14.10.14

Drive...

REM




Ξυπνήστε ρε…



Το μεγαλύτερο δράμα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει κάνει ποτέ κυβέρνηση, καταγράφηκε στην δημοσκόπηση της GPO όπου o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά πάνω από 6 μονάδες.




Όχι ότι δεν έχει δικαίωμα και ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος να κυβερνήσει εφόσον το επιλέξει ο ελληνικός λαός.
Όμως, αν δούμε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και… υπουργό (Άμυνας για παράδειγμα) τον Πάνο Καμμένο, τότε δεν έχουμε πολλές επιλογές. Είτε θα κρεμαστούμε στο Σύνταγμα είτε θα αλλάξουμε χώρα…


Βρισκόμαστε προ αδιεξόδου πάλι...



Η ψήφος εμπιστοσύνης που απέσπασε η κυβέρνηση δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά για τους επόμενους μήνες απ’ όσα απαντά.
Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία της χώρα αντάλλαξε ύβρεις και υπονοούμενα περί παντός του επιστητού αλλά όχι προτάσεις για τα μείζονα προβλήματα και τις στρατηγικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.



Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας είναι το ασφαλιστικό.
Έχει ακούσει κανένας κάποια πρόταση η διάθεση να συζητήσουμε περί αυτού; Περί τα 2,7 εκατ. συνταξιούχοι σε ένα σύνολο εργατικού δυναμικού 4,5 εκατ. με 1,5 εκατ. ανέργους και 700 χιλ. εργαζομένους στο δημόσιο συν αυτούς του ευρύτερου δημοσίου μας αφήνουν περί τα 2-2,5 εκατ. εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.


Η Τουρκία σε τρομερό αδιέξοδο;



Το τρίδυμο, στην αρχή, που έγινε δίδυμο στη συνέχεια, της ηγεσίας του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP, είχε σαν διακηρυγμένο στόχο για τα νεοοθωμανικά του οράματα τα μηδενικά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες. Σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά γειτονική της χώρα με την οποία η Τουρκία να μην έχει προβλήματα, αλλά η συμπεριφορά της έχει προκαλέσει τη διεθνή κοινότητα.




Η πρόσκληση, την Τετάρτη, του έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά το ελληνικό διάβημα για την τουρκική πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ, προκάλεσε στον Τύπο της γειτονικής χώρας τίτλους του είδους: “Μόνο η Ελλάδα μας έμεινε…”.


Οι λαϊκισμοί και τα μνημόνια…



Στη μνημονιακή Ελλάδα κυριάρχησαν δύο πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα.
Ο λαϊκισμός των μνημονιακών και ο λαϊκισμός των αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Οι μεν ουδέποτε κατάλαβαν τα λάθη, τις αστοχίες και τους δογματισμούς των μνημονιακών πολιτικών.
Οι δε, με ακραία δημαγωγία, απλώς έκαναν πολιτικό «ταμείο».




Πολύ φοβάμαι ότι και στη μεταμνημονιακή Ελλάδα οι δύο αντίπαλες παρατάξεις προετοιμάζονται για την επανάληψη του ίδιου «ματς».
Κατ' αρχάς να εξηγούμαστε.
Η εποχή των μνημονίων το 2015 τελειώνει.
Αυτό μόνο τυφλοί το αρνούνται και διάφοροι «καβαφιστές» της πολιτικής που χωρίς «βαρβάρους» δεν έχουν και λόγο ύπαρξης…


Είμαστε Λεγεώνα (λέει ο σύριζας)…



Διώξαμε την ανκοργούμαν Τρέμη, διώξαμε και τον διευθυντή ειδήσεων Παναγιωτόπουλο, μας έμεινε ο Πρετεντέρης, εντάξει, δύο στα τρία, δεν είναι κι άσχημα.




Στην πραγματικότητα είναι πάνω από δύο στα τρία, γιατί και του Πρετεντέρη του μειώσανε το χρόνο παρουσίας στο δελτίο, τον δείχνουνε και από μακριά για να μπερδεύονται οι τηλεθεατές και να νομίζουνε ότι είναι κάποιος άλλος (σ.σ. το 11,3% νομίζει ότι είναι ο Κώστας Πρέκας και το 8,5% ότι είναι ο Μάκης Κουρής), οπότε το ποσοστό της επιτυχίας μας ανεβαίνει στο 75%, τουλάχιστον.


Free markets and ξερό ψωμί...!!



Μαθήματα φιλελεύθερης ρυθμιζόμενης αγοράς.
Σήμερα πήγαμε με το Βίκτωρα παιδική χαρά.
Κάθε Κυριακή πάμε.




Εκεί πήγε στη μεγάλη τσουλήθρα και έπαιζε. [αυτό λέγεται ελεύθερη αγορά]
Λίγο μετα ήρθε ένα αγοράκι μεγαλύτερο [αυτό λέγεται Δεσπόζουσα Θέση] και αφού έπαιζε λίγο μαζί του μετά τον εμπόδιζε από τη χρήση της τσουλήθρας [αυτό λέγεται αθέμιτος ανταγωνισμός].