17.4.14

Times Square...

Marianne Faithfull...Οι μυστηριώδεις κυρίες της Βαρβακείου… είναι φαντάσματα;Πλάσματα από μια άλλη διάσταση φαίνεται ότι είναι τελικά οι φιλάνθρωπες κυρίες με τα μαύρα τζιπ, που σύμφωνα με μαρτυρία του προέδρου των κρεοπωλών, εμφανίστηκαν και χθές στη Βαρβάκειο Αγορά και πρόσφεραν δωρεάν κρέας σε καταναλωτές που δεν είχαν τη δυνατότητα να το πληρώσουν.
Η εκδοχή αυτή, εξηγεί άλλωστε και τον λόγο που κανείς δεν κατάφερε να της φωτογραφίσει ή να τις βιντεοσκοπήσει, μολονότι εκείνες όχι μόνο δεν έκαναν καμία προσπάθεια να κρυφτούν αλλά στέκονταν επι δύο ώρες δίπλα στα ταμεία…


Επάγγελμα ευρωβουλευτής!Για πολλούς που απορούν πως γίνεται και στοιβάζονται σε ατελείωτες ουρές διάφοροι ικανοί και μη, πουλώντας ιδέες, σχέσεις, και κόμματα, προκειμένου  να εξασφαλίσουν μια θέση στην ευρωβουλή, ιδού η απάντηση.
Για τον μπουλκουμέ!
Κουτσοί στραβοί και μαϊντανοί, όλοι θέλουν να πάνε  στην ευρωβουλή, διότι έχει ψωμί η υπόθεση.
Διαβάστε και φρίξετε…Στις Βρυξέλλες ο καιρός δεν είναι πάντα πιστός στο ημερολόγιο.
Μπορεί να είναι Ιούνιος, αλλά έξω να ξημερώνει Απρίλιος.
Ας ρίχνει και μαύρα καρεκλοπόδαρα από τον ουρανό.
Εκείνο το πρωινό του Ιουνίου θα είναι λαμπρό για 21 συμπατριώτες μας.
Για τους περισσότερους δε, θα είναι το ομορφότερο της ζωής τους.
Μαζί με άλλους 730 Ευρωπαίους θα περάσουν τη μεγάλη πόρτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο θάνατος της πολιτικής…Είναι οριστικό. Η πολιτική θέλει να πεθάνει.
Θέλει να πέσει να πνιγεί μέσα στο ποτάμι.
Μέρες τώρα στέκομαι αμήχανος απέναντι στο Ποτάμι.Οχι, δεν μου φαίνεται ελκυστικό.
Απ' την άλλη, δεν ξέρω και τόσα πολλά γι' αυτό, ώστε να μπορώ να αποφασίσω αν θα το ψηφίσω ή όχι.
Αόριστο πλαίσιο αρχών και γενικολογίες επί παντός επιστητού, πρόσωπα προβεβλημένα από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο.
Αυτή η μιντιακή ελίτ, η μιντιακή αριστοκρατία, δεν μου είναι ούτε ελκυστική ούτε απωθητική. Ή για την ακρίβεια, δεν με απωθεί περισσότερο απ' όσο με απωθούν οι ελίτ όλων των ειδών, απ' όπου κι αν προέρχονται.Οι «ούγκ» και οι Βουσμάνοι των γηπέδων…Άντε παιδιά. Να μαζεύουμε τους εμετούς μας και την αηδία μας να πάμε να κάνουμε Πάσχα και να λέει ο καθένας στη παρέα του ότι την έχει μεγαλύτερη από τον άλλο και (το πόσο μεγαλύτερη) θα του το δείξει την επόμενη φορά.
Μην σοκάρεστε κύριοι.
Στην τελική, όλοι σε αυτή τη χώρα λένε ότι την έχουν μεγαλύτερη και ζουν μέσα στην παραμύθα τους.
Η μεγαλύτερη απ’ όλες είναι ότι πάνε στο γήπεδο και επαναστατούν ενάντια στο κατεστημένο.Γέμισε ασφυκτικά η Τούμπα, πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ και το πηδήξανε το κατεστημένο.
Τώρα είναι πάνω στο τσιγάρο, οπότε δεν έχει νόημα λες ότι θα πάνε να παίξουνε στον τελικό με μισή ομάδα ή ότι στα μισά πλεϊ όφ η Τούμπα θα είναι άδεια.
Σε αυτή τη φάση μετράει πως, πιστεύουμε ότι, την έχουμε μεγαλύτερη.
Τα ίδια μυαλά παντού. Χυλός!

Να τους δείξουμε ποιοι είμαστε…Εάν οι πιθανότητες να «πιάσει» μια ευχή είναι ανάλογες της νηστείας που κάνει κάποιος την Σαρακοστή τότε δεν έχω καμία ελπίδα.
Εάν πάλι το χρονικό διάστημα περιορίζεται στη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος θα βγει ευρωβουλευτής.Από χθες το μεσημέρι που ο Βύρωνας Πολύδωρας ανακοίνωσε την κάθοδο του γνωστού τροβαδούρου στην κούρσα για τις ευρωεκλογές, δεν κάνω τίποτε άλλο από το να παρακαλώ τον Ύψιστο να κόβει μέρες από τη ζωή μου και να δίνει ψήφους στην «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό».


Άρχισαν τα όργανα…Ωχ! Τελικά, η κατάσταση με τους Λαφαζανιστές-Τσιπριστές είναι πολύ σοβαρότερη από όσο φανταζόμουν...
Ας τα πιάσουμε, όμως, από την αρχή.
Το γεγονός ότι η χώρα κατόρθωσε να βγει στις αγορές είχε ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη μεταστροφή πεποιθήσεων της παγκόσμιας ιστορίας, τουλάχιστον αφότου ο Κύριος ενεφανίσθη στον Σαούλ καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό: εκείνη τη νύχτα, ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμήθηκε αντιμνημονιακός και το επόμενο πρωί ξύπνησε μνημονιακός.Αντικληρικισμός και αντικομουνισμός…Αυτές οι δύο αντί-θέσεις (συγγενείς, όπως θα δούμε) θεωρούνται ως αντιδραστικές και δογματικές τοποθετήσεις.
Στις τελευταίες δεκαετίες, έφτανε να κολλήσεις σε κάποιον την ετικέτα του «αντικομουνιστή» για να τον εξουδετερώσεις παρομοιάζοντάς τον με φασίστα. Πράγμα που κατά κόρον έκανε το ΚΚΕ.Στην πραγματικότητα ούτε αντιδραστικές, ούτε δογματικές είναι.
Αντίθετα, είναι προοδευτικές και φιλελεύθερες.
Και ιδού γιατί: