1.2.19

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα λαμέ φρικιά…


To ζήτημα είναι ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν παιδιά. Και έχουν όνειρα γι’ αυτά. Δεν τα φαντάζονται να σταδιοδρομούν ούτε ως οκταμηνίτες συμβασιούχοι του δημοσίου για ένα πεντακοσάρικο, ούτε ως επαγγελματικά κομματικά στελέχη. 
Ως εκ τούτου αν και οι περισσότεροι θα ήθελαν μια κυβέρνηση που να μην τους ενοχλεί και κυρίως να μην τους αξιολογεί, αναλογιζόμενοι την τύχη των παιδιών τους θα αναζητήσουν κάποιον που να μην είναι τόσο αρνητικός με την ελεύθερη οικονομία και την παραγωγή πλούτου.
Κάποιον που να μην είναι φίλος του Μαδούρο, δηλαδή. Μετά από δέκα χρόνια κρίση κατάλαβαν και αυτοί ότι ο «σοσιαλισμός με τα λεφτά των άλλων» τέλειωσε. Finito la musica, passato la fiesta. 




Αν αυτός ο άλλος τα καταφέρει και πείσει τίποτα κουτόφραγκους, Άραβες ή Φιλιππινέζους  να έρθουν, να επενδύσουν στην Ελλάδα, αν οι επενδύσεις περπατήσουν και κυκλοφορήσει χρήμα, τότε μαζί με τα παιδάκια τους θα βολευτούν και οι ίδιοι.
Τα έσοδα του κράτους θα αυγατίσουν και θα μπορούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι να ελπίζουν σε αυξήσεις αλλά και σε καλύτερες συντάξεις.
Το σενάριο δεν προβλέπει κάτι ιδιαίτερο για νεοκομμουνιστές. Ούτε για ντεμέκ σοσιαλδημοκράτες. Ούτε και για λαμέ φρικιά που αρακτά μπροστά στο τζάκι της μεζονέτας αναδεύουν ένα Rémy Martin XO αναλογιζόμενα τα λάθη του κινήματος ενώ στο βάθος ακούγεται χαμηλά ένα medley των Τσακνή - Μαχαιρίτσα…


Βενεζουέλα: Άπαντες κατά, πλην… Λακεδαιμονίων!


Θυμόσαστε τους διθυράμβους για τον Τσάβεζ, και τα πήγαινε έλα στο Καράκας των πρώιμων (και όχι μόνο) συριζαίων;
Τότε που το Ρενάκι έβγαινε σέλφις με τους φάρους αυτούς της δημοκρατίας, και ο Κουράκης με τον Παππά σχεδίαζαν να στείλουν μπριγκάτες με συριζαίους αγωνιστές, για να στηρίξουν το μοναδικό αυτό σοσιαλιστικό πείραμα απέναντι στον κακό ιμπεριαλισμό;
Μέχρι και τάνκερ με δωρεάν πετρέλαιο θα μας έστελνε ο Μαδούρο, ως αντάλλαγμα αυτής της στήριξης, μόνο που τελικά δεν μπόρεσε διότι δεν διαθέτει ούτε τάνκερ… ούτε καν καύσιμα για το ταξίδι. 




Εν πάση περιπτώσει, ο τότε Σύριζα ήταν διαφορετικός, και τα μεγαλοστελέχη του έλεγαν και καμιά βλακεία παραπάνω προκειμένου να πείσουν τους ντόπιους ανεγκέφαλους για τις παγκόσμιες διασυνδέσεις τους, και το ανυπότακτο αγωνιστικό τους φρόνημα…