5.5.15

Don't let me be misunderstood...

Eric Burdon



Ο Έλληνας θέλει μπαλαμούτι!



Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τρεις μήνες τώρα χόρτασα εθνική αξιοπρέπεια και περηφάνια.
Είχε μάλλον δίκιο ο Μπαρουφάκης όταν είχε πει το περίφημο «ο Έλληνας δεν θέλει λεφτά, θέλει περηφάνια»!
Να δούμε βέβαια τι θα λέει όταν στερέψουν τα ΑΤΜ, και τον πάρουν στο κυνήγι με τις μαγκούρες τους οι παππούδες που θα περιμένουν μάταια τη σύνταξή τους…




Αλλά αν τον έχω κόψει σωστά, μάλλον θα την έχει ήδη κάνει προ πολλού για το Αμέρικα, συνεχίζοντας την διεθνή καριέρα του, και εμπλουτίζοντάς την με την μοναδική εμπειρία που είχε τρεις και κάτι μήνες να διαλύσει μια χώρα, εξαιτίας των «ακαδημαϊκών» του ιδεοληψιών, και των προσωπικών του συμπλεγμάτων.
Ας όψονται όλοι εκείνοι οι πειραγμένοι, που ειδικά στην μπανανία μας αν δουν κάποιο εξωτικό φρούτο, αμέσως το θεοποιούν...


Θα ζήσουμε καταστάσεις … Mad Max!



Αναδημοσιεύουμε ένα «προφητικό» άρθρο του 2011.

Διάβασα μερικές αναρτήσεις, και άκουσα και διάφορους να λένε, πως η παρούσα κρίση, η επερχόμενη πτώχευση κλπ. μας οδηγούν σε βουκολικές καταστάσεις, όπου θα πάρουμε τα βουνά και τα λαγκάδια, θα ξαναγίνουμε αγρότες, θα έρθουμε και πάλι σε επαφή με τη φύση, και πάει λέγοντας.
Διαφωνώ.



Η κατάσταση που έρχεται κάθε άλλο παρά βουκολική θα είναι.
Θυμόσαστε τις ταινίες Mad Max; Ε λοιπόν, κάπως έτσι μας φαντάζομαι σε ουκ ολίγα χρόνια από σήμερα…

Ο Σάκης της πολιτικής…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Συμπεριφέρεται σαν τον Σάκη της πολιτικής...
Δίνει συνεντεύξεις, φωτογραφίζεται, μιλάνε γι αυτόν ο μπαμπάς του, ο πεθερός του και η σύζυγός του, δημοσιεύονται φωτογραφίες από τα παιδικά του χρόνια, είναι ένας σταρ.




Η αλήθεια είναι πως προσελκύει τη δημοσιότητα.
Είτε λόγω των δηλώσεων που κατά καιρούς κάνει, είτε λόγω του ντυσίματός του, είτε λόγω των αντιφατικών -ωστόσο πρωτότυπων- δηλώσεών του, είτε λόγω του δήθεν αντικομφορμιστικού τρόπου με τον οποίο κινείται…



Η κυβέρνηση του δήθεν…



Η κυβέρνηση επιμένει να μην αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά.
Είμαστε τουριστική χώρα, τα νησιά μαζεύουν τουρίστες, δεν θέλουμε να θίξουμε τον τουρισμό, δεν αυξάνουμε τον ΦΠΑ για να μη μειωθεί η ανταγωνιστικότητά μας.
Ολα καλά με αυτά τα επιχειρήματα...



Το ζήτημα είναι τι αντιπροτείνουμε: αντί για την αύξηση του ΦΠΑ, η κυβέρνηση αντιπροτείνει τέσσερις νέους φόρους που όλοι πλήττουν τον τουρισμό.
Προτείνει φόρο από 1 έως 5 ευρώ την ημέρα για κάθε βράδυ διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.
Προτείνει φόρο 3% σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες από την 1η Απριλίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου, δηλαδή μόνο κατά την τουριστική περίοδο. Προτείνει φόρο 6% επί της τιμής κοσμημάτων, ρούχων, παπουτσιών, αντικειμένων τέχνης (greek art, που λέγαμε παλιά)...

Τα παιδία παίζει με την τύχη της χώρας…



Πέρασε κι αυτή η Πρωτομαγιά με τις γνωστές ασκήσεις κομματικής γυμναστικής, ανακοινώσεις και τίγκα φωτογραφίες από λουλουδάκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η «πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση» με τους παρασάνδαλους «δεξιούς» φανοκράτες της ήδη κάνει άτσαλα βήματα και ελεφαντίσιες πιρουέτες, φορώντας τα στενά παπούτσια του Βενιζέλου, του Στουρνάρα και του Χαρδούβελη - αλλά μην το πείτε. Είναι μυστικό.



Μία μία οι κόκκινες γραμμές ξεβάφουν και πάνε στις καλένδες, όμως η πολυγλωσσία, τα δραχμολαγνικά άρθρα των λαφαζανικών, η ρευστότητα που εξατμίζεται σαν πρωινή πάχνη και η σκλήρυνση των εκνευρισμένων εταίρων μας κάνουν ανά πάσα στιγμή πιθανό το ατύχημα…

Έκτακτη εισφορά… Σύριζα style!



Την ώρα που το κράτος δεν μπορεί να μαζέψει χρήματα και η υστέρηση των εσόδων χτυπάει κόκκινο, τα σενάρια για την επαναφοράς της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων ξεκίνησαν και πάλι.
Ποιους αφορά, ποιοι θα πληρώσουν;



Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο για το πως θα επιστρέψει και ποιοι θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, σύμφωνα με το Εθνος, τα πρώτα σενάρια θέλουν να μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.
Ωστόσο το συγκεκριμένο σχέδιο δεν φαίνεται να προκρίνεται καθώς τα έσοδα που αναμένεται να συγκεντρωθούν δεν ικανοποιούν το οικονομικό επιτελείο.
Ετσι στο τραπέζι πέφτουν και άλλα δύο σενάρια…