13.10.15

Wolves...

Phosphorescent...



Ο Περιορισμός, τα Δικαιώματα και το Χρέος…



Ο περιορισμός κίνησης κεφαλαίων στις επιχειρήσεις, η υπαγόρευση στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους για το πώς θα ξοδεύουν την πλειονότητα των χρημάτων τους σε μετρητά, η προπαγάνδα του πλαστικού χρήματος που κατακλύζει τους τηλεοπτικούς δέκτες ολοκληρώνουν το σχέδιο του κεντρικού σχεδιασμού.



Επαναπροσδιορίζουν τον μετασχηματισμό. Μετουσιώνουν την Οργουελική δυστοπία. Παραδίδουν άνευ όρων την ελευθερία στον κυριαρχικό έλεγχο των κρατούντων…
 

Φορολογούμενοι υπό εξαφάνιση…



To defter, που επιβίωσε στην ελληνική γλώσσα ως «τεφτέρι», ήταν το βιβλίο των φόρων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Τα τεφτέρια ήταν πολύτιμα. Κατέγραφαν τους πληθυσμούς διαφόρων περιοχών και τις φορολογικές απαιτήσεις που είχε η Μεγάλη Πόρτα.






Ετσι μπορούμε να ξέρουμε ότι την πρώτη εποχή της σκλαβιάς διατηρήθηκε το βυζαντινό τιμαριωτικό σύστημα φορολόγησης και οι χωρικοί είχαν την υποχρέωση να δίνουν 10%-25% από την παραγωγή τους και να παρέχουν δωρεάν εργασία σε 65 εκτάρια χωράφια του άρχοντα ανά πρόσωπο…


Τρομοκράτες ή χίπστερς;



Είμαστε μια ελιτίστικη παγκόσμια Αδελφότητα γενειοφόρων, από όλες τις φυλές, από όλους τους πολιτισμούς,  αφοσιωμένοι στα μούσια, στην οικογένεια, στη φιλανθρωπία, στον σεβασμό… αφοσιωμένοι στη βελτίωση της ανθρωπότητας μέσα από την καλοσύνη…



Αυτά αναφέρει το καταστατικό της διεθνούς  ομάδας Bearded Villains (γενειοφόροι κακοποιοί), που στην ουσία είναι αυτό το περίεργο είδος ανδρών που βλέπουμε παντού τελευταία, και που εξίσου περιέργως αρέσει στις γυναίκες: Τους χίπστερς!

Το Playboy αλλάζει σελίδα…



Το περιοδικό Playboy εδώ και δεκαετίες αποτελεί την επιτομή του «γυμνού», διασκεδάζοντας και «εκπαιδεύοντας» γενιές και γενιές ανδρών παγκοσμίως.
Σήμερα όμως, που όλα τα έχει κυριολεκτικά «διαλύσει» το κυρίαρχο διαδίκτυο, το εν λόγω περιοδικό αλλάζει σελίδα!




Έτσι, σε έναν κόσμο διαδικτυακό, γεμάτο από εικόνες και βίντεο γυμνών γυναικών, οι εκδότες του ιστορικού περιοδικού αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει πλέον νόημα να δημοσιεύουν και αυτοί γυμνό…

Προσεχώς τα "καλύτερα"…



Με ρωτάνε συχνά, μήπως μετά την κυβερνητική σταθερότητα που επετεύχθη μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που επιβάλλει την  πολιτική κυριαρχία του κ. Τσίπρα στο πολιτικό τοπίο, πλησιάζει η ώρα της ανάστασης της οικονομίας και κατά συνέπεια και του χρηματιστηρίου.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για να υποστηρίξει κάποιος κάτι τέτοιο, ούτε στο χρηματιστήριο, ούτε στις τράπεζες, ούτε στην οικονομία και κατά συνέπεια ούτε στο πολιτικό σκηνικό.




Αντιθέτως οι ενδείξεις που υπάρχουν υποστηρίζουν πως τα σενάρια από τα οποία θα μπορούσε να ποντάρει και να προσδοκά οφέλη, είναι καταστάσεις μαύρης αγοράς και μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση της χώρας με πιθανή έξοδο από το ευρώ...


Άδωνις Γεωργιάδης: η τελευταία ελπίδα της ΝΔ!



Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθαν στην εξουσία λόγω της κρίσης, αλλά επειδή η υπάρχουσα πολιτική τάξη απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση επιτυχώς.
Επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει να πέσει ο Τσίπρας ως ώριμο φρούτο, και επειδή μετά από την πτώση Τσίπρα δεν θα είναι αρκετό αυτοί που θα έρθουν απλά να διαχειριστούν μια κατεστραμμένη Ελλάδα, αλλά να την ανοικοδομήσουν,  η μόνη λογική επιλογή για την ηγεσία της ΝΔ είναι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. 



Αν ο ψηφοφόρος της ΝΔ θέλει τα πράγματα στο κόμμα του να μείνουν ακριβώς ως έχουν, τότε η επιλογή είναι ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Αν θέλει την ΝΔ να γίνει ΑΝΕΛ και μια άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η επιλογή είναι ο κ. Τζιτζικώστας.
Από την άλλη, αν θέλει η ΝΔ να μετασχηματισθεί σε ένα Ποτάμι όπως αυτό του κ. Θεοδωράκη, τότε η επιλογή είναι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης…