπρεπε να τον εφεύρουμε.
Ούτε καλός ούτε κακός.
Υπεράνω του καλού και του κακού.Τη δεκαετία του 1950 ας πούμε θα ήταν ένας «πολιτικός» με ημίψηλο, βελάδα και μονόκλ να αγορεύει στους δρόμους της Αθήνας και από κάτω οι περαστικοί να ξεχνούν τα βάσανά  τους με τρανταχτά γέλια.
Αυτόν τον ρόλο παίζει εδώ και καιρό με επιτυχία, αλλά ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει ούτε εμείς κατανοούμε  πόσο χρήσιμος είναι αυτές τις γκρίζες ημέρες που περνάμε.


Το Δόγμα Πούτιν και η Ρωσία του μέλλοντος.Οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να αγνοούν τη Ρωσία.
Για πρώτη φορά από τα μέσα των ‘80ς, η Ρωσία αποτελεί ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα ασφάλειας, και οι υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία θα πρέπει να ξέρουν πως θα την αντιμετωπίσουν.Το μυαλό και η πολιτική του Πούτιν μπορούν να αλλάξουν, αλλά όχι με γλυκόλογα.
Μόνο από έναν Λευκό Οίκο που θα είναι σταθερός και επίμονος, αλλά παράλληλα ανοιχτόμυαλος και ευέλικτος.

Η επιστροφή των κομμουνιστών στη Γερμανία;Χρειάστηκαν 25 χρόνια για τους κληρονόμους του κόμματος που κυβερνούσε κάποτε την Ανατολική Γερμανία, του Die Linke δηλαδή, για να κερδίσουν μια πρωθυπουργία σε κρατίδιο της ενωμένης πλέον Γερμανίας.
Πολλοί Γερμανοί πιστεύουν πως είναι ακόμη νωρίς, αλλά η άνοδος στην εξουσία του Bodo Ramelow στη Θουριγγία μας υπενθυμίζει περισσότερο τη διάρρηξη της χώρας με το διαιρεμένο παρελθόν της, παρά τις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις για τη πτώση του τοίχους του Βερολίνου…

Κινδυνεύουν και οι καμηλοπαρδάλεις…Μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ανησυχούμε για τις καμηλοπαρδάλεις.
Αν και δεν ελκύουν το ανάλογο ενδιαφέρον του κοινού, όπως αυτό για τους ελέφαντες και άλλα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, εν τούτοις τα τελευταία νούμερα είναι ανησυχητικά.Το 1999 ο πλανήτης είχε 140.000 καμηλοπαρδάλεις, ενώ σήμερα μόλις 80.000.
Πρόκειται για μια σιωπηρή εξαφάνιση λέει ο επικεφαλής του οργανισμού Giraffe Conservation Research…

Κόκκινο κρασί εναντίον καρκίνου!Η κατάχρηση του αλκοόλ μπορεί να αυξάνει γενικώς το ρίσκο για καρκίνο, όμως σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη του πανεπιστημίου του Κολοράντο, το κόκκινο κρασί ίσως να βοηθάει.


Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο  Advances in Experimental Medicine and Biology και όπως αναφέρει, η η χημική ουσία ρεσβερατρόλη που συναντάται στη φλούδα των σταφυλιών και στο κόκκινο κρασί, μπορεί να επιδιορθώνει τη ζημιά των κυττάρων που προκαλούν τα υπόλοιπα οινοπνευματώδη...