4.1.16

Thunder on the Mountain...

Wanda Jackson & Jack White




Η χρονιά της Άρνησης…



Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν εκατομμύρια συμπολίτες μας που δεν αντιλήφθηκαν τη μεγάλη απάτη. Που δεν είδαν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ που είχαν φτιάξει για να περιγράψουν το μέλλον  με το κόμμα της καρδιάς τους να εξαφανίζονται, και να μένει στη θέση τους το κενό.
Πώς γίνεται να μην αντιδρούν εκείνοι που υπήρξαν θύματα (και ακούσιοι συναυτουργοί) μιας γιγάντιας παραπλάνησης.




Είναι αυτοί που πίστεψαν ότι ο κατώτερος μισθός θα πάει στα 750 ευρώ, ότι θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων, ότι δεν θα ξαναπληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ότι δεν θα πειραχτούν οι συντάξεις τους και τα όρια ηλικίας, ότι θα επαναπροσληφθούν…

Το Τέξας έγινε… Τέξας!



Οι κάτοικοι του Τέξας, εκτός από την πρωτοχρονιά, γιορτάζουν εδώ και λίγες μέρες το δικαίωμα που τους δίνει ένας νέος νόμος που τους επιτρέπει όχι μόνο να οπλοφορούν ελεύθερα, αλλά να επιδεικνύον σε εμφανές σημείο τα όπλα τους!



Στο εξής, οι αδειοδοτημένοι «οπλοφόροι» του Τέξας θα μπορούν να έχουν τα όπλα τους σε δημόσια θέα, σε πιστολοθήκες ή κρεμασμένα στους ώμους τους. Μέχρι πρόσφατα, όσοι ήθελαν να οπλοφορούν χρειάζονταν ειδική  άδεια και έπρεπε να έχουν τα όπλα τους κρυμμένα, ώστε να μη φαίνονται…

Το σάπισε το γαϊδουράκι… αλλά τώρα έχει τύψεις!



Ένας 21χρονος εργάτης γης σε φάρμα του Wisconsin, που συνελήφθη να κάνει παθιασμένο «έρωτα» με μια ταλαίπωρη γαϊδούρα, τελικά θα πάει στη φυλακή, αν και ο δικαστής αρχικά ήταν επιεικής μαζί του, επειδή ο ίδιος ο «μερακλής» ζήτησε να του επιβληθεί αυστηρότερη ποινή!




Στον κτηνοβάτη  Gideon Swartzentruber αρχικά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, χρηματικό πρόστιμο $443, μαζί και η υποχρέωση να δεχτεί ψυχοθεραπεία, αφού ομολόγησε την αρρωστημένη πράξη του, η οποία έλαβε χώρα σε αχυρώνα του Neillsville μια κρύα βραδιά του περασμένου Σεπτέμβρη.

Έτος βιβλικής καταστροφής…



Τι θα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος για την Ελλάδα του 2015...
Του

Του 2015, όταν θα έχει κατακάτσει η «σκόνη» και θα κριθεί ψύχραιμα από την Ιστορία, θα χαρακτηριστεί έτος βιβλικής καταστροφής για την Ελλάδα.
Δεν ξέρω αν τότε θα έχουν εντοπιστεί τα πραγματικά κίνητρα των δραστών, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την καταστροφή και τον αφελληνισμό του τραπεζικού τομέα από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.




Ο τραπεζικός τομέας της Ελλάδας, που ήταν για δεκαετίες στο στόχαστρο των «γερακιών» του διεθνούς κεφαλαίου, οδηγήθηκε πρώτα στην καταστροφή και μετά στον αφελληνισμό, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων (capital controls), τότε που ο Βαρουφάκης, κεντρική επιλογή του πρωθυπουργού Τσίπρα, είπε το αμίμητο «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες» επικοινωνώντας με τη σύζυγό του…

Γιατί βλέπω με αισιοδοξία τη νέα χρονιά…



Ισως φανεί περίεργο σε πολλούς, αλλά προσωπικά αισιοδοξώ για τη νέα χρονιά. Μπορεί να στερηθήκαμε τη δυνατότητα να αποφανθούμε πως το 2015 διέψευσε το γνωστό «κάθε πέρυσι και καλύτερα» μια και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αποδείχθηκε ανάλογη της εισβολής αγέλης ταύρων σε υαλοπωλείο, αλλά το 2016 σίγουρα θα μας αποζημιώσει.



Ακόμη και να προσπαθήσουν ο Τσίπρας και οι περί αυτόν, είναι αντικειμενικά αδύνατο να επαναλάβουν τα λάθη, τις αστοχίες, τις υπερβολές και τις γκάφες της προηγούμενης χρονιάς…