9.2.17

Cars...

Gary Numan

H Fraport δεν μπορεί να αναλάβει…Μπορεί στέλεχος της Fraport να δήλωνε χτες ότι αναμένεται στις 15 Μαρτίου να αναλάβει την διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όμως κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό, λόγω μη ολοκλήρωσης των μελετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews, ο γερμανικός Όμιλος δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις τεχνικές μελέτες (βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού), προκειμένου να προχωρήσει στην ανάληψη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Αν και τα μελετητικά γραφεία που έχουν αναλάβει το έργο δουλεύουν επί 24ωρου βάσης, εντούτοις ο όρκος των εργασιών είναι μεγάλος και πολλές φορές έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τις μελέτες, κάνοντας περικοπές κόστους, όχι ως προς τις εργασίες ασφάλειας των αεροδρομίων αλλά ως τις εργασίες ανακαίνισης των υπαρχόντων κτιρίων...


Δραχμολαγνεία...Με τους δραχμολάγνους δεν έχουμε τίποτε. Κάθε χωριό έχει και τον τρελό του, έτσι και όσοι θέλουν την έξοδο από το ευρώ μόνον ως τέτοιοι, συμπαθείς αλλά εκτός τόπου άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Εννοούμε όσους πιστεύουν στη δραχμή λόγω ιδεολογίας κι όχι τα λαμόγια με τα εκατομμύρια στο εξωτερικό ή τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές που θα βγάλουν τρελό χρήμα αν επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα...


Η Αριστερά του … Καρανίκα!Είναι τόσο αστεία αυτά που έγραψε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας στην ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής», που ακόμα κι όσοι αποπειράθηκαν να τον ειρωνευτούν απέτυχαν οικτρά: κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη γελοιότητα – πόσο μάλλον όταν αυτή προκύπτει από την περιγραφή ενός απόλυτα φαντασιακού κόσμου, που υπάρχει στο κεφάλι αυτού που τον περιγράφει. Το έχουν εξηγήσει χρόνια πριν οι Μόντι Πάιθον, στους οποίους μάλλον ξέχασε να αναφερθεί, ίσως γιατί δεν θυμόταν ποιος είναι ο Μόντι και ποιος ο Πάιθον.  
Του πνεύματος και του οινοπνεύματος!
Πολλοί γέλασαν γιατί ο Καρανίκας θεωρεί πως ο Πασκάλ και ο Μπρικνέρ είναι δυο διαφορετικοί συγγραφείς: το λάθος του προκαλεί κάποιο γέλιο είναι αλήθεια, αλλά είναι το λάθος του κλασσικού αμόρφωτου, που κάτι έχει ακούσει και προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει για να σε εντυπωσιάσει– ως τέτοιο είναι ένα λάθος ασήμαντο…


Ο Βαρουφάκης στο Μέγαρο Μαξίμου…Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια λέει η παροιμία. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται ούτε για έναν τρελό, ούτε για κάποιον μικρό. Ο λόγος για τον απλώς απρόβλεπτο υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο οποίος άθελά του αποκάλυψε την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα με οχτώ λέξεις: «Μέχρι το 2019 ποιος ζει και ποιος πεθαίνει».Η απάντηση του κ. Ζουράρι θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη αν δεν συμπύκνωνε ολόκληρη την τακτική της επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου. Ολόκληρη τη φιλοσοφία του κ.Τσίπρα: Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα, λέμε ό,τι θέλουμε, δε δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν και κυρίως όλοι οι άλλοι έχουν άδικο, αφού εμείς είμαστε με τους αδύναμους και άρα έχουμε δίκιο...


Η μουριά...Τη γιαγιά μου τη Μαριάννα, γεννημένη τον 19ο αιώνα, πάντα θα τη θυμάμαι, με την κορμοστασιά και τον αέρα πραγματικής αρχόντισσας. Ειδικά τις Κυριακές, όταν έβαζε τα καλά της για να πάει στην εκκλησιά, με το βασιλικό μάλιστα στον «κόρφο» για να αρωματίζεται, μάθαινε όλους γύρω της τι σήμαινε γιορτή. Κι αν της ζητούσες κάτι, με τη στάση της, «πάρ’ τα όλα» σου ’λεγε.  Κι όχι μόνον, αλλά «πάρε και την ψυχή μου».
Τη θυμάμαι πολύ μικρός, κάθε πρωτοχρονιά, απ’ όταν μπορούσα να ψελλίσω τις πρώτες λέξεις, με το που έφεγγε, με έβγαζε στον «μπότζο» (το μπαλκόνι στα κερκυραϊκά) και αγναντεύαμε μαζί τα «βουνά» απέναντι στις «βίγκλες» και από αριστερά τη θάλασσα. Και εκεί μου μάθαινε ένα ποίημα, που είχε όλα τα στοιχεία της φύσης. Από την «αρχοντιά των βουνών», μέχρι τα «θαλασσοκύματα». Και μέσα από αυτά, όπως σήμερα καταλαβαίνω, υμνούσε τη ζωή ως δημιουργία. Κάθε πρωτοχρονιά το περίμενα! Και μου αρκούσε το μπράβο που μου έλεγε!


Εργαζόμενοι εκ… Βουλγαρίας!Στο «μικροσκόπιο» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρίσκονται αυτές τις ημέρες δυο νέα φαινόμενα που επιβεβαιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας αλλά και καταδεικνύουν τα κόλπα που εμπνέονται κάθε φορά οι εργοδότες για να αποφεύγουν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Πρόκειται για δυο νέες εφευρέσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες ερευνώνται αυτό το διάστημα μετά από καταγγελίες από τους επιθεωρητές. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους αναμένονται άμεσα.