12.12.14

Six Blade Knife...

Dire Straits



Ο Στρατούλης θα μαστιγώσει τις αγορές…



Και χθες το Χρηματιστήριο στην Αθήνα έπεσε, κατά 7,35%, στις 827,98 μονάδες. Hταν η τρίτη ημέρα κατά σειρά―σήμερα είναι άγνωστο τι θα γίνει.
Η πτώση οφείλεται στην απόσυρση ξένων επενδυτών, οι οποίοι έχουν απογοητευθεί βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ) να πλησιάζει τον στόχο του: να κάνει μπάχαλο την Ελλάδα.



Τα διαβάζουμε, άλλωστε, στις αναλύσεις του διεθνούς Tύπου στα εγκυρότερα φύλλα και όλες αυτές οι αναλύσεις συμπυκνώνονται στο πολύ απλό, με το οποίο κανείς δεν θα διαφωνήσει: οι ξένοι εκτιμούν ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ζημιά στην Ελλάδα και την οικονομία της.
Νομίζω, λοιπόν, ότι όπως κάποτε στα γήπεδα ερχόταν «η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα», τώρα, σε τούτη την κρίσιμη περίσταση για τον Υπαρκτό Ελληνισμό, έφθασε η ώρα του Δημήτρη Στρατούλη...

Ας προσέχει ο Σύριζα τι εύχεται…



Να το ξεκαθαρίσουμε για να μην ξεχνιόμαστε: ο ΣΥΡΙΖΑ "τζογάρει" εδώ και καιρό το μέλλον της χώρας.
Να το κάνω πιο λιανά; Οι άνθρωποι αυτοί, μπροστά στο πάθος για εξουσία δεν βάζουν τίποτα.




Ούτε τους κόπους των πολιτών που στωικά και με σιωπηρή συναίνεση υπομένουν μέτρα, λάθη και παραλείψεις, ούτε τα εθνικά προβλήματα που αναζωπυρώνονται στο Αιγαίο…

Η Βενεζουέλα αντικρίζει την άβυσσο!



H χαμηλή τιμή του πετρελαίου είναι ιδιαιτέρως απειλητική για τη Βενεζουέλα,  τη πιο δυσλειτουργική πετρελαιοπαραγωγό χώρα του κόσμου.
Οι τιμές του πετρελαίου φλερτάρουν με τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων, γεγονός που ζορίζει πολλές κυβερνήσεις, από την Τρίπολη μέχρι τη Τεχεράνη.



Μολαταύτα, λίγες χώρες απειλούνται τόσο πολύ όσο η Βενεζουέλα, όπου η αιφνίδια κατάρρευση της τιμής του αργού πετρελαίου έχει οδηγήσει την οικονομία της σε απελπιστική κατάσταση...


Γιατί ο κ. Τσίπρας επιλέγει την «καυτή πατάτα»;



Η προχθεσινή κατάρρευση του χρηματιστηρίου ήρθε να μας υπενθυμίσει το πόσο εύθραυστη παραμένει η ελληνική οικονομία, ενώ κατέστησε και πάλι επίκαιρο το ερώτημα γιατί η χώρα πρέπει να συρθεί σε πρόωρες εκλογές, καταπατώντας τους θεσμούς.



Τη στιγμή που για άλλη μια φορά η χώρα φλερτάρει με τη χρεοκοπία, καλό θα ήταν να είχαμε έστω και την ύστατη ώρα ενηλικιωθεί πολιτικά, να είχαμε συμφωνήσει σε Πρόεδρο κοινής αποδοχής, να ολοκλήρωνε η σημερινή κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ώστε να ενταχθεί η χώρα σε πρόγραμμα πιστοληπτικής στήριξης, να εισερχόταν η οικονομία σε πορεία ανάκαμψης και η Ελλάδα να περνούσε όντως στην επόμενη μέρα.

Ο Ρωμανός άνοιξε δρόμους…

Είδα τις εξελίξεις αυτές τις ημέρες για το θέμα του Ρωμανού.
Βραχιολάκι λοιπόν για να πάει...σχολείο... Μάλιστα.




Ελπίζω χωρίς συνοδεία αστυνομικών, αλλά τι λέω;
Αφού σε λίγο, δεν θα υπάρχει αστυνομία, θα καταργηθεί, και άρα θα πηγαίνει ελεύθερος (και μετά για ένα freddo capuccino γιατί η κοινωνική επανένταξη δεν επιτυγχάνεται αν δεν πιεις εναν μερακλίδικο φρεντο).
Καλύτερα, μπράβο, χίλια μπράβο…

Η χώρα των εφηβικών φαντασιώσεων…



Το «αυτοί μας καταστρέψανε» λέγεται συνέχεια για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά έχει μεγάλη δόση αλήθειας.
Αυτοί δανείζονταν με τοκογλυφικά επιτόκια, αυτοί υποθήκευαν το μέλλον για το πολιτικό τους παρόν, αυτοί είχαν την υποχρέωση να αντισταθούν και να ενημερώσουν τον κόσμο ότι πρέπει να σφίξει το ζωνάρι πριν του το σφίξουν άλλοι.



Εντάξει, φταίνε.
Αν όμως αντί γι' αυτούς είχαμε βγάλει τους Αλλους, θα τα είχαμε πάει καλύτερα; Καταλαβαίνω ότι είναι υποθετικό ερώτημα, αλλά είναι και πολύ πραγματικό…