19.9.14

Child in time...

Deep Purple



Σύμπτωση ή κάτι άλλο;



Πριν από μιάμιση  περίπου ώρα, στις 18:35, σημειώθηκε σεισμός έντασης 4.1 Ρίχτερ στη περιοχή της Πάτρας, κοντά στο Αίγιο και το Αντίρριο.
Κανονικά δεν θα έδινα καμιά σημασία, αλλά θυμήθηκα κάτι που διάβασα σε ένα «περίεργο» σάιτ πριν από τρεις μέρες, και που αναφέρονταν σε έναν συμπατριώτη μας που … προβλέπει σεισμούς.



Και το εντυπωσιακό ήταν το εξής που διάβασα (πριν από τρεις μέρες επαναλαμβάνω):
«Ο 43χρονος σήμερα "ερευνητής" όπως αποκαλεί τον εαυτό του, μίλησε στην εφημερίδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ για το έντονο προαίσθημα που έχει για μεγάλο σεισμό που θα χτυπήσει τη χώρα μας.
Ο ίδιος λέει: "Ο σεισμός θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες. Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμώ ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στο Αίγιο και την Πάτρα, ο δε σεισμός θα έχει ισχύ 5,2 έως 5,9 ρίχτερ, για να μην πω πάνω από 6 βαθμούς. Μακάρι να κάνω λάθος", υπογραμμίζει, ευχόμενος προφανώς να μην υπάρχουν ζημιές και θύματα»!

Η αχαριστία ως κρίσιμος εκλογικός παράγοντας…



Την ώρα που ο αγαναΧτισμός κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής  σκηνής, αλλά και της καθημερινότητάς μας, με τη πλειονότητα του κόσμου να περιμένει μοιρολατρικά ή να επιδιώκει χαιρέκακα την επικράτηση του Σύριζα, εγώ δεν μπορώ παρά να μη σκεφτώ το πόσο αχάριστος τελικά είναι ο μέσος άνθρωπος.




Που πέρα από το προσωπικό του συμφέρον, τη βολή του, και το πορτοφόλι του, ποσώς τον ενδιαφέρει το οτιδήποτε άλλο…


Περιστέρη: «Βουρκώσαμε, μας πιάσαν τα κλάματα...».



«…Ήμασταν βουρκωμένοι, όχι μόνο εγώ αλλά και οι εργάτες, όλοι όσοι δουλεύουμε εκεί, όταν βλέπαμε σιγά-σιγά να βγαίνουν τα κεφαλάκια, μας πιάσαν τα κλάματα, ήταν επόμενο…» είπε χτες συγκινημένη η αρχαιολόγος Κατερίνη Περιστέρη και δήλωσε απόλυτα δικαιωμένη για τη μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη που έχει βρει με την ομάδα της.




«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένη γιατί πάντα έλεγα ότι είναι ότι είναι ταφικός περίβολος και μερικοί αρχαιολόγοι με κοιτάγανε με μισό μάτι.. Αισθάνομαι πραγματικά απόλυτα δικαιωμένη που βγαίνει και ένας τέτοιος τάφος που ακόμα προχωρούμε και έχουμε πολλά να δούμε από αυτόν» είπε.


Γιατί ο χρόνος μετρά ανάποδα για τον Αλέξη…



Υπάρχει μια φράση του Φρειδερίκου Νίτσε που αποτυπώνει ρεαλιστικά μέχρι κυνισμού την κατάσταση των ανθρώπων που προτάσσουν σαν σκοπό της ζωής τους την ευημερία και ευτυχία των άλλων. «Θεωρώ απαραίτητο να πλύνω τα χέρια μου, αφότου έρθω σε επαφή με θρήσκους ανθρώπους» λέει αυτή…
 


Στις εποχές που κυβερνούσαν οι εκκλησίες η φράση αυτή αφορούσε τους ταγούς των ποιμνίων τους.
Στην εποχή μας, την εποχή της δημοκρατικής νομιμοποίησης της πολιτικής εξουσίας, αυτοί που κερδίζουν το ψωμί τους υποστηρίζοντας πως το κάνουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των άλλων είναι οι πολιτικοί…

 

Τα λεφτά, τα μπικικίνια…



Οπως ήταν αναμενόμενο, ένα από τα πρώτα ζητήματα που τέθηκαν μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη για τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τροφής, εισιτηρίων, δώρων Χριστουγέννων κ.λπ., ήρθε η ώρα του λογαριασμού.



Για να αποδειχθεί το αυτονόητο: στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το κόστος.
Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να υπολογίσει τις ουρές κάθε κίνησης.

Προσοχή, η ελευθερία βλάπτει.



Μου προξένησαν τεράστια εντύπωση οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν σχετικά με την απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (δοκιμαστικά για έναν χρόνο).



Αλγεινή εντύπωση, οφείλω να το παραδεχθώ, καθώς ποτέ δεν φανταζόμουν ότι οι εγχώριοι (εξωνημένοι, ασφαλώς...) εκφραστές του ανθελληνισμού θα είχαν τόσο αποθρασυνθεί.
Προφανώς, όμως, είναι η κρίση και οι κίνδυνοι που συνεπάγεται για το μέλλον του Υπαρκτού Ελληνισμού που τους εμψυχώνουν...
Πάμε όμως στο θέμα.