5.7.13

Ακροδεξιά και αυριανισμός.



Η νέα κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη εναλλακτική λύση που έχει η χώρα για να αποφύγει την χρεοκοπία, την έξοδο από την Ευρώπη και την καταστροφή.
Το δείχνει και η δυσκολία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Σχέδιο Β, δυστυχώς δεν υπάρχει, όπως σωστά επεσήμανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Καμία πειστική ρεαλιστική πρόταση δεν έχει κατατεθεί από εκείνους που επιδίδονται σε αοριστολόγες καταγγελίες και σε καταστροφολογίες. 
 Η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης είναι όρος ύπαρξης για την χώρα.



Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το μέτωπο της άρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΞΕΛ- Χρυσής Αυγής.
Έχει να αντιμετωπίσει και ανθρωπάκια εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που δεν έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε και εξακολουθούν να παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια.
Αυτά βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην Ν.Δ.
Ο πολύς κ. Βορίδης, θυμήθηκε ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Στόχος του να πάρει ρεβάνς για την μη υπουργοποίησή του και να αναδειχθεί ηγέτης, συσπειρώνοντας το καθυστερημένο κομμάτι της Ν.Δ., που ζει ακόμη στην εποχή των γαλάζιων και πράσινων καφενείων.

Πουλήστε το Μέγαρο… στηρίξτε τα ΕΑΣ



Τα Ενιαία Αμυντικά Συστήματα περιλαμβάνουν την ιστορική ΠΥΡΚΑΛ και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων.
Πάσχουν κι αυτά από τις χρόνιες ασθένειες του ελληνικού δημοσίου. Κακοδιοίκηση, χρέη, ελλείμματα.



Έχει ήδη γίνει μια προσπάθεια συμμαζέματος.
Από 2000 εργαζόμενους, σήμερα έχουν μείνει 850, αξιοθαύμαστη τεχνογνωσία και ποιότητα προϊόντων.
Φτιάχνουν πολυβόλα, τυφέκια, πιστόλια, όλμους, συναρμολογούν πυραύλους, συντηρούν τους πυραύλους των PATRIOT κι άλλων προηγμένων όπλων. Κατασκευάζουν επίσης ποικιλία υψηλής ποιότητας πυρομαχικών, για μερικά από τα οποία υπάρχει τρομακτική ζήτηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών.
Έχουν επίσης μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Μάνδρα, στο Λαύριο, στην Σύρο, στο Μαρτίνο και στο Χαϊδάρι.
Κυρίως όμως έχουν τεχνογνωσία, ποιότητα και παραγωγικές δυνατότητες.



Μας διαβάζει και ο Κυριάκος! Τέλος…



Όλοι μάλλον συμφωνούμε σε δυο τρία πράγματα:
1-Ο «σοσιαλιστής»κ. Μανιτάκης δεν κολλούσε στη κυβέρνηση, και μάλιστα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του στο να κωλυσιεργήσει σε ζητήματα μεταρρύθμισης του δημοσίου, και πιο ειδικά στην απόλυση των επίορκων, των πλαστογράφων, των κοπανατζήδων, κλπ.
2-Ο Κυριάκος μάλλον θα βάλει μπρος τις απαιτούμενες διαδικασίες, αν και στη περίπτωσή του, όντας κρατικοδίαιτος και μάλιστα από σόι κρατικοδίαιτων, κανονικά δεν θα δικαιούτο δια να ομιλεί, οπότε οψόμεθα για τα περαιτέρω.
3-Ο δημόσιος τομέας μας δεν σώζεται με τίποτα άμα λάχει να ‘ ουμ….



Από κει και πέρα, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στον νέο υπουργό, θα θέλαμε να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας, εδώ στον Ορθογράφο.
Διότι όπως αποδεικνύεται δια μίαν εισέτι φοράν, αυτοί που πρέπει να μας διαβάσουν μας διαβάζουν, και μάλιστα εισακουόμαστε!


Το ΚΚΕ παραλίγο να ρίξει τον καπιταλισμό…



Άκρως ειρωνικό το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times απέναντι στους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.
Ο δημοσιογράφος των FT καλύπτοντας την ψηφοφορία της Ευρωβουλής για το πλαφόν στα μπόνους των υψηλά αμοιβόμενων  του χρηματοοικονομικού κλάδου κάνει λόγο για «σταλινικούς» ευρωβουλευτές που «παραλίγο να ρίξουν τον καπιταλισμό» και υποστηρίζει πως βοήθησαν σε μια μεγάλη νίκη του τραπεζικού κλάδου. 



Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως «οι διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης θα πρέπει σε τελική ανάλυση να ευχαριστήσουν τους δυο “σταλινικούς” Έλληνες ευρωβουλευτές για το γεγονός ότι γλίτωσαν από την επιβολή πλαφόν στην παροχή μπόνους», καθώς στην σχετική ψηφοφορία οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δεν ψήφισαν ούτε υπέρ, ούτε κατά της επιβολής πλαφόν, ενώ στη συνέχεια προστίθεται:
«Οι δύο κομμουνιστές ευρωβουλευτές, Γιώργος Τούσσας και Χαράλαμπος Αγγουράκης, θα συνέτριβαν τον καπιταλισμό και τις όποιες διατάξεις που θα μπορούσαν να προστατέψουν τους επενδυτές. Αντίθετα κατέληξαν να αντιστοιχούν στο ήμισυ των ψήφων των αναποφάσιστων, με αποτέλεσμα την πολιτική νίκη ορόσημο της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας καθώς απετράπη η επιβολή του σχεδίου για την επέκταση των αυστηρών κανόνων στις αμοιβές πέρα από τον τραπεζικό κλάδο.».



Δάσκαλε που δίδασκες….



Μπορεί όλοι ανεξαιρέτως οι Ευρωπαίοι να δηλώνουν πυρ και μανία για τις
παρακολουθήσεις των επικοινωνιών από πλευράς ΗΠΑ, αλλά όπως προκύπτει, κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Γαλλία.
Έτσι, η Αμερική δεν είναι ο μόνος ένοχος.
Η γαλλική κυβέρνηση παρακολουθεί τα τηλέφωνα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, και την διαδικτυακή δραστηριότητα των πολιτών της, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde.
Η υπηρεσία πληροφοριών της Γαλλίας DGSE υποκλέπτει τα τηλεφωνήματα αλλά και και τους Η/Υ, τα στοιχεία των οποίων αποθηκεύει για χρόνια ολόκληρα, σε μια γιγαντιαία βάση δεδομένων, γνωρίζοντας έτσι ποιος μιλάει σε ποιον.
Όπως όμως και στις ΗΠΑ, έτσι και στη Γαλλία δεν καταγράφεται το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «όλες οι επικοινωνίες των Γάλλων πολιτών παρακολουθούνται, και αυτό είναι παράνομο».
Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση διαψεύδει το ρεπορτάζ.


Κάτι ψήνεται στον φούρνο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς.



Η πολιτική αυτοκτονία της ΔΗΜΑΡ διευκόλυνε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ να ανασυνταχθούν πριν τη μεγάλη σύγκρουση.
Έδωσε κι ένα φιλάκι ζωής στο Βενιζέλο μικρής, διάρκειας.
Η υπόθεση της Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς επανέρχεται με άλλους όρους και σε πιο δυσμενές γι αυτήν πολιτικό περιβάλλον. Αλλά επανέρχεται επιτακτικά.
Η αρθρογραφία των ημερών το αποδεικνύει.



Στην επόμενη φάση, η ΝΔ θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι κόμματα όπως η ΧΑ και οι ΑΝ.ΕΛ έχουν ασύμβατα μεγάλα ποσοστά για την ποιότητα του πολιτικού λόγου που εκπέμπουν ακόμα και σε μια τριτοκοσμική πολιτικά χώρα.
Αν η κυβέρνησή της επιβιώσει, και το οικονομικό κλίμα βελτιωθεί έχει ελπίδες να φτάσει στις Ευρωεκλογές έχοντας επανεντάξει μεγάλο μέρος της κέντρο και άκρο - δεξιάς παράταξης.  
Στις εσωτερικές παρυφές αυτού του χώρου μπορεί να είναι και ένα τμήμα του εναπομείναντος περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ.
Γενικά, η πολιτική μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων από τη μια και η πυγμή του «Νόμος και Τάξη» από την άλλη είναι ελκυστικές για μεγάλες μάζες του Δεξιού και Κεντρώου χώρου.
Αρκεί να έχει απτές επιτυχίες και να βελτιώνει την καθημερινότητα.
Αβαντάζ η πολιτική ηγεμονία του Αντώνη Σαμαρά.

Μπανάνες και σημαίες!



«Και στο ζωολογικό κήπο αν δώσετε σε έναν χιμπατζή μια μπανάνα ή μια σημαία θα την σηκώσει», ήταν το λόγια του προέδρου της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του αδερφού του Θαναση να πανηγυρίσουν την επιλογή του πρώτου στο «draft» του ΝΒΑ με την Ελληνική σημαία. 



Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Χρυσή Αυγή ανοίγει μέτωπο με έναν παίκτη της εθνικής, αφού το ίδιο είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που όπως είχαν δηλώσει τότε δεν τον θεωρούσαν Έλληνα λόγω του χρώματος του.