17.2.13

Χαμπέμους …. Πάπισσα;


Στο Βατικανό ετοιμάζονται για την διάδοχο κατάσταση του Πάπα Βενέδικτου.
Σύμφωνα όμως με τον αρθρογράφο EJ Dionne της εφημερίδας Washington Post, ο επόμενος Πάπας θα πρέπει να είναι … Πάπισσα.


Η καθολική εκκλησία, λέει, καλά θα κάνει να ξεπεράσει τι αγκυλώσεις της, να επιδείξει θάρρος, και να επιλέξει μια γυναίκα καλόγρια για τη θέση του Ποντίφικα.



Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ασφαλώς όχι.
Αλλά, αν γίνονταν, ο καθολικισμός θα έβγαινε ενισχυμένος.
Μια γυναίκα στο τιμόνι της καθολικής εκκλησίας θα βοηθούσε στην επίλυση πολλών προβλημάτων που μαστίζουν το Βατικανό, και θα ενέπνεε όλους αυτούς που απογοητευμένοι εγκατέλειψαν την πίστη τους, γράφει.
Υπάρχουν πολλοί πολέμιοι της εκκλησίας, αρκετοί εκ των οποίων Καθολικοί, οι οποίοι δηλώνουν κουρασμένοι από μια εκκλησιαστική καθαρά ανδρική ιεραρχία, που επί δεκαετίες τώρα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να καλύπτει τις άπειρες πομπές του αρσενικού κλήρου.
Την ίδια ώρα που σε ολόκληρο τον κόσμο η πραγματική χριστιανική αποστολή διεξάγεται από τις μοναχές.
Αυτές είναι που βοηθούν τον συνάνθρωπό τους, σύμφωνα με τις επιταγές της Βίβλου.
Αυτές συναποτελούν την εκκλησία που θαυμάζουν οι πιστοί.
Αν λοιπόν οι Καρδινάλιοι απαγορεύεται να επιλέξουν γυναίκα, τότε καλά θα κάνουν να επιλέξουν κάποιον άνδρα που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός … θηλυκού Πάπα.
Ο καθολικισμός χρειάζεται έναν πνευματικό (και όχι μόνο) ηγέτη που να έχει εργαστεί με τους φτωχούς, και που να έχει περιθάλψει τους απόκληρους.
Έναν ηγέτη που να αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει σημασία να μαλώνουμε για θεολογικά δόγματα, αλλά να συμπεριφερόμαστε χριστιανικά.
Έναν ηγέτη που να εμπνέει, και που να εκπέμπει ελπίδα και όχι φόβο.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου