20.9.19

Η «Φαιά Προοδευτικότητα»…


Η «προοδευτικότητα» είναι ένα «αίνιγμα».
Τι συνιστά μια «προοδευτική» στάση απέναντι στον κόσμο, απέναντι στα βασικά διλήμματα της Πολιτικής και της Προσωπικής ζωής – σε τοπικό επίπεδο και σε παγκόσμια κλίμακα;
Τι εννοούν και τι έχουν στο μυαλό τους όσοι δηλώνουν ότι είναι «προοδευτικοί»;
Ποιους θεωρούν ΜΗ «προοδευτικούς» – και γιατί;
Και αλήθεια ποιο είναι σήμερα το ΑΝΤΙΘΕΤΟ του «προοδευτικός»;
Το «συντηρητικός»; Το «αντιδραστικός»; Ή μήπως το… «σκεπτόμενος»;





Ας δούμε πως συνδέονται όλα αυτά με μας, σήμερα:
·       Πρώτον, όλοι σχεδόν, δηλώνουν «προοδευτικοί»!
Με την απλή έννοια, πως όλοι είναι με την «πρόοδο».
Αλλά καθείς εννοεί ως «πρόοδο» διαφορετικά πράγματα.
·       Για κάποιους «πρόοδος» είναι κυρίως η τεχνολογική εξέλιξη.
·       Για άλλους, η κοινωνική δικαιοσύνη.
·       Για κάποιους, κοινωνική δικαιοσύνη – άρα και η «πρόοδος» - είναι η «εξίσωση στο αποτέλεσμα», δηλαδή να αμείβονται όλοι περίπου το ίδιο.
·       Για άλλους, κοινωνική δικαιοσύνη – άρα και «πρόοδος» - είναι η «εξίσωση στην αφετηρία», δηλαδή να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες όταν ξεκινάνε, όχι κατ’ ανάγκην να καταλήγουν στο ίδιο εισοδηματικό επίπεδο…


Αντικαπνιστικός νόμος: Παραμύθια της Χαλιμάς…


Πολύ μου άρεσε όταν άκουγα τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό να κάνει σημαία του την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Όχι τόσο γιατί δεν μου αρέσει η βρώμα του εθισμού στη νικοτίνη, όσο γιατί η απροθυμία επιβολής του αντικαπνιστικού νόμου είναι το απόλυτο σύμβολο του «εγώ έτσι θέλω και σ’ όποιον αρέσει» και του «έλα, καημένε, τώρα, τι κάθεσαι κι ασχολείσαι». 
Είναι (μαζί με τον τρόπο που κινούνται ή σταθμεύουν τα οχήματα που έχουν ελληνικές πινακίδες) το απόλυτο σύμβολο της νταβατζηλίδικης αντίληψης για το πώς λειτουργεί μια κοινωνία. Το απόλυτο σύμβολο της Ελλάδας από την οποία είναι απολύτως απαραίτητο να απαλλαγούμε.
Της Ελλάδας που μάλλον δεν θα πάει πουθενά και θα μείνει εδώ μαζί μας…





Η διαβεβαίωση ότι αυτή η Ελλάδα θα μείνει στη θέση της, ήρθε από τα πλέον αρμόδια χείλη, αυτά του υπουργού Υγείας του Βασίλη του Κικίλια, ο οποίος στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ της Μαρίας Αναστασοπούλου και του Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε, εμμέσως αλλά με σαφήνεια, ότι δεν υπάρχει καμία αληθινή πρόθεση εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου…


Μαζική εισβολή μουσουλμάνων στην Ελλάδα…


Πριν από λίγες μέρες το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε νόμο με 156 ψήφους επί 240, σύμφωνα με τον οποίο θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Τουρκία 11.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα επιχειρούν μαζί με χίλιους αστυνομικούς που εποπτεύουν τα σύνορα σήμερα.
Να θυμίσουμε ότι τα χερσαία σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία είναι μήκους 260 χιλιομέτρων, στα οποία υπάρχει φράκτης μήκους 30 χιλιομέτρων για την αποτροπή της εισόδου ξένων στο έδαφος της Βουλγαρίας.





Την ίδια περίοδο που οι Βούλγαροι βουλευτές συζητούσαν για το θέμα και αποφάσιζαν να προστατέψουν τα σύνορά τους από την εισβολή ξένων, κάποιοι συμπατριώτες τους έστελναν στην Ελλάδα –και συγκεκριμένα στο ακριτικό Ορμένιο του Έβρου– 26 Αφγανούς και Πακιστανούς.
Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, όμως, δεδομένης της αστυνόμευσης που υπάρχει από την άλλη πλευρά των συνόρων, είναι αδιανόητο αυτοί οι 26 άνθρωποι να πετάχτηκαν στην Ελλάδα από τους διακινητές, χωρίς τουλάχιστον τη γνώση αν όχι την παρότρυνση της βουλγαρικής αστυνομίας…


Οι πρόσφυγες, οι ΜΚΟ και το βασίλειο της ανεξέλεγκτης αυθαιρεσίας…


Το έχουμε καταλάβει ότι έχουμε εγκλωβιστεί. Δεν είμαστε μια «αποθήκη ψυχών» όπως με ποιητική θεατρικότητα αυτοχαρακτηριζόμαστε.
Είμαστε μια ανθρωποπαγίδα στην οποία εγκλωβίζονται πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και μεις οι γηγενείς.
Και εγκλωβιστήκαμε όταν ο πλέριος ανθρωπισμός του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα για να στείλει στη Μέρκελ ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που χρειαζόταν η γερμανική βιομηχανία.




Τώρα ο αρμόδιος για τη Μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει συγκέντρωση χιλιάδων Σύρων μεταναστών στη Σμύρνη από την επαρχία Ιντλίμπ, που είναι έτοιμοι να μας κοπιάσουν. Γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, αλλά παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο να στεγανοποιηθούν» (ε και;) ! Παράλληλα ότι «έχουμε εισροές από την Ανατολή και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα μας» - η ανθρωποπαγίδα που λέγαμε…