14.10.14

Ξυπνήστε ρε…



Το μεγαλύτερο δράμα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει κάνει ποτέ κυβέρνηση, καταγράφηκε στην δημοσκόπηση της GPO όπου o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά πάνω από 6 μονάδες.




Όχι ότι δεν έχει δικαίωμα και ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος να κυβερνήσει εφόσον το επιλέξει ο ελληνικός λαός.
Όμως, αν δούμε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και… υπουργό (Άμυνας για παράδειγμα) τον Πάνο Καμμένο, τότε δεν έχουμε πολλές επιλογές. Είτε θα κρεμαστούμε στο Σύνταγμα είτε θα αλλάξουμε χώρα…




Κι αυτό το έγκλημα θα έχει συμβεί εξαιτίας της ανικανότητας μέρους του κυβερνητικού συνασπισμού, βασικών στελεχών εντός και εκτός Μαξίμου που κοιμούνται με τα τσαρούχια όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό με ψεύτικες υποσχέσεις.
Κι όσο οι άσχετοι επικοινωνιολόγοι, βλαχοδήμαρχοι, κομματάρχες της κακιάς ώρας δεν βλέπουν ούτε μισό μέτρο από τη μύτη τους τόσο ο Αλέξης και ο Πάνος θα προελαύνουν προς την εξουσία. Και θα μας κάνουν όλους εμάς να παθαίνουμε κατάθλιψη για το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει η πατρίδα.
Έξι μήνες έχουν περάσει σχεδόν από τις εκλογές που ο κόσμος έστειλε το μήνυμα και κάποιοι ακόμη το διαβάζουν και το αναλύουν.
Χάθηκαν 180 μέρες προκειμένου να κάνει η κυβέρνηση τα αυτονόητα;
Να δώσει 72-100 δόσεις για όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους, να κουρέψει τις παράλογες προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, να αποκαταστήσει τις αδικίες στους ένστολους, να διορθώσει την αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ, να μειώσει τον Ειδικό Φόρο στο πετρέλαιο ώστε να αγοράσει ο κόσμος με 1 ευρώ το λίτρο και να μην παγώσει.
Αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει και πριν το καλοκαίρι, πριν φορτωθεί το πολιτικό σύστημα με τη λαϊκή οργή, γίνονται τώρα υπό την πίεση των εκλογών.
Είναι αυτό πολιτική σοβαρή;
Είναι αυτή διαχείριση των προβλημάτων της πατρίδας;
Τι έκαναν όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι της κυβέρνησης τόσο καιρό και τώρα έρχονται με την ουρά στα σκέλια να κάνουν αυτά που τους γράφαμε τόσο καιρό ότι έπρεπε να κάνουν;
Είναι ή δεν είναι πολιτικό έγκλημα να κάνεις μάγκα τον… δάγκα Τσίπρα εξαιτίας της προσωπικής σου ανικανότητας; Αυτό θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι οι κοιμισμένοι τεμπέληδες της εύφορης κυβερνητικής κοιλάδας που ακόμη και σήμερα κάνουν διαχείριση αντί να είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου.
Όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από τις βαριές πόρτες των υπουργείων, του Μαξίμου, της Βουλής πώς θα παραδώσουν την πατρίδα σ’ αυτούς τους άσχετους αλλά και τόσο αλαζόνες της Αριστεράς;
Δεν θα το έχουν κρίμα στο λαιμό τους να σκέφτονται ότι έκαναν τις περισσότερες δυνατές γκάφες και ανεπάρκειές τους προκειμένου να στρώσουν το χαλί στον Τσίπρα;
Έτσι όπως πάνε οι κυβερνητικές «Αντουανέτες» θα κάνουν πρωθυπουργό τον «μικρό Ναπολέοντα».
«Ξυπνήστε ρε. Λίγοι μήνες σας έμειναν να εμποδίσετε την καταστροφή».
Και δεν μπορεί να είναι μέχρι τέλους ο Σαμαράς το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και ο πλέον δημοφιλής και άξιος για πρωθυπουργός και όλοι οι υπόλοιποι να κινούνται στη μετριότητα και να κρύβονται στη σκιά του.
Σκεφτείτε ότι ακόμη και το σχέδιο εξόδου από το Μνημόνιο με λάθος τρόπο επικοινωνείται.
Όπως και σε όλα τα θέματα κάποιοι καλλιεργούν υψηλές προσδοκίες χωρίς να έχουν εξασφαλίσεις και ύστερα έρχεται η ξεγυριστή σφαλιάρα, δυνατότερη κι από εκείνες που έτρωγε ο Βέγγος.
Αλλά που μυαλό να βάλουν.
Αντί να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται χωρίς να υπολογίσουν κανένα λαμόγιο, αντί να «δέσουν» την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ, τάζουν λαγούς με πετραχήλια στον κόσμο και μόλις έρθει η απογοήτευση θα έρθει και η λαϊκή οργή. Είναι αυτογκόλ ή δεν είναι;
Αλλά είπαμε.
Κάποιοι κοιμούνται με τα τσαρούχια και περιμένουν πότε ο Σαμαράς θα τους πει τι να κάνουν γιατί από μόνοι τους ούτε τα κορδόνια δεν μπορούν να δέσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου