17.2.13

50 Cent in I'll Whip Your Head Boy....

50 Cent in I'll Whip Your Head Boy....






Αρχίζει το ματς…. Κρυφτείτε.


Πάνε πολλά χρόνια που δεν έχω πάει σε γήπεδο.
Και μιλάμε για μια συνήθεια που είχα σχεδόν … εκ γενετής.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο μπαμπάς μου με πήγαινε κάθε Κυριακή στο ματς, και σχεδόν κάθε απόγευμα στις προπονήσεις (του Ηρακλή).


Το αποτέλεσμα ήταν να εθιστώ, και να γίνω κι εγώ με τη σειρά μου φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, που καμιά Κυριακή δεν θα ήταν πλήρης αν δεν πήγαινα στο γήπεδο. Κι αν δεν έπαιζε ο Ηρακλής θα πήγαινα στον ΠΑΟΚ, στον Άρη, ακόμη και στον Μακεδονικό. Γήπεδο να’ ταν και ότι θέλει ας ήταν….

Τέλος στο online πορνό… στην Ισλανδία.


Η Ισλανδία θεωρεί την διαδικτυακή πορνογραφία ως παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών που πρωταγωνιστούν σε αυτήν, καθώς και των παιδιών που την παρακολουθούν, οπότε και εξετάζει το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσής της.


Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας σύστησε μια ομάδα εργασίας προκειμένου να βρεθεί ο πιο κατάλληλος τρόπος για την απαγόρευση, με μεθόδους όπως είναι το μπλοκάρισμα διευθύνσεων ΙΡ, και η απαγόρευση χρήσης πιστωτικών καρτών της Ισλανδίας για αγορά χρόνου και για πρόσβαση σε πορνογραφικά σάιτς.

Η γερασμένη κοινωνία.


Δεν μπορείς εύκολα να μιλήσεις για τη βία των ανθρώπων. Γιατί πρέπει να μιλήσεις για ζωές. Χαμένες ζωές.
Καταστροφικές και αυτοκαταστροφικές. Ούτε οι πιο δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να τις ερμηνεύσουν.
Πολύ λιγότερο η τηλεοπτική ψυχολογία και η κοινωνιολογία του ταμπλόιντ. 


Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, όμως, είναι να μιλήσουμε για τον τρόπο που η κοινωνία δέχεται τη βία, την αναπαράγει, τη νομιμοποιεί, τη χρησιμοποιεί, την αθωώνει, την κάνει κοινότοπη.
Λένε ότι η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ποτέ την παράδοση της βίας, δεν έκλεισε ποτέ τη ρωγμή του Εμφυλίου.
Με αποτέλεσμα οι γενιές να αλλάζουν και η βία να παραμένει πάντα παρούσα, οικείος τρόπος επίλυσης των κοινωνικών και πολιτικών διαφορών.
 

Σαν σήμερα....


17 Φεβρουαρίου

Γεγονότα
1673: Καταρρέει στη σκηνή του θεάτρου ο Γάλλος συγγραφέας, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Μολιέρος, ενώ θριάμβευε στο έργο «Κατά φαντασίαν ασθενής». Θα πεθάνει λίγο αργότερα σε ηλικία 51 ετών.
1867: Το πρώτο πλοίο περνά από τη διώρυγα του Σουέζ.


1900: Οι νεκροί από τη φυματίωση στην Αθήνα φτάνουν τους 600.
1914: Οι Βρετανίδες σουφραζέτες επιτίθενται και καταστρέφουν τα τζάμια της οικίας του Βρετανού υπουργού Εσωτερικών και πυρπολούν τις εγκαταστάσεις ενός ομίλου αντισφαιρίσεως διεκδικώντας δυναμικά και βίαια δικαίωμα ψήφου.

Καιρός ήταν να σφίξουν λίγο οι κ…ι!


Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω δεξιά και αριστερά το πόσο κορόιδα είναι αυτοί που πληρώνουν φόρους, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια αυτοκινήτου κλπ και μάλιστα από άτομα που όχι μόνο δεν τους λείπουν τα χρήματα, αλλά κυκλοφορούν και με «μπέμπες», ενώ τα ακουμπάνε κανονικά στον Κιάμο, στον Οικονομόπουλο ή στην πράσινη τσόχα, με χαρά αναδημοσιεύω το παρακάτω άρθρο.

 
Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα …συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ενώ πολύ σύντομα θα αναζητούν αν έχουμε πληρώσει και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Τα μαϊμού likes του facebook!


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι χρήστες, μεταξύ αυτών και πολλοί επώνυμοι, χρησιμοποιούν το facebook ως μέσο προβολής.


Πολλές επιχειρήσεις επίσης, επενδύουν πλέον χρόνο και χρήμα στο fb και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την προώθηση των υπηρεσιών τους και τη διαφήμιση των προϊόντων τους.
Αποτελεί συνήθη και διαδεδομένη πρακτική η δημιουργία fan pages εντός του fb, σελίδων δηλαδή που εξυπηρετούν αυτόν το σκοπό.

Χαμπέμους …. Πάπισσα;


Στο Βατικανό ετοιμάζονται για την διάδοχο κατάσταση του Πάπα Βενέδικτου.
Σύμφωνα όμως με τον αρθρογράφο EJ Dionne της εφημερίδας Washington Post, ο επόμενος Πάπας θα πρέπει να είναι … Πάπισσα.


Η καθολική εκκλησία, λέει, καλά θα κάνει να ξεπεράσει τι αγκυλώσεις της, να επιδείξει θάρρος, και να επιλέξει μια γυναίκα καλόγρια για τη θέση του Ποντίφικα.